Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Michael Scott


6 replies to this topic

#1
Giga

Giga

  Advanced Member

 • BD tim
 • PipPipPip
 • 699 posts
 • 73915 thanks

Michael Scott

 


30a8l5h.jpg

 

Michael Scott (1959) jedan je od najuspješnijih suvremenih irskih pisaca, kojeg je Irish Times nazvao “kraljem fantastičke književnosti”. Scott je neupitni autoritet s područja mitologije i folkloristike, a u 25 godina objavio je više od 100 knjiga. Piše kratke priče i romane za odrasle, mlade i djecu, a osim u fantasyju i folkloristici, okušao se i u znanstvenoj fantastici i ljubavnim romanima. Na hrvatski su mu prevedeni romani za mlade, “Alkemičar” i Čarobnjak”.

 

1.   The Alchemyst: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel
            ALKEMIČAR: TAJNE BESMRTNOG NICHOLASA FLAMELA
2.   The Magician: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel
ČAROBNJAK: TAJNE BESMRTNOG NICHOLASA FLAMELA – KNJIGA DRUGA
3.   The Sorceress: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel
ČAROBNICA: TAJNE BESMRTNOG NICHOLASA FLAMELA – KNJIGA TREĆA
4.   The Necromancer: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel
THE NECROMANCER: THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL – KNJIGA IV

5.   The Warlock: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel
6.   The Enchantress: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel


Edited by Giga, 22 April 2013 - 19:49.


Thanked by 44 Members:
siposs , ilijae , olismile , rubiel , Madam Mim , Zicicka , pedjab , sanelag , TinaKris , Melitta , miki61 , rambos1 , mladenp , s3ptease , Baraba722 , MackKeny , maja310 , Kiddo , DEDEKA , ZoranBogojevich , dafte17 , banesto1963 , anjamemedova , senefrys , Stary22 , ljubiteljknjiga , kristy90 , Remdaklu , boskoboki , vlasto63 , onamalavojcica , Milosini , dafrak , bobyangel , theserb , balada , irenazd , Dalmatino , sasha85ns , bilja66 , anza , senads , misa001 , coxy87

#2
Giga

Giga

  Advanced Member

 • BD tim
 • PipPipPip
 • 699 posts
 • 73915 thanks

Michael Scott
1. ALKEMIČAR: TAJNE BESMRTNOG NICHOLASA FLAMELA
THE ALCHEMYST: THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL

 

 

 

ioq3wz.jpg

On čuva tajnu koja može značiti kraj svijeta.
Istina: Nicholas Flamel rođen je 28. rujna 1330. godine u Parizu. Gotovo sedamsto godina kasnije još ga uvijek prati glas najvećega alkemičara njegova doba. Priča se da je spoznao tajnu vječnoga života. Svi spisi navode da je umro 1418. godine. Njegova je grobnica, međutim, prazna.

Legenda: Nicholas Flamel je živ. No samo zahvaljujući eliksiru života što ga proizvodi već stoljećima. Tajna besmrtnosti skrivena je u Knjizi Abrahama Židova. Upadne li ta knjiga u krive ruke, svijet će biti uništen. Upravo je to ono čemu se doktor John Dee nada i što planira učiniti čim se knjige dokopa. Ljudski rod pojma neće imati što se događa sve dok ne bude prekasno. A ako je vjerovati proročanstvu, jedini u čijoj je moći da svijet spase od potpuna uništenja su blizanci Sophie i Josh Newman. Ponekad se legende obistine. A Sophie i Josh Newman naći će se usred jedne od najvećih legendi svih vremena.

Iz pera neupitnog autoriteta s područja mitologije i folkloristike, Michaela Scotta, majstora fantastike i jednog od najuspješnijih suvremenih irskih pisaca, predstavljamo još jedan od najljepših izdanaka svjetske književnosti za mlade. Prije svega čarobnu, nesvakidašnju priču o hrabrosti i odanosti na hrvatskome je ispripovijedala Marija Kostović, a naslovna ilustracija, preuzeta s originalnog izdanja, djelo je Michaela Wagnera.

