Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Cees Nooteboom


7 replies to this topic

#1
hazard

hazard

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 334 posts
 • 10433 thanks

Cees Nooteboom - Sledeca prica

 

 

k1i1v3r98_sledeca_prica_delfi_knjizare.j

Please Login or Register to see this Hidden Content

Junak Notebomovog romana zaspao je u hotelskoj sobi u Amsterdamu, a probudio se u hotelskoj sobi u Lisabonu. Suočen sa događajem koji mu je promenio život, Notebomov junak na uzbudljiv način govori o stvarnosti i ljubavi, politici i kulturi, praznini i strasti svog i našeg vremena. Nesvakidašnja i otrežnjujuća knjiga. Roman o jednoj neobičnoj nekadašnjoj ljubavi koja se odigrala između Amsterdama i Lisabona. Svoje finale ova ukrštena ljubavna priča doživljava na plovidbi od Lisabona do Brazila i duž Amazona. Knjiga o ljubavi i tajni.

 

pdf, srpski

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 106 Members:

#2
hazard

hazard

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 334 posts
 • 10433 thanks

Cees Nooteboom - Izgubljeni raj

 

 

Sejs-Notebom-Izgubljeni-raj-184x280.jpg

 

 

Novi roman velikog holanskog pisca i svetskog putnika, jednog od najvećih savremenih evropskih pisaca.
  Priča o slučajnom susretu dvoje nekadašnjih ljubavnika, o Evropi i Australiji, o nedokučivom svetu australijskih Aboridžina, kao i o neobičnom Projektu Anđeo u čast velikog engleskog pesnika iz osamnaestog veka Džona Miltona i njegovog dela Izgubljeni raj.

 

 

pdf, srpski

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 108 Members:

#3
severijan

severijan

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,035 posts
 • 52905 thanks

Cees Nooteboom - Rituali

 

 

Rituali.jpg?resize=207%2C300

 

 

      Inni Wintrop uspješan je amsterdamski burzovni mešetar, amaterski ljubitelj i preprodavač umjetnina, ali nadasve ljubitelj lijepih žena. Inni Wintrop prototip je modernog muškarca – melankolik, zaljubljenik, pazi da zadovolji žene i nikada se ne odriče svojih sitnih rituala.

     Prepuni erotskog naboja i poetičnih rečenica «Rituali» su roman koji govori o sudaru staroga i novoga, o svijetu u kojem ljudi gube korak s vremenom i samima sobom. Cees Nooteboom je u «Ritualima» sagradio ceremoniju današnjice, natopljenu finom ironijom, humorom i nadasve erosom.

 

 


     Cees Nooteboom rođen je 31. srpnja 1933. u Den Haagu. Od sedamnaeste se počeo bavio novinarstvom, a ubrzo je objavio i prvi roman Filip i ostali (Phillip en de anderen, 1955.). Do sada je objavio brojne knjige poezije, proze, putopisa i eseja. Dobitnik je najvažnijih nizozemskih književnih nagrada: za roman «Rituali» (Rituelen) primio je Bordewijk Prize i Pegasus Prize, za roman «Priča koja slijedi» (Het volgende verhaal) europsku nagradu Aristeion, za djelo «Berlinske bilješke» (Berlijnse notities) dobio je Njemačku književnu nagradu povodom 3. listopada, a za cjelokupno djelo nagradu Constantijn Huygens, Compostella-Preis, Hansischer Goethe-Preis, Austrijsku državnu nagradu za europsku književnost, te prestižnu nizozemsku nagradu P. C. Hooft.

     Među brojnim djelima izdvajaju se romani «Vitez je umro» (De ridder is gestorven), «Rituali», «U Nizozemskoj» (In Nederland), «Izgubljeni raj», «Mosukei!», «Dušni dan» (Allerzielen), zatim knjige pripovjedaka, i brojni putopisi «Jedna noć u Tunisu» (Een nacht in Tunesië), «Jedno jutro u Bahiji» (Een ochtend in Bahia), «Jedna večer u Isfahanu» (Een avond in Isfahan), «Svijet je putnik» (De wereld een reiziger), «Filozof bez očiju: europska putovanja» (De filosoof zonder ogen: Europese reizen), «Hotel Nooteboom» (Nootebooms Hotel), «Zaobilazni put u Santiago» (De omweg naar Santiago). Njegova djela prevedena su na više od dvadeset svjetskih jezika.

