Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Charles Bukowski


21 replies to this topic

#21
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 323 posts
 • 107564 thanks

nas-f.jpg

 

 

 

Charles Bukowski – Pokvarenjakove misli


 

Ovaj izbor misli Bukowskog nudi neke od poznatijih i zanimljivijih izjava, navoda, poruka i misli iz njegovih raznolikih djela (romana, kratkih priča, eseja, pisama, novinskih članaka, dnevničkih zabilješki, intervjua itd.).


 

Bukowski je volio pisati. Stoga neke od njegovih misli nisu sažete i jezgrovite, izrečene u svega jednoj ili dvjema rečenicama. Ponekad pojedina njegova misao zauzima cijelu stranicu i prije predstavlja oblik njegove životne filozofije te njegovih uvjerenja i svjetonazora nego tek sažeto razmišljanje. Ali, upravo to je tipični Bukowski, koji nam redovito govori: „E, pa to je moj stil.”


 

U ovaj izbor neizbježno su uvrštene misli o nekima od osnovnih tema kojima se Bukowski opetovano vraćao cijelog života: to su misli o ženama i seksu, o piću, o osamljenosti, o kockanju, o mačkama, o filozofima i piscima, o pisanju, o slavi, o životu, o starenju, o smrti itd.

 

 

pdf, mobi, epub

scan i obrada: bojana888

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 397 Members:

#22
sashoo

sashoo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 143 posts
 • 12829 thanks

bukovski-forumpx.jpg

 

Charles Bukowski (Čarls Bukovski)

Odlomci iz vinom isflekane beležnice

 

Čarls Bukovski (1920-1994), jedna od najneobičnijih i najkontroverznijih figura američke literature 20. stoleća, bio je tako plodan pisac da mnoga njegova značajna dela nisu nikada ušla u izbor za publikovanje tokom njegovog života. Odlomci... su važan izbor njegovih radova širokog opsega, od kojih većina nije bila dostupna javnosti još od dana originalnog objavljivanja u andergraund štampi, književnim časopisima pa čak i porno magazinima. Među njima je i njegova prva štampana kratka priča, njegova poslednja kratka priča, njegov prvi i poslednji esej, i prvi nastavak njegove čuvene kolumne Beleške matorog pokvarenjaka. Knjiga sadrži njegova razmišljanja o poznatim temama (piće, konjske trke, itd) kao i monologe o ličnostima kao što su Arto, Paund i Rolingstonsi. Drugi značajni radovi sadrže eksperimentalni deo, izmišljeni susret sa njegovim herojem Džonom Fanteom; jednu odličnu kritiku o Hemingveju; snažnu, autobiografsku Ispovest matorog pokvarenjaka; nekoliko izlaganja o vlastitoj estetici, koja otkrivaju neočekivano obrazovan um iza na izgled ne preterano ozbiljne produkcije.

Odlomci iz vinom isflekane beležnice je značajna knjiga kako za ljubitelje Bukovskog, tako i za nove čitače ovog inovativnog i nekonvencionalnog pisca.

 

SR,lat.

 

PDF, Epub

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.
 Thanked by 290 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users