Sken i obrada : GIGA
HR- PDF
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 136 Members:

#3
Giga

Giga

  Advanced Member

 • BD tim
 • PipPipPip
 • 699 posts
 • 73915 thanks

Michael Scott
2.ČAROBNJAK: TAJNE BESMRTNOG NICHOLASA FLAMELA – KNJIGA DRUGA
THE MAGICIAN: THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL – BOOK TWO

 

 

kd51ea.jpg

 

 

"Da bih obnovio čaroliju besmrtnosti, trebam Kodeks, Knjigu Abrahama Židova; u protivnom nam preostaje manje od mjesec dana života. Ali u jednom se mjesecu štošta može postići."

U Knjizi Abrahama Židova skrivena je tajna vječnog života – tajna bezbroj puta opasnija od bilo koje što bi je neki smrtnik ikada mogao otkriti. Još samo dvije stranice i doktor John Dee moći će strašnu Stariju rasu dovesti do vrhunca moći – nakon čega bi mogao uslijediti konačni smak poznatog nam svijeta. U zloj ga namjeri priječi samo dvoje ljudi: Josh i Sophie Newman.

U Parizu, Nicholasu Flamelu i njegovoj ženi Perenelle polagano istječe vrijeme. Svaki dan što ga provedu odvojeni od knjige, ostare godinu dana: njihova magija slabi, a tijela im postupno gube snagu. Zlokobni Dee im je za petama i od presudne je važnosti da ne čase više ni časa!

Iz pera neupitnog autoriteta s područja mitologije i folkloristike, Michaela Scotta, jednog od najuspješnijih suvremenih irskih pisaca, kojeg je Irish Times nazvao "kraljem fantastičke književnosti", predstavljamo napeti nastavak Alkemičara, drugi roman u seriji Tajne besmrtnog Nicholasa Flamela, još jedan od najljepših izdanaka svjetske književnosti za mlade.

Sken i obrada : GIGA
HR- PDF

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 119 Members:

#4
Giga

Giga

  Advanced Member

 • BD tim
 • PipPipPip
 • 699 posts
 • 73915 thanks

Michael Scott
3. ČAROBNICA: TAJNE BESMRTNOG NICHOLASA FLAMELA – KNJIGA TREĆA
THE SORCERESS THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL – BOOK THREE

 

 

fusx9k.jpg

 

Srce Nicholasa Flamela gotovo je prepuklo dok mu se njegov voljeni Pariz rušio pred očima. Dee i Machiavelli uništili su grad, no i sam je Flamel odigrao ulogu u njegovu uništenju. Sophie i Josh Newman sasvim jasno pokazuju da su baš oni blizanci iz proročanstva, a Flamel ih mora zaštititi, kao i spise Starije rase. No Nicholas je svakim danom sve slabiji. Perenelle je još zarobljena u Alcatrazu, a sad kad je i Scatty nestala, skupina je ostala nezaštićena. A tu je i Clarent – Excaliburov mač parnjak. Clarentova je moć nezamisliva, a zlo koje u sebi nosi čini ga neupotrebljivim: svatko tko se njime posluži, bit će zaražen njegovom tamom. Ako želi poraziti Deeja, Nicholas će morati pronaći pripadnika Starije rase koji će Josha i Sophie poučiti trećoj elementarnoj magiji – magiji vode. U čemu je problem? Jedini koji to može učiniti je Gilgameš, a on je posve, posve lud.

Michael Scott, jedan od najuspješnijih suvremenih irskih pisaca, poznat kao kralj fantastičke književnosti, romanom Čarobnica nastavlja izvrstan ciklus Tajne besmrtnog Nicholasa Flamela.

