Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Emile Zola


8 replies to this topic

#1
Thalia

Thalia

  Advanced Member

 • Guests
 • PipPipPip
 • 141 posts
 • 19456 thanks

Tereza Raken

Emil Zola

 

 90498.jpg

 

 

 

Tereza Rakin je priča o mladoj ženi, nesrećno udatoj za svog rođaka posredstvom ohole tetke koja, suštinski samoživa i sebična, samo ostavlja utisak dobronamernosti. Terezin suprug, Kamil, je bolestan i egocentričan, tako da Tereza, kad joj se prilika ukazala, počinje turbulentnu i strastvenu aferu sa Kamilovim prijateljem, Loranom.

U uvodu, Zola naglašava da je namena ovog romana studija temperamenta, a ne karaktera, poredeći svoje delo sa sociološkim istraživanjem.

 

Zahvaljujući njegovom nepristrasnom i naučnom pristupu Tereza Rakin se smatra pravim primerom naturalizma.

 

 

epub, mobi, pdf  /  SR ćirilica

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 183 Members:

#2
bane007

bane007

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 131 posts
 • 2719 thanks
 • LocationSrbija

Emil Zola - Nana

 

f5aef1d0b11bd2a9a6c56e444056cda2.jpg

 

 

“Nana” je priča o vrtlogu strasti, o predaji, ljubavi i ljudskoj požudi. U liku Nane je vešto prikazana svaka žena sa svojim snovima, nadama i skrivenim željama; žena čiji je put od vrha do ponora kratak i nestalan. Duhom čista, telom grešna, ona je oličenje moralnog ponora i putene slasti što dovodi do ivice ludila i bezumlja.Kroz kritički objektivan i sarkastičan presek pariskog društva, Zola je prikazao sveprisutnu malograđansku svest i time u svakom vremenu i svakom čoveku, probudio taj isti Pariz pun prezira i lažnog sjaja. U liku Nane uhvaćena je misao o prolaznosti materijalnog i životnoj vrtešci koja nas jednoga dana uznosi u visine sjaja i besprekornog, a vec narednog baca na rub očaja. Nana je žena koja odiše senzualnošću, privlačnošću i moći; svesna svoje snage, ona poput smrti odvlači u besmisao i porok a svojim razoružavajućim osmehom i konturama svog vajanog tela, ona zavodi, osuđuje, ruši, uništava.

 

“Nana” je priča o slabosti ljudskih poriva i pogaženim principima. Kao oličenje greha, iskušenja i izazova volje i vere, “ Nana” je priča naše stvarnosti u kojoj prave vrednosti bivaju potisnute zadahom ništavila, zovom vrele krvi. U liku Nane, Zola je stopio tri žene: Nanu majku, ponekad nemarnu i dosadnu u obožavanju svog Luiseta, ledenu i bezobzirnu Nanu koja gospodari muškim srcima i koristi ih za podmirenje sopstvenih ciljeva, i na kraju onu očajnu i nisku Nanu koja se u vrtlogu strasti predavala udarcima Fontana i na ulicama Pariza tražila svoje korene.” Nana” je put ka dubinama podsvesti i potrebi da preispitamo sopstvene ideale, želje i snove i da u sebi uhvatimo taj neodoljivi, tajanstveni i izazovni miris. Miris Nane.

 

EPUB

 

link

 

Please Login or Register to see this Hidden ContentThanked by 94 Members:

#3
boden

boden

  Silver Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPip
 • 4,642 posts
 • 126554 thanks

28je8o6.jpg

 

Émile Zola rodio se 2. travnja 1840. godine u Parizu u obitelji oca koji je porijeklom bio Talijan iz mletačko-zadarske obitelji te majke francuskinje. Poznato je kako je od oca naslijedio živ temperament i energiju kojojm će kasnije braniti svoja djela. Što se tiče školovanja, neko je vrijeme pohađao školu u internatu Notre-Dame, a nakon toga i koledž u Aixu gdje je prijateljevao s Paulom Cezanneom.
 
Nakon završetka studija neko je vrijeme obavljao različite poslove kako bi preživio, a u to je vrijeme krenuo ozbiljnije pisati. Naime započeo je s "Priče Ninoni". U književnost je ušao kao romantičar, no kako je vrijeme prolazilo tako se Zola više nije zadovoljavao s metodama realizma, a sve ga je više preuzimala znanost. Od njegovih djela svakako treba navesti "Jazbinu", "Nanu", "Zemlju", "Kod ženskog raja", "Radost življenja", "Uspon Rugonovih", "Grijeh oca Moureta" i mnoga druga djela.
 
Zola je do kraja ostao poznat kao jedan od najznačajnijih francuskih književnika koji je visoku umjetnost postizao opisima masovnih scena, gdje je pravom epskom snagom prikazivao instinkt gomile. Umro je 29. rujna 1902. godine.
 
 
 
2z8tf20.jpg
 
Germinal
 
Roman koji predstavlja vrhunac književnog stvaranja jednog od najznačajnijih predstavnika naturalizma u književnosti drugi je "roman o radniku" iz ciklusa Rougon-Macquartovi. Dok u prvome ("Jazbina", 1877.) govori o mukama Gervaise Macquart, koja pripada svijetu malih pariških obrtnika utonulih u alkoholizam i bijedu, u drugome je glavni junak jedan od njezinih sinova Etienne, kojega smješta u kontekst nehumanih životnih uvjeta rudarske zajednice i neizbježne pobune radnika utemeljenih na stvarnim događajima sa sjevera Francuske za vrijeme industrijske krize 1866. godine.
 
