Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

George R. R. Martin - Pjesma Leda i Vatre

epska fantastika audio knjige George R. R Martin Igra prijestolja Pjesma Leda i Vatre

5 replies to this topic

#1
Meli

Meli

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8,852 posts
 • 155504 thanks

2kkfffq.jpg

 

 

George R. R. Martin - Igra prijestolja

 

 

 

Eddard Stark danas je Knez Sjevera i vladar Oštrozimlja, no prije petnaest godina kao mladić svoj je mač stavio u službu Roberta Baratheona, brata po oružju i nesuđenog muža njegove mlađe sestre Lyanne. Kada su Eddardov otac i  stariji brat Brandon pogubljeni po naredbi Ludog Kralja Aerysa II, dvojica tek stasalih mladih plemića podigli su ustanak koji je prerastao u najkrvaviji građanski rat koji je Sedam kraljevina ikada vidjelo.
 
Robert Baratheon sada sjedi kao kralj na samotnom Željeznom prijestolju, okružen ljudima kojima ne može vjerovati, njegova jedina prilika da nastavi sa svojim bezbrižnim životom suverena je da nagovori Eddarda da napusti svoj zamak Oštrozimlje i krene s njim na dvor u Kraljev grudobran kao Namjesnik, njegova desna ruka i upravitelj Sedam kraljevina.
 
Rastrgan između obveze prema starom suborcu, prijatelju, kralju i ljubavi spram svoje brojne obitelji, Eddard će, kao uvijek kad je u pitanju dužnost i čast imena Stark, izabrati opasniji put...
 

 

Već s prvom knjigom iz ciklusa Pjesma Leda i Vatre pod nazivom Igra prijestolja američki pisac George R. R. Martin uspio je na poharanom polju suvremene fantastike uzgojiti potpuno drugačiju sortu romana. Kompleksna, monumentalna, zastrašujuća priča odvija se silinom paralelnih sudbina glavnih likova kojih u ovoj knjizi ima više no što većina drugih ima sporednih.
 
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 862 Members:

#2
Meli

Meli

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8,852 posts
 • 155504 thanks

AZ9SP0F.jpg

 

 

George R. R. Martin - Sraz kraljeva

 

Dok se davno nestali svijet čarolija ponovo vraća u Sedam kraljevina, stvarni se svijet raspada pod naletom samoproglašenih kraljeva. Raštrkana posvuda, djeca kneza Eddarda morat će naglo odrasli ne hi li preuzela uloge koje im je sudbina namijenila. Robb će s mačem u ruci i cjelokupnom vojskom Sjevera pokušati obraniti posjede svojega oca, Bran će u Oštro-zimlju od dječaka pokušali postati vladar, Sansa će u zarobljeništvu pronaći svog viteza na najneočckivanijem mjestu, Arya će n bijegu naućiti kako "lasičjom juhom" osvojiti zamak, a Jon će krenuti na svoj prvi pohod s onu stranu Zida. Za to vrijeme njihovi protivnici neće sjediti skrštenih ruku. Spletke, podvale i izdaje na dvoru kruh su nasušni, likovi nalik na članove obitelji liorgia ili jednog Machiavellija jedu se za doručak, a glave neprijatelja smatraju se uvijek prikladnim poklonom. Najnoviji Kraljev Namjesnik Tvrion ima savršen plan kako izigrati kraljicu Cersci, rizničara Petyra i kneza uhoda, eunuha Varysa. Ili možda i njegov plan i nije tako savršen kao što se čini?

 

 

Drugi dio ciklusa Pjesma Leda i Vatre Georgea R. R. Martina pod naslovom Sraz Kraljeva donijet će pregršt obrata i mnoštvo novih likova koji će zauzeti mjesta onih kojima sreća nije dala da prežive.
 
 
daisy format
 
jezik hrvatski
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 410 Members:

#3
Meli

Meli

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8,852 posts
 • 155504 thanks

LDsYJSh.jpg

 

 

George R. R. Martin - Oluja mačeva

 

 

Dok vojske samoproglašenih kraljeva pustoše već poharanom zemljom, sa Sjevera se sprema seoba naroda. Zima dolazi, ali čini se da nitko osim Jona nije svjestan opasnosti koja stiže na tragu horde Divljaka. Ali, je li Jon svjestan opasnosti koju za njega nosi crvenokosa Ygritte? Zmajevi mlade Daenerys stasat će kroz niz bitaka na dalekom Jugu, dok mlada kraljica stvara novu vojsku za svoj trijumfalni povratak u Zapadne zemlje. No prije toga, kao što proročanstvo kaže, tri će puta biti izdana, samo od koga? Na patuljasta pleća Tyriona Lannistera past će cjelokupna obrana Kraljeva Grudobrana pred naletom flote kralja Stannisa. Sve njegovo lukavstvo neće mu biti dovoljno da predvidi čija to, naoko prijateljska, ruka skriva bodež. Desetogodišnja princeza Arya iskusit će život na dnu, neprestano u bijegu, okružena neprijateljima, sve dok ne spozna snagu čarobnih riječi «valar morgulis». Jaime Lannister usnut će čudan san i prvi put u životu preispitati svoje postupke. Je li moguće da će najbolji mačevalac Sedam kraljevina u svom srcu pronaći trunku milosti? Prateći sudbine dviju suprotstavljenih obitelji, Starkovih i Lannisterovih, George R. R. Martin će u Oluji mačeva, trećem dijelu svog ciklusa Pjesma Vatre i Leda, postupno razotkriti razmjere čudovišne zavjere koja je pokrenula kotač zamašnjak svih katastrofa. Kao i u dva prethodna romana, Igra prijestolja i Sraz kraljeva, radnja se odvija gledana očima mnogih likova, od kojih će neki poginuti, a neki iznenada uskrsnuti tamo gdje ih najmanje očekujete. Martin je suvereni gospodar radnje i vodi čitatelje stazama kojima nikada nisu kročili. U ovom ratu iznenadnih obrata sva sredstva su dopuštena, nitko od likova nije siguran, a pogađanje što će biti dalje potpuno je uzaludan posao. 

 
 
jezik hrvatski
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 298 Members:

#4
Meli

Meli

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8,852 posts
 • 155504 thanks

I7s3kPp.jpg

 

 

George R. R. Martin - Gozba vrana

 

 

Sraz petorice kraljeva koji su namjeravali posjesti na Željezno prijestolje izgubio je nešto od svoje žestine nakon smrti četvorice pretendenata i vojnog poraza preostalog nasljednika mučki umorenog kralja Roberta. Neproglašeno primirje traje dok se skupljaju snage za novi obračun, no tko se usuđuje samo i pokušati podići stijeg u ratom uništenim područjima? Za sada nitko. Dok kao regentica vlada umjesto svog sina Tommena, kraljica Gersei pokušat će novim spletkama izbjeći prokletstvo davnog proročanstva. Avra, koja se skriva u Braavosu nastojat će usavršiti druge vještine osim mačevanja, Samwell će po nalogu Kneza Snowa otputovati u susret novom zvanju, a Brienne će nastaviti mukotrpno traganje za izgubljenim kćerima obitelji Stark. Za to vrijeme neki igrači za koje smo mislili da ih više nećemo vidjeti i drugi koji već dugo čekaju u sjeni ponovno će pokušati prirediti figure za novu rundu u igri prijestolja.

 

 

jezik hrvatski

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 281 Members:

#5
Meli

Meli

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8,852 posts
 • 155504 thanks

bbe99a8a56045d2fee73b761b0649c2c.jpg

 

 

George R. R. Martin - Ples zmajeva

 

 

"Ples zmajeva", poput prethodnih knjiga u serijalu, razvija zaplete još nekoliko koraka dalje i pritom produbljuje sve postojeće zavjere, kao i one o kojima do sada nismo ništa znali, što kod Martina naravno ne znači da ne postoje. A tko u ovom tomu ne kuje urotu protiv svih, bolje da i nema "svoje" poglavlje.

 
Jon, Tyrion i Daenerys nose glavninu prvog dijela "Plesa zmajeva" u kojem se uglavnom radnja vremenski poklapa sa zbivanjima koja su opisana u "Gozbi vrana", tako da tek čitanjem ove knjige stječemo cjelovitu sliku događanja. 
 
Knez Jon Snow, sada 998. gospodar Zida, muku muči sa Stannisom i njegovom čarobnicom, više nego s divljacima koji sad žive na njegovoj strani Zida, više nego s ledenim i oživjelim mrtvacima. Nepoznata sudbina njegove polubraće i sestara muči ga još više. Ali po običaju, uz apsolutnu vlast dolazi i apsolutna frustracija nemoći da se ta vlast pretoči u nešto efikasno čime bi mogao pomoći onima do kojih mu je stalo. 
 
Tyrion će pokušati utopiti svoje uspomene u vinu, no uspomene imaju lošu naviku da isplivaju baš kad ih pokušate utopiti. Vražićkov bijeg iz Kraljeva Grudobrana uključit će najneobičnija prijevozna sredstva, od bačve do nosiljke, a pomoć će stići iz najneočekivanijih zakutaka i pokazati da u potrazi za naklonošću zmajske kraljice neće biti sam. Koje zajedničke ciljeve imaju patuljak i kraljica? 
 
Daenerys se provukla kroz iglene uši pobjede malo previše puta. Sada su svi njezini neprijatelji ujedinjeni u namjeri da skončaju kratkotrajnu vladavinu Majke svih robova. Njezine želje i njezina stvarnost svakodnevno će se sukobljavati zrcaleći na neki način Jonovu frustraciju s druge strane Uskog mora. No da bi se proročanstvo ostvarilo mora biti izdana još jednom. Ali od koga? 
 
I mali i veliki igrači dobit će svoju ulogu na širokoj Martinovoj pozornici, na kojoj ima mjesta za sve zaplotnjake i heroje, no njihove uloge su, kao što znamo, ponekad brutalno kratke, prekinute u pola riječi ili pokreta.
 
Zmajevi, zmajevi i opet zmajevi! Nakon četiri tisuće stranica okolišanja, Martin je napokon došao do onog dijela koji nas je sve izjedao godinama. Tko će uzjahati kojeg zmaja? Naravno nisu ni Martinu gavranovi pokljucali sav mozak da nam baš sve oda toliko prije kraja, ali neke zagonetke su riješene, neke nove su postavljene, a toliko se glava odrubilo da sad više nitko nije siguran je li odrubljena glava znak sigurne smrti. Smrt nemilosrdno hara po stranicama "Plesa zmajeva" pa se svatko s pravom pita hoće li Martinu dostajati likova do kraja serije.
 
U drugom dijelu pete knjige "Pjesme Leda i Vatre" Martin će nas odvesti natrag u Oštrozimlje, sada za potpuno drugačijeg Theona Greyjoya potpuno drugačiji zamak od onog idiličnog mjesta iz prve knjige. Opsada grada Meereena pokazat će se kao ključni događaj koji će privući mnoge poznate likove spremne da pokušaju otplesati prve ili posljednje korake plesa zmajeva. Arya će morati napokon pronaći svoje pravo lice, a na Zidu Jon će se po tisućiti puta suočiti s nemogućom situacijom u pokušaju da pomiri zaklete neprijatelje, ljude s njegove strane Zida s ljudima s krive strane Zida. 
 
Međutim očito je da će kojih dvjesto stranica završetka ove knjige poslužiti kao početak iduće: čeka nas velika pomorska bitka, čeka nas odlučni juriš branitelja, čeka nas osvajanje prijestolnog zamka, čekaju nas bodeži u tami, potoci krvi, izdajstva na sve strane i puno crnih ptica s još više crnih vijesti. Zima dolazi, a kod Martina čini se to znači da među zavjerenicima ima sve manje strpljenja i da će se karte otkrivati sve brže i nemilosrdnije. 

 

 

jezik hrvatski

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 292 Members:

#6
VesnaVB

VesnaVB

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 4 posts
 • 54 thanks
 • LocationSrbija

Mmelita mnogo hvala za nastavak ovog divnog serijala :) Nisam znala da ima i nastavak dok nisam počela slušati ovu 5-tu knjigu i mnogo sam se obradovala! Usrdno se nadam da će te uspeti da nadjete i nastavak i takodje postaviti. :) 


Edited by VesnaVB, 16 March 2017 - 21:23.

"Ne ispravljaj budalu, mrezeće te zbog toga. Ispravi mudrog čoveka, on će te zbog toga ceniti".


Thanked by 40 Members:
zmed22 , Shu-ka , spektrum , nesa1950 , stevam , tafoolsen , Caesar , beho1981 , zippo1972 , mustash , vlado1972 , kameron1947 , Razi , prunus_cerasus , sauron11 , DyenBoss , Dragutin2020 , MissMachine , Dragonsf , djdejca1 , citatelj66 , mihaildz , ivo123 , gor , Hunid , zedhed , maestoso , smrcak , rikolino , boden , BINAC , karatas , prey24 , nst32b , zocko982 , wozdovcanka , dulezuban , peinter , Fortiough , Mmelita
Also tagged with one or more of these keywords: epska fantastika, audio knjige, George R. R Martin, Igra prijestolja, Pjesma Leda i Vatre

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users