Sken i obrada : GIGA
HR- PDF

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 118 Members:

#5
Giga

Giga

  Advanced Member

 • BD tim
 • PipPipPip
 • 699 posts
 • 73915 thanks

Michael Scott
4.   NEKROMANT: TAJNE BESMRTNOG NICHOLASA FLAMELA – KNJIGA ČETVRTA
THE NECROMANCER: THE SECRETS OF THE IMMORTAL NICHOLAS FLAMEL – BOOK IV

 

 nekromant.jpg

 

San Francisco: Nakon što su pobjegli u Ojai, pa Pariz te u London, Josh i Sophie Newman napokon su kod kuće. Nakon svega što su vidjeli i saznali, oboje su više no ikad zbunjeni u vezi svoje budućnosti. Niti jedno od njih nije do kraja savladalo čarolije kojima bi se mogli zaštititi od Mračnih Starijih, Scatty je nestala, a doktor John Dee još ih uvijek proganja. No, ono što najviše uznemiruje jest pitanje mogu li uopće više vjerovati Nicholasu Flamelu? Mogu li vjerovati ikome?

Alcatraz: Doktor Dee podcijenio je Perenellinu moć. Alcatraz ju nije mogao zadržati, Nereus joj nije bio dorastao, a još se i, povrh svega, ujedinila s najnevjerojatnijim od svih saveznika. No, nije bila jedina koju su držali na otoku. Iza rešetaka nalazi se menažerija čudovišta – vojske koju Dee može iskoristiti u konačnoj bitki. Perenelle je možda moćna, no njezina moć svakim danom sve više slabi, a čak i s Nicholasom na svojoj strani, ovakva bitka previše je čak i za nju.

London: S obzirom kako je podbacio ponovno osvojiti dvije stranice Kodeksa, Dee je iznevjerio Starije i sada je bjegunac – i nova nada za sva stvorenja ranije poslana da ulove Flamela. No, Dee ima plan. S Kodeksom i stvorenjima na Alcatrazu, može zavladati svijetom – uz malu pomoć sa strane. Ako želi da mu plan uspije, morat će, naime, prizvati Coatlicue, najveću među Arhontima i Majku svih bogova i ponuditi joj za ukusni zalogaj nešto iznimno, nešto moćno da je privuče i zaokupi dok je on ne sputa činima. Ponuditi joj auru od čistog zlata…

Iz pera jednog od najuspješnijih suvremenih irskih pisaca, "kralja fantastičke književnosti", predstavljamo napeti četvrti roman u serijalu Tajne besmrtnog Nicholasa Flamela, još jedan od najljepših izdanaka svjetske književnosti za mlade. Izvrstan prijevod na hrvatski djelo je Petre Mrduljaš Doležal, a naslovnica je preuzeta s originala.

Sken i obrada : GIGA
HR- PDF
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 122 Members:

#6
volter

volter

  Gold Member

 • Administrator
 • 7,568 posts
 • 380823 thanks
 • Locationnisam ja odavde

Mobi, AZW3 i epub (sve 4)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

Zahvala za epub/mobi obradu TimeLady.    c017.gif


16_bd_Untitled-1.png
Pomognite nam u održavanju našeg i vašeg sajta sa donacijom - više info na linku ispod

http://www.balkandow...je/#entry417322

 

Prijava mrtvih linkova
http://www.balkandow...ks/#entry164002

Kako napraviti pdf iz epuba
http://www.balkandow...ge-3#entry93114


Thanked by 118 Members:

#7
ikamisic

ikamisic

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 134 posts
 • 24248 thanks

@Pepe

 

Michael Scott - Nekromant

 

 

EPUB

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 47 Members:
vukina , Gandalfsremčica , jopi984 , ilijae , yest , tatjanam07 , gundor85 , epiapi , rus975 , veseli22 , pedjab , theserb , Milo103 , MediB , ivan gnjavic , Lido , JecaiVlada , Draskovic , danijelataskov , mimetoid , s3ptease , sinisa59 , sandra-pavlovic , maja310 , nena.2016 , dankoni , ZoranBogojevich , autonawy , chrono.radion , jezic , anjamemedova , Dixie , dasha011 , cvrkut13 , Sinnochion , gotham223 , stbojsa , JABLAN01 , komeci , bobyangel , Black_Lady , ivek2 , mjokic , Migiča , mirjacic1 , misa001 , coxy870 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users