Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Beqë Cufaj


No replies to this topic

#1
boden

boden

    Silver Member

  • BD tim
  • PipPipPipPipPip
  • 4,626 posts
  • 126163 thanks

OkCBDik.png
 

Beqë Cufaj (Beć Cufaj) rođen je 1970. u Dečanima (Kosovo), studirao je književnost i lingvistiku na Sveučilištu u Prištini, a nakon završenog studija odlazi u Njemačku. Sredinom devedesetih napisao je nekoliko knjiga pjesama i priča: "Balada Budallaqe" (Glupa Balada, 1994.; poezija) i 205 (1996.; poezije i priče). Nakon što je 1999. počeo rat na Kosovu, piše eseje za ugledne njemačke novine koji su 2000. objavljeni i u knjizi "Kosovo". Godine 2011. objavio je još jednu zbirku eseja, "Laboratori i Lirisë" (Laboratorij slobode).

Nakon završetka rata privremeno se vratio u domovinu kako bi sudjelovao u obnavljanju novina KOHA Ditore. Od 2000. ponovno živi u Njemačkoj, gdje, osim što se bavi književnim radom, piše i za novine (Frankfurter Allgemeine, Süddeutsche, Die Zeit, Courrier International). Godine 2004. u Prištini je objavio svoj prvi roman "Shkëlqimi i huaj", koji je 2005. godine preveden i objavljen na njemačkome s nazivom "Der Glanz der Fremde", a 2010. i na srpskome, kao "Sjaj tuđine", u izdanju V.B.Z.-a (Beograd).

Njegov drugi roman, vrlo hvaljen i uspješan "[email protected]" (Priština, 2011. / Zürich, 2012.), prvo je njegovo književno djelo prevedeno na hrvatski jezik.

 

 

e0V2xVj.jpg

 

[email protected]

 

Roman "[email protected]" drugi je roman kosovsko-njemačkog pisca Beqëa Cufaja (Dečani, 1970.), objavljen 2011. na albanskom jeziku, a potom 2012. i na njemačkome, nakon čega je knjiga postigla velik uspjeh kod njemačke, austrijske i švicarske književne kritike koja je o njoj imala samo riječi hvale.

Nakon dvostrukog sloma koji je doživio u privatnom životu, njemački profesor odluči napustiti siguran posao na sveučilištu kako bi se angažirao u mirovnoj misiji kao predstavnik Ujedinjenih naroda u jednome od mnogih kriznih područja u svijetu. Riječ je o zemlji koja je još donedavno bila pogođena krvavim i razarajućim ratom, čije stanovništvo vapi za mirom i međunarodnom pomoći.

No ubrzo po dolasku „ondje dolje“ postaje mu sve jasnije proturječje između te uništene zemlje u kojoj stanovništvo oskudijeva s najosnovnijim egzistencijalnim potrebama i apsurdno birokratiziranih i neučinkovitih međunarodnih struktura, koje čini šaroliko društvo idealista, avanturista i karijerista koji svoje dane provedene u uredima začinjavaju burnim noćnim životom…

 

Scan: dusty :clapping:

Obrada: boden

 

epub, azw3, pdf HR

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

Link za ostale knjige iz serijala Europom u 30 knjiga

 

Please Login or Register to see this Hidden Content


Nec temere nec timide


Thanked by 278 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users