Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Cees Nooteboom


6 replies to this topic

#1
hazard

hazard

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 334 posts
 • 14496 thanks

Cees Nooteboom - Sledeca prica

 

 

k1i1v3r98_sledeca_prica_delfi_knjizare.j

Please Login or Register to see this Hidden Content

Junak Notebomovog romana zaspao je u hotelskoj sobi u Amsterdamu, a probudio se u hotelskoj sobi u Lisabonu. Suočen sa događajem koji mu je promenio život, Notebomov junak na uzbudljiv način govori o stvarnosti i ljubavi, politici i kulturi, praznini i strasti svog i našeg vremena. Nesvakidašnja i otrežnjujuća knjiga. Roman o jednoj neobičnoj nekadašnjoj ljubavi koja se odigrala između Amsterdama i Lisabona. Svoje finale ova ukrštena ljubavna priča doživljava na plovidbi od Lisabona do Brazila i duž Amazona. Knjiga o ljubavi i tajni.

 

pdf, srpski

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 149 Members:

#2
hazard

hazard

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 334 posts
 • 14496 thanks

Cees Nooteboom - Izgubljeni raj

 

 

Sejs-Notebom-Izgubljeni-raj-184x280.jpg

 

 

Novi roman velikog holanskog pisca i svetskog putnika, jednog od najvećih savremenih evropskih pisaca.
  Priča o slučajnom susretu dvoje nekadašnjih ljubavnika, o Evropi i Australiji, o nedokučivom svetu australijskih Aboridžina, kao i o neobičnom Projektu Anđeo u čast velikog engleskog pesnika iz osamnaestog veka Džona Miltona i njegovog dela Izgubljeni raj.

 

 

pdf, srpski

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 147 Members:

#3
severijan

severijan

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,390 posts
 • 77549 thanks

Cees Nooteboom - Rituali

 

 

Rituali.jpg?resize=207%2C300

 

 

      Inni Wintrop uspješan je amsterdamski burzovni mešetar, amaterski ljubitelj i preprodavač umjetnina, ali nadasve ljubitelj lijepih žena. Inni Wintrop prototip je modernog muškarca – melankolik, zaljubljenik, pazi da zadovolji žene i nikada se ne odriče svojih sitnih rituala.

     Prepuni erotskog naboja i poetičnih rečenica «Rituali» su roman koji govori o sudaru staroga i novoga, o svijetu u kojem ljudi gube korak s vremenom i samima sobom. Cees Nooteboom je u «Ritualima» sagradio ceremoniju današnjice, natopljenu finom ironijom, humorom i nadasve erosom.

 

 


     Cees Nooteboom rođen je 31. srpnja 1933. u Den Haagu. Od sedamnaeste se počeo bavio novinarstvom, a ubrzo je objavio i prvi roman Filip i ostali (Phillip en de anderen, 1955.). Do sada je objavio brojne knjige poezije, proze, putopisa i eseja. Dobitnik je najvažnijih nizozemskih književnih nagrada: za roman «Rituali» (Rituelen) primio je Bordewijk Prize i Pegasus Prize, za roman «Priča koja slijedi» (Het volgende verhaal) europsku nagradu Aristeion, za djelo «Berlinske bilješke» (Berlijnse notities) dobio je Njemačku književnu nagradu povodom 3. listopada, a za cjelokupno djelo nagradu Constantijn Huygens, Compostella-Preis, Hansischer Goethe-Preis, Austrijsku državnu nagradu za europsku književnost, te prestižnu nizozemsku nagradu P. C. Hooft.

     Među brojnim djelima izdvajaju se romani «Vitez je umro» (De ridder is gestorven), «Rituali», «U Nizozemskoj» (In Nederland), «Izgubljeni raj», «Mosukei!», «Dušni dan» (Allerzielen), zatim knjige pripovjedaka, i brojni putopisi «Jedna noć u Tunisu» (Een nacht in Tunesië), «Jedno jutro u Bahiji» (Een ochtend in Bahia), «Jedna večer u Isfahanu» (Een avond in Isfahan), «Svijet je putnik» (De wereld een reiziger), «Filozof bez očiju: europska putovanja» (De filosoof zonder ogen: Europese reizen), «Hotel Nooteboom» (Nootebooms Hotel), «Zaobilazni put u Santiago» (De omweg naar Santiago). Njegova djela prevedena su na više od dvadeset svjetskih jezika.

 

 

 

     Veliko HVALA prijatelju Haroldu Fanderu za sken i ocr.

 

     Sređeno: doc. + pdf.  ( hrvatski; A-4 )

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

 

a170.gifThanked by 178 Members:

#4
severijan

severijan

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,390 posts
 • 77549 thanks

Cees Nooteboom - U planinama Nizozemske

 

 

0093007.17.jpg

 

 

           U planinama Nizozemske roman je u kojemu se gusto isprepleću dvije priče – prva nastaje po motivima Andersenove bajke o Snježnoj kraljici i smještena je u nestvarne predjele Južne Nizozemske, a druga pripovijeda o autoru te bajke, inženjeru cesta i piscu amateru Tiburónu koji jednog ljeta u Zaragozi dovršava svoj rukopis.
           Gradeći cestu fikcije od Juga do Sjevera Europe Nootebooma – odnosno njegovog literarnog para Tiburóna – sve više zaokuplja misao o idealnom zajedništvu, o jednome koje se rascijepilo na dvoje i sada traga za svojom izgubljenom polovicom. Potaknut Platonovim mitom on na cesti romana traga za idealnim parom, za ostvarenjem potpunog zajedništva: zajedništva među ljubavnicima, među piscima i čitateljima, te, konačno, među narodima kako je zamišljeno u grandioznoj bajci o ujedinjenoj Europi.

 

 

          Ponovo sva zahvalnost sledi Haroldu Fanderu - HVALA prijatelju

         Doc. + Pdf. ( hrvatski; A-4)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

a170.gifThanked by 147 Members:

#5
boden

boden

  Gold Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6,163 posts
 • 201968 thanks

3FpQIHi.jpg

 

Pisma Posejdonu

 
Svake jeseni, kad napušta otok na kojem ljetuje, Cees Nooboom pita grčkog boga mora Posejdona za dopuštenje da se vrati iduće godine. U međuvremenu mu piše pisma o stvarima koje mu se događaju; o onome što čita, vidi, misli; što izmišlja ili ga čudi. Tako je nastala ova zbirka kratkih priča, prozni mozaik načinjen od kratkih meditacija, dojmova s putovanja, fragmenata koji prolijeću, najrazličitijih događaja i neočekivanih razgovora s poganskim bogovima i s mnoštvom povijesnih i književnih referenci. Pisani poetičnim jezikom, razigrano s ponekim bizarnostima ovi kratki zapisi o detaljima svakodnevnog života, mitskim ili literarnim slikama, osvjetljavaju različite aspekte suvremenosti.
 
Scan: postar
Obrada: boden
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 51 Members:
Knjigateli , tarikkisija , kraljmarko , Pocerc , burgo , grgalica , Fudoboos , magde0903 , vermin973 , leicaaa1 , mihailovucinic , Baraka2 , soprtsh , lakiyu , ExNihilo , branislav34 , bobanno , bruja , gjankovi , Zoi , ArmandHammer , Blaze , epiapi , IvanaAnavi , vukina , vikon18 , danijelaz , Pedja1983 , Mildred_Ka , majlstrejn123 , termo4 , Natasa7777777 , Hrzo , ana84 , ivan gnjavic , Oderec , midhadz , bojana777 , gile12 , iljocare , Marni , atikus , PericaStrasni , bucann , tiberijus , AdomahBajrovov , rajka.bogda , kablar , lodyssey , ChristianGray , Atom Ant

#6
boden

boden

  Gold Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6,163 posts
 • 201968 thanks

DAY7HQ5.jpg

 

Priča koja slijedi

 
Roman poetiziranog i elegantnog izraza, te složenih metafizičkih značenja. To je kratki roman o ljubavnom četverokutu troje profesora i jedne studentice. Složeni odnosi među glavnim likovima dodatno se kompliciraju filozofskim asocijacijama. Glavni lik i pripovijedač je klasični filolog, prilično ružan i kratkovidan, a nosi nadimak Sokrat. Zaspavši u svojoj sobi u Amsterdamu probudi se u sobi hotela u Lisabonu, za koju ga vežu događaji od prije dvadeset godina...
 
Scan: postar
Obrada: boden
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 47 Members:
gordance , kraljmarko , Simitzu , Pocerc , burgo , grgalica , Fudoboos , vermin973 , ToriKreg , mihailovucinic , Baraka2 , lakiyu , ExNihilo , branislav34 , bobanno , bruja , jdadi , Blaze , Hrzo , epiapi , IvanaAnavi , vukina , vikon18 , majlstrejn123 , termo4 , Natasa7777777 , leona 5 , ivan gnjavic , ana84 , Oderec , WillieGarvin , bojana777 , midhadz , gile12 , iljocare , Marni , atikus , PericaStrasni , bucann , filipos181 , rajka.bogda , kablar , bukwrm , lodyssey , Atom Ant , Tomfa , manua789

#7
severijan

severijan

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,390 posts
 • 77549 thanks

Cees Nooteboom - Skitnje do Santiaga

 

 

top-5-knjiga-od-kojih-ce-vam-srce-svakak

 

 

         Uputivši se hodočasničkom središtu na samom rubu Španjolske, prozaik i esejist, pjesnik i putopisac pronalazi savršen "izgovor" da svoju ljubav prema zemlji i njezinim gradovima i pejzažima, umjetnosti i arhitekturi, povijesti i kulturi crta asocijativno, kako impulsi dolaze. Tako u zapisima isprepleće impresije i bogata znanja širokog spektra kojima će se eventualni (su)putnik poslužiti samo u netipične turističke svrhe, to jest ako i sam teži "krijepljenju duha" "dvostrukom dušom što je dijele mjesto i putnik"

 

 

         Veliko hvala prijateljima koji su mi ovu knjigu učinili dostupnom

 

         Pdf + Docx  (Hrv; A-4)

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

 

 

Napomena: kao što sam već u Najavama spomenuo, zbog obaveza (a sada i zdravstvenih razloga) knjiga nije detaljno iščitana - ali ni samo pretrčana, tako da verujem da broj eventualnih grešaka nikako neće biti neoprostivo velik. Takođe, kako knjiga obiluje ilustracijama  (fajl je zbog toga poprilično glomazan, oko 20 MB) koje su izvorno svaka na posebnoj stranici , opredelio sam se da crno-bele slike (koje su uglavnom manjeg formata) radi očuvanja kontinuiteta teksta postavim u samom tekstu zadržavajući im mesto gde su se i u knjizi nalazile, dok sam slike u boji koje su date u nizovima (i većeg formata) ostavio svaku na posebnoj stranici.

 

 

a170.gifThanked by 165 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users