 

 

 

     Veliko HVALA prijatelju Haroldu Fanderu za sken i ocr.

 

     Sređeno: doc. + pdf.  ( hrvatski; A-4 )

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

 

a170.gif



Thanked by 129 Members:

#4
severijan

severijan

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,035 posts
 • 52905 thanks

Cees Nooteboom - U planinama Nizozemske

 

 

0093007.17.jpg

 

 

           U planinama Nizozemske roman je u kojemu se gusto isprepleću dvije priče – prva nastaje po motivima Andersenove bajke o Snježnoj kraljici i smještena je u nestvarne predjele Južne Nizozemske, a druga pripovijeda o autoru te bajke, inženjeru cesta i piscu amateru Tiburónu koji jednog ljeta u Zaragozi dovršava svoj rukopis.
           Gradeći cestu fikcije od Juga do Sjevera Europe Nootebooma – odnosno njegovog literarnog para Tiburóna – sve više zaokuplja misao o idealnom zajedništvu, o jednome koje se rascijepilo na dvoje i sada traga za svojom izgubljenom polovicom. Potaknut Platonovim mitom on na cesti romana traga za idealnim parom, za ostvarenjem potpunog zajedništva: zajedništva među ljubavnicima, među piscima i čitateljima, te, konačno, među narodima kako je zamišljeno u grandioznoj bajci o ujedinjenoj Europi.

 

 

          Ponovo sva zahvalnost sledi Haroldu Fanderu - HVALA prijatelju

         Doc. + Pdf. ( hrvatski; A-4)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

a170.gif



Thanked by 106 Members:

#5
boden

boden

  Silver Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPip
 • 4,624 posts
 • 126082 thanks

ifby3t.jpg

 

Pisma Posejdonu

 

Zemljotresac, gospodar mora, Zeusov brat... Je li besmrtni Posejdon i dalje zainteresiran za nas, je li mu još zabavno baviti se našim životima? Svake jeseni, kad napušta otok na kojem ljetuje, Cees Nooteboom moli Posejdona za dopuštenje da se vrati iduće godine. U međuvremenu će mu pisati pisma: o svijetu i novim zemljovidima svakidašnjice, o Bogu i bogovima, o drevnim mitovima i tome kako ih čitamo i živimo sada.
 
Mediteran i ostala mora, ali i neba, i kopna, vulkani... Nooteboom Posejdona prati kroz prostor i kroz vrijeme, kroz povijest umjetnosti i kroz vlastitu povijest, ispisujući iznimno osobnu knjigu nesvakidašnje ljepote i mudrosti.
 
Pisma Posejdonu jednog od najznačajnijih živućih europskih pisaca veličanstvena su oda svijetu u kojem smo živjeli, i u kojem ćemo živjeti možda još samo trenutak.
 
Scan: postar
Obrada: boden
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Nec temere nec timide


Thanked by 134 Members:

#6
boden

boden

  Silver Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPip
 • 4,624 posts
 • 126082 thanks

8vnjh5.jpg

 

Priča koja slijedi

 

“Priča koja slijedi” neobičan je eksperimentalno filozofski roman, čija je ljubavno–putujuća priča iznesena na jedan metafizičko–meditativan način. 
 
To je kratki roman o ljubavnom četverokutu troje profesora i jedne studentice. Složeni odnosi među glavnim likovima dodatno se kompliciraju filozofskim asocijacijama. Glavni lik i pripovijedač je klasični filolog, prilično ružan i kratkovidan, a nosi nadimak Sokrat. Zaspavši u svojoj sobi u Amsterdamu probudi se u sobi hotela u Lisabonu, za koju ga vežu događaji od prije dvadeset godina...
 
