Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Obavestenje - Protest za ocuvanje kulture - 22 jun Beograd


No replies to this topic

#1
Tobacco Road

Tobacco Road

    The Warez GOD

  • Tobacco
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 25,535 posts
  • 1486615 thanks
  • Locationscrls

Dragi clanovi

 

22 juna u Beogradu ce biti odrzan protest protiv ubijanja kulture u Srbiji. I bilo je vreme da neko konacno digne glas protiv tendencioznog i sveprisutnog zaglupljivanja i trovanja nase nacije kojekakvih pinkovskim govnima, crnim hronikama, gologuzim pevaljkama, sundom i kicem svakojakih vrsta. Protest protiv svega sto ne valja u Srbiji, protiv svega onoga sto je dovelo nasu svest i kulturu do najnizih granica. Prenosim email u celosti, molim vas da ga prosirite svima koje znate i da svako ko bude u mogucnosti prisustvuje ovom protestu. Hvala unapred.

 

PROGLAS I PROTEST UMETNIKA SRBIJE
 
 
 
Pozivamo sve umetnike i poštovaoce kulture i umetnosti da 
22. juna u 18 sati dođu na Trg Republike 
na protest protiv ubijanja kulture
 
 
 
Umetnici Srbije najoštrije protestvuju protiv sistematskog višegodišnjeg masakra nad kulturom i umetnošću uopšte.
 
Izražavamo veliki strah za budućnost naroda čiji se duh hrani crnim hronikama – a ne knjigama, šund televizijskim programima – a ne obrazovnim emisijama, golim silikonskim devojkama – a ne umetničkim aktovima, sveopštim nasiljem i netolerancijom – a ne pozorištem.
 
Hoćemo li dopustiti da se pozorišta zatvore, kao što smo dozvolili da nestanu bioskopi?
 
Hoćemo li dopustiti da gledamo izložbe u mraku?
 
Da li je klasična muzika samo simbol za Dan žalosti?
 
Ne trebaju nam pozorišne zgrade, muzeji, bioskopi, knjižare i galerije, a treba nam prostor za profit?
 
Ne trebaju nam umetnici, treba nam još državnih činovnika i partijskih poslušnika?
 
U kakve će to ljude izrasti naša deca?
 
DRŽAVA - JEDNAKO - KULTURA!
 
 
 
Odbor protesta: predstavnici Udruženja dramskih umetnika Srbije, Udruženja filmskih glumaca Srbije, Udruženja muzičkih umetnika Srbije, Udruženja likovnