Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Michael A. Cremo - Ljudska Devolucija


No replies to this topic

#1
2cukica4

2cukica4

    Starting Member

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • 1743 thanks
  • LocationBelgrade

cremo-ljudska-devoluciij.jpg

 

U svome kontroverznom bestseleru Zabranjena arheologija Michael A. Cremo i Richard L.Thompson iznijeli su dokaz koji upućuje na to da ljudi na Zemlji postoje već stotinama milijuna godina. Takav zapanjujući dokaz koji protuslovi darvinističkoj teoriji evolucije iznjedrio je veliko pitanje: "Ako se nismo razvili iz majmuna, odakle onda potječemo?"

Ljudska devolucija je definitivni odgovor Michaela A. Crema na to pitanje: "Nismo evoluirali iz materije, nego smo devoluirali, ili sišli, iz domene čiste svijesti - duha."Temeljeći svoj odgovor na modernoj znanosti i mudrosnim predajama, uključujući vedsku filozofiju drevne Indije, Cremo drži da prije nego li postavimo pitanje: "Odakle potječu ljudska bića?" ponajprije promislimo o tomu što je ljudsko biće.

Velik dio 20. stoljeća većina je znanstvenika smatrala da je ljudsko biće naprosto kombinacija običnih fizikalnih elemenata. U Ljudskoj devoluciji Cremo kaže da je razumnije pretpostaviti da je ljudsko biće kombinacija triju različitih supstancija: materije, uma i svjesti (duha). On pokazuje da je čvrst znanstveni dokaz koji potvrđuje da istančani element uma i svjesnoga "ja" mogu postojati neovisno o tijelu, sustavno istiskivan iz prihvaćene znanstvene struje, i to procesom filtracije znanja.

Ističući da su ljudska bića kombinacija materije, uma i svijesti, Cremo se otiskuje na kozmičko putovanje kroz velike zaonetke vremena i prostora, od prekambrijskih mikrofosila, do crnih rupa i nadljudskih bića, razotkrivajući tako da je sam kozmos podijeljen na odgovarajuće domene kojima upravljaju obična materija, istančani element uma i čista svijest.

Ljudska devolucija opisuje kako "ja" izvorno postoji na razini čiste svijesti, u harmoniji s osobnim izvorom svih svjesnih bića. Kada svjesno "ja" prekine vezu s izvorom svih svjesnih bića, ono se prekriva nižim energijama uma i materije.

Cremo to naziva devolucijom. No, devolucija može biti i obrnuta, i procesom duhovne evolucije svijest se može vratiti u svoje izvorno, čisto stanje.

Michael A. Cremo je suradnik pri Institutu Bhaktivedanta, stručnjak za povijest i filozofiju znanosti. Član je Svjetskoga arheološkog kongresa, Europskoga arheološkog saveza, Društva za znanost i Saveza za filozofiju znanosti.

 

epub, mobi

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


PB902

Kindle PW


Thanked by 124 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users