Još jednom zahvalnost janji
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Nec temere nec timide


Thanked by 199 Members:

#4
boden

boden

  Silver Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPip
 • 4,642 posts
 • 126554 thanks

nq8i8o.jpg

 

Thérèse Raquin

 

Djelo tiskano kada je ovaj glasoviti francuski pisac imao samo 28 godina i koje se smatra njegovim "prvim pravim romanom" jer u njemu konkretizira svoja književnoteorijska shvaćanja o čovjeku kao proizvodu društvenih odnosa i naslijeđa. Ova bizarna priča o boležljivom i fizički inferiornome Camilleu, kojega majka ženi njegovom sestričnom s kojom je odrastao, mulatkinjom Theresom, poprima logičan zaplet u trenutku kad Therese, u čijim žilama teče divlja i strasna krv, pronalazi sebi ravnog ljubavnika pokušavajući se tako otrgnuti okovima nametnutoga braka. Prekoračujući granicu morala i zakona, oni uklanjaju s puta svaku zapreku na putu zadovoljenja svoje upravo životinjske strasti, ali cijena koju pritom plaćaju je tako visoka da ih dovodi do krajnjeg rastrojstva...

 

i još jednom janji HVALA

 

epub, azw3, pdf HR

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Nec temere nec timide


Thanked by 141 Members:

#5
WbravetheheartW

WbravetheheartW

  Advanced Member

 • Prijatelj foruma
 • PipPipPip
 • 163 posts
 • 9828 thanks

Émile Zola - Rad I, II i III

 

t_100051803.jpg

 

Roman je izvorno zamišljen u maniri tetralogije ali smrt pisca je nažalost zaustavila isplaniranu realizaciju. Od Četiri evanđelja izdana su prvotna tri: Plodnost (1899), Rad (1901) i Istina (1903), dok posljednji roman ostaje nedovršen.

 

Jezik: hrvatski

Formati: EPUB, AZW3 i DOCX

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 143 Members:

#6
WbravetheheartW

WbravetheheartW

  Advanced Member

 • Prijatelj foruma
 • PipPipPip
 • 163 posts
 • 9828 thanks

Émile Zola - Jazbina

 

e345bc4691ea56f588475204c8a43408.jpg

 

"Kad je Jazbina izašla u novinama, napali su je besprimjerno grubo, obijedili i optužili za kojekakva zločinstva. Je li potrebno ovdje u par redaka objašnjavati moje spisateljske namjere? Htio sam prikazati kobno propadanje jedne radničke obitelji u zaraženim prilikama naših predgrađa. Pijančevanje i besposličarenje rezultiraju popuštanjem obiteljskih veza, gadostima promiskuiteta, potpunim zaboravom časnih osjećaja i zatim, kao razrješenje, dolazi smrt. To je, jednom riječju, moral u djelovanju."

 

Jezik: hrvatski

Formati: EPUB, AZW3 i DOCX

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 202 Members:

#7
WbravetheheartW

WbravetheheartW

  Advanced Member

 • Prijatelj foruma
 • PipPipPip
 • 163 posts
 • 9828 thanks

Émile Zola - Djelo

 

41bdded865a2037f7aa20aa0e47d3b7e.jpg

 

“Djelo” je Zolin roman iz ciklusa Les Rougon-Macquart a kroz glavni lik prikazan je slikar Paul Cezanne (1839. - 1906.)      

Cezanne je imao posebne poglede na slikarsku umjetnost i nije se osvrtao na kritike i nerazumijevanje konzervativne publike. Iako je Zola bio ateist i revolucionar a Cezanne religiozan i konzervativan, to nije bila prepreka njihovom prijateljskom odnosu.

Cezanneov život je prikazan kroz lik Claudea Lantiera ali u mnoštvu likova možemo prepoznati i druge Zoline prijatelje pa i samog Zolu. Zbog dramaturgije, stvarne činjenice iz Cezanneova života su ponešto promijenjene ali Zola i inače preobražava sve što vidi i na taj način daje svojim djelima osobni i snažni umjetnički pečat.

 

Jezik: hrvatski

Formati: EPUB, AZW3 i DOCX

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 187 Members:

#8
Carlo

Carlo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 613 posts
 • 97810 thanks
 • LocationBrdoviti Balkan

Емил Зола

 

НАНА

 

510KU-Gk9aL._SY445_QL70_.jpg

 

     Нана је роман француског књижевника Емила Золе. Написан је 1880. године као девети наставак Золиног циклуса Ругон-Макарови. Главни лик приче романа је млада проститутка Нана, која се из тешких животних околности пробија до париске елите.

 

У обради коришћен латинични ePUB by 

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

Корекције, ћирилична транслација, израда нових PDF, ePUB, AZW3 издања... JA

 

PDF + ePUB + AZW3

(српски ћирилица & latinica)

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Није знање, знање знати, већ је знање, знање дати!!!


Thanked by 247 Members:

#9
bob15

bob15

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 8 posts
 • 347 thanks

Emile Zola

 

Germinal

 

Jezik: Hrvatski

Format: Epub3 (iPad Pop-Up footnotes)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 110 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users