Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Honoré Gabriel Riqueti - Laurine ljubavne vježbe & E.T.A. Hoffman - Sestra Monika (18+)


No replies to this topic

#1
easy

easy

    Advanced Member

  • Prijatelj foruma
  • PipPipPip
  • 476 posts
  • 10184 thanks

220px-Honor%C3%A9-Gabriel_Riqueti%2C_mar

 

 

Honoré Gabriel Riqueti, Count of Mirabeau francuski političar, ekonom, pisac i publicist iz doba prosvjetiteljstva. Svojim radovima nadahnuo je francusku revoluciju, u kojoj je aktivno i sudjelovao. Libertinskih svjetonazora, napisao je i nekoliko erotskih proza, među njima anonimno objavljene „Laurine ljubavne vježbe“ ( 1786.).
 
Najstariji sin markiza Victora Riquetija. Već je s osamnaest godina stupio u vojnu službu, koju je morao napustiti 1769. Proputovao mnoge europske zemlje. Zbog svojih stalnih uhićenja i zatvaranja bio je izbačen iz obitelji. Počeo je pisati eseje u vezi s politikom. Godine 1789., tijekom generalnih staleža u Francuskoj, bio je izabran za predstavnika trećeg staleža. Bio je odličan i vrstan govornik; stekao veliku popularnost. Jedan od autora dokumenta Deklaracija o pravima čovjeka i građanina. Godine 1790. postaje predsjednikom jakobinskog kluba, a godinu poslije i predsjednikom Narodne skupštine. Zalagao se da kralj ostane na prijestolju, ali da ima ograničenu vlast. Zbog toga je često dolazio u sukob s jakobincima, koji su zahtijevali da se ukine monarhija i pogubi kralj. Mirabeau je postao jedan od najznačajnijih predstavnika trećeg staleža tog vremena. Umro je iznenada. Pokopan je u Panthéonu. No kad su otkrili njegova pisma u dvorcu Tuileries, dokazali su da je održavao vezu s kraljem i dvorom, pa su 1794. premjestili njegove posmrtne ostatke.
 

 

CmDySnv.jpg

 

 

U ovoj knjizi objavljena su pisma briljantnog francuskog pisca i političara s kraja osamnaestog stoljeća - Mirabeaua. Za knjigu se može reći da govori o seksualnom odgoju, koji ide u lepezi od sofizma do grupnog seksa, i za ono vrijeme je predstavljao zaista revolucionarno djelo.

 

&

 

220px-ETA_Hoffmann_2.jpg

 

E. T. A. Hoffmann njemački pisac kasne romantike, pravnik, skladatelj, kapelnik, glazbeni kritičar, crtač i karikaturist. Upamćen po fantastičnim, mračno intoniranim romanima i pripovijetkama („Đavolji eliksiri“, „Zlatni čup“, „Pješčuljak“). Pisao je pripovijetke sa elementima strave i fantazije.Fragment erotskog romana „Sestra Monika“ anonimno je objavio 1815. 
Hoffmannovo je stvaralaštvo izvršilo znatan utjecaj i na mnoge europske pripovjedače XIX. stoljeća (Scott, Balzac, Gogolj, Poe, Baudelaire, Kafka i dr.)
 
 
 4752_1.jpg

 

 

.pdf

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 
.epub
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


The quieter you become, the more you can hear.


Thanked by 479 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users