Roman je nastao je kao rezultat pomalo bizarne narudžbe organizatora Tjedna nizozemske knjige, 1991. godine. Organizatori su, naime, željeli onima koji su nešto kupovali u knjižarama na poklon dati po jednu besplatnu knjigu. Budžet nije bio velik, pa je knjiga trebala biti kratka, kako bi se uštedilo na papiru. Tako je “Priču koja slijedi” čitalo, ili barem dobilo, nekoliko stotinjaka tisuća ljudi, a godine 1993. nagrađena je nagradom Evropski roman godine.
 
Scan: postar 2vujz9z.gif
Obrada: boden
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Nec temere nec timide


Thanked by 141 Members:

#7
severijan

severijan

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,035 posts
 • 52905 thanks

Cees Nooteboom - Skitnje do Santiaga

 

 

top-5-knjiga-od-kojih-ce-vam-srce-svakak

 

 

         Uputivši se hodočasničkom središtu na samom rubu Španjolske, prozaik i esejist, pjesnik i putopisac pronalazi savršen "izgovor" da svoju ljubav prema zemlji i njezinim gradovima i pejzažima, umjetnosti i arhitekturi, povijesti i kulturi crta asocijativno, kako impulsi dolaze. Tako u zapisima isprepleće impresije i bogata znanja širokog spektra kojima će se eventualni (su)putnik poslužiti samo u netipične turističke svrhe, to jest ako i sam teži "krijepljenju duha" "dvostrukom dušom što je dijele mjesto i putnik"

 

 

         Veliko hvala prijateljima koji su mi ovu knjigu učinili dostupnom

 

         Pdf + Docx  (Hrv; A-4)

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

 

 

Napomena: kao što sam već u Najavama spomenuo, zbog obaveza (a sada i zdravstvenih razloga) knjiga nije detaljno iščitana - ali ni samo pretrčana, tako da verujem da broj eventualnih grešaka nikako neće biti neoprostivo velik. Takođe, kako knjiga obiluje ilustracijama  (fajl je zbog toga poprilično glomazan, oko 20 MB) koje su izvorno svaka na posebnoj stranici , opredelio sam se da crno-bele slike (koje su uglavnom manjeg formata) radi očuvanja kontinuiteta teksta postavim u samom tekstu zadržavajući im mesto gde su se i u knjizi nalazile, dok sam slike u boji koje su date u nizovima (i većeg formata) ostavio svaku na posebnoj stranici.

 

 

a170.gif



Thanked by 120 Members:

#8
Sandrine

Sandrine

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 325 posts
 • 71543 thanks
 • LocationMeđu knjigama

98ahcp.jpg

 

Noću dolaze lisice

 

Gradovi i otoci, ljudi i odnosi koji ih spajaju od pamtivijeka – knjigom pripovijedaka Noću dolaze lisice jedan od najznačajnijih suvremenih europskih pisaca Cees Nooteboom dovodi nas do svoje omiljene pozornice: Mediterana. 
 
Jer, baš na tome moru i na tim obalama – od Venecije do Baleara, od Alžira do Francuske – događaju se njegove iznimno lijepe, melankolične priče, koje uz kap oporoga humora i s puno mudrosti govore o ljubavi i o gubitku, o prijateljstvu i umjetnosti.
 
Život je najčešće nesporazum, ali i čudo! misao je koja kao da stoji u pozadini osam Nooteboomovih priča, povezujući ih u tolikoj mjeri da bismo ovu knjigu lako mogli čitati i kao roman i kao meditaciju o sjećanju, životu i smrti. No čak i ako ih prihvatimo kao fragmente, oni koji će nam se na obalama Nooteboomova Mediterana ukazati prolaznost svjedoče baš koliko i radost življenja, a onoga tko uz njih stane i osluhne, nema sumnje, sjajno će i višestruko nagraditi.
 
Izvor: bocca (Malo popravljen izgled)
Jezij: Hrvatski
Format: EPUB, AZW3, PDF
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

"...postoji samo jedan grijeh, jedan jedini. A to je krađa. Svaki drugi grijeh neka je vrsta krađe. ... Kada ubiješ čovjeka, kradeš život. Kradeš pravo njegove žene na muža, otimaš njegovoj djeci oca. Kada slažeš, kradeš nečije pravo na istinu. Kada varaš, kradeš pravo na pravdu." (Khaled Hosseini, Lovac na zmajeve)


Thanked by 226 Members:



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users