Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Juan José Millás


5 replies to this topic

#1
apeiros

apeiros

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 208 posts
 • 39891 thanks

Juan Jose Millas - Priče izgubljenih preljubnika

 

delfi_price_izgubljenih_preljubnika_huan

 

Tema preljube oduvek zanimala Huana Hosea Miljasa, jednog od najpoznatijih savremenih španskih pisaca. O tome je pisao priče i objavljivao ih u časopisima, iako je uvek želeo da ih objedini u jednoj knjizi. Godinama, međutim, nije ostajao veran toj svojoj zamisli, dok napokon nije ''ozvaničio'' svoje priče, sakupivši ih u zbirku pod nazivom PRIČE IZGUBLJENIH PRELJUBNIKA . Duhovit, ironičan, dosledan sebi i svom pogledu na svet, uvek mu prilazeći iz nekog neočekivanog ugla, ponekad apsurdnog, lucidan i briljantnog stila - to je Huan Hose Miljas u najboljem izdanju i u ovoj knjizi, koja se čita uz smeh, ponekad uz setu, ali uvek sa razumevanjem za junake priča, pa čak i onda kad nam je njihovo ponašanje potpuno strano. „Postoje poslepodnevni i jutarnji preljubnici, noćni i ranoranilački, vikend-preljubnici i oni koji se u to upuštaju samo radnim danima. Mesta na kojima se dešava preljuba takođe su raznolika – od stanova s mirisom luka do trećerazrednih hotela, a ne smeju se zaobići ni podrumi, automobili, sobice za fotokopir mašine, pa ni palate. I svako od tih mesta je kao neki naduvani balon u čijoj unutrašnjosti lebde dva bića koja za tih nekoliko sati uspevaju da pobegnu od svojih ustaljenih prostornih i vremenskih odrednica. Preljubnici vode ljubav, pričaju, svađaju se ili plaču unutar svog zajedničkog zabrana, u kom je kiseonik jedina stvarnost koja dopire od spolja... Njima, preljubnicima i preljubnicama – a nesrećni su i oni i one – posvećujem ovu knjigu.“ - Huan Hoze Miljas

 

epub, azw3

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 207 Members:

#2
Guest_Veš[email protected]_*

Guest_Veš[email protected]_*
 • Guests
 • thanks

Juan Jose Millas - Priče izgubljenih preljubnika

 

PDF

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 104 Members:

#3
Guest_DarkSide_*

Guest_DarkSide_*
 • Guests
 • thanks

Juan José Millás - Dve žene u Pragu

 

0e9ae0b7fe2a6c3cb07f7e8202245eb4.jpg

 

 

Luz Acaso je usamljena i zagonetna žena srednjih godina koja se odlučuje obratiti Literarnoj školi s ciljem da na temelju biografskog kazivanja profesionalac napiše roman o njezinom životu. Tamo će upoznati Alvara Abrila, mladog, prilično uglednog pisca koji živi opsjednut idejom daje po rođenju, navodno, posivojen. Alvaro će preuzeti na sebe pisanje o Lužinom životu, a kroz njihove ćemo razgovore malo pomalo otkrivati da životi ovih likova imaju iznenađujuće dodirne točke. Na taj će se način razivijati zaplet sve dok se čitatelj ne uvede u paukovu mrežu koju polagano pletu glavni likovi...
Dinamična proza i snažni pripovjedački talent suvremenog španjolskog autora Juana Josea Millasa blistaju u Dvije žene u Pragu, romanu koji je jednoglasnom odlukom žirija dobio književnu nagradu "Primavera". Uzbudljiv roman sa zapletom koji nas poziva da zadržimo dah i naslutimo skrivena i gotovo uvijek poricana područja postojanja.

tnx bojka


PDF+epub+mobi

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 177 Members:

#4
Sandrine

Sandrine

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 327 posts
 • 74783 thanks
 • LocationMeđu knjigama

rri8vk.jpg

 

Svet

 

Roman Svet (El Mundo) priča je o odrastanju u svetu posmatranom očima deteta iz jednog madridskog predgrađa, svetu nevinosti, prepunom imaginacije i snova, nadrealnom, ponekad prelepom, a ponekad opsednutom strahovima, nesigurnošću i patnjom. Kao i u ostalim Miljasovim knjigama, i u ovoj na trenutke provejava vrcavi humor, praćen blagom ironijom. 
 
Za roman Svet Miljas je u oktobru 2007. godine dobio prestižnu nagradu Planeta, jedno od najznačajnijih književnih priznanja u Španiji koje se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na španskom jeziku. U konkurenciju za nagradu bilo je skoro 500 knjiga, od kojih čak 99 iz Latinske Amerike.
 
Izvor: bojana888
Jezik: Srpski
Format knjige: EPUB, AZW3, PDF

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Mrtve linkove prijavite na dugme Report


Thanked by 169 Members:

#5
malena74

malena74

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 487 posts
 • 93770 thanks

huan-hoze-miljas.jpg

 

Huan Hoze Miljas (Juan Jose Millas),

 

jedan od najpoznatijih španskih pisaca, rođen je 1946. godine u Valensiji.

Živi u Madridu, gde predaje na visokoj školi za književnost.

Stalni je saradnik u španskim dnevnim listovima, među kojima je i prestižni El pais. Dobitnik je više književnih nagrada.

Njegova najpoznatija dela su: Blesav, mrtav, kopile i nevidljiv (Samizdat B92, 2006), Priče izgubljenih preljubnika (Samizdat B92, 2007) Dve žene u Pragu, Kerber sa senkama, Nered u tvom imenu, Ona zamišlja, Mrtvo slovo, Prazan vrt…

 

 

 

Huan Hoze Miljas - Nek niko ne spava

 

 

nnsBD.jpg

 

Onog dana kada Lusija bude izgubila posao kao programerka dogodiće se presudan zaokret u njenom životu,

možda zbog niza slučajnosti, ili možda zato što je to bila njena sudbina koja ju je vrebala iza ćoška od njenog desetog rođendana. Kao da je reč o algoritmu, Lusija postavlja sledeća načela na kojima će zasnivati svoj budući život:

biće taksistikinja; krstariće za volanom svog taksija po ulicama Madrida – ili Pekinga –

strpljivo će čekati priliku da poveze svog nestalog komšiju, u koga se zaljubila, i svi za nju važni događaji imaće,

od tog trenutka, kao zvučnu pozadinu Pučinijevu operu Turandot, u čiju se glavnu junakinju ona potpuno uživela.
Svakodnevica se u ovom ljubavnom i horor-romanu prepliće s krajnje neobičnim događajima,

čija je glavna junakinja nezaboravna.
U romanu su prisutni svi ključni elementi Miljasovog narativnog univerzuma: ironija, udvajanje vlastitog ja, usamljenost i konstatacija jedne nepromenljive istine koju nam kao odraz, nepogrešivo, vraća ogledalo u kom posmatramo naše živote, kao odraz i kao neobičnu perspektivu pred kojom ostajemo potpuno zapanjeni.

 

Scan: BD team

 

obrada: malena

pdf

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

epub, azw3

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 321 Members:

#6
volter

volter

  Gold Member

 • Administrator
 • 7,203 posts
 • 347952 thanks
 • Locationnisam ja odavde

Luda-zena-55465.jpg

 

 

Luda žena

 

 

 

Zanimljiv, lucidan, samoironičan, iskren, jednostavan – Huan Hoze Miljas postavlja pitanja s kojima se čovek suočava u vremenu u kom se najčešće oseća izgubljenim. Junakinja Lude žene je Hulija, koja radi u ribarnici a noći provodi u proučavanju gramatike. Zaljubljena je u svog šefa, koji je filolog – što nije bez značaja za ovu knjigu. U slobodno vreme Hulija pomaže terminalno bolesnima, u domu u kom sreće samog Miljasa, pisca, koji piše priču o eutanaziji. Pisca je privukla ideja o romanu o Hulijinom životu, ali da bi to uradio, mora da se suoči sa svojom kreativnom blokadom uz pomoć psihoterapeuta. 
 
Uvodeći sebe u svoje delo, Miljas gradi duhovito književno tkivo u koje, međutim, smešta i tako bolne teme kao što su bolest, umiranje, eutanazija, smrt. Miljas je stvorio svoj lični književni žanr u kom obični, svakodnevni događaji mogu da se pretvore u fantaziju koja omogućava čitaocu da stvarnost sagleda kritički. Izuzetno veliki broj čitalaca Miljasovih knjiga pokazuje na kakav odjek nailazi njegova suptilnost, lepota njegovog pisanja i originalnost njegovih gledišta u suočavanju sa aktuelnim događajima, kao i njegova posvećenost socijalnoj pravdi. 
 
U ovom romanu Miljas piše tako da će čitalac sam morati da zaključi šta je u delu istina a šta laž, i opet se pokazuje kao majstor književnih iznenađenja jer Ludu ženu krase inteligentan humor, izuzetni dijalozi i provokativna tema.
 
 
 
sken i obrada BD tim  
 
 
pdf, epub i azw3
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

16_bd_Untitled-1.png
Pomognite nam u održavanju našeg i vašeg sajta sa donacijom - više info na linku ispod

http://www.balkandow...je/#entry417322

 

Prijava mrtvih linkova
http://www.balkandow...ks/#entry164002

Kako napraviti pdf iz epuba
http://www.balkandow...ge-3#entry93114


Thanked by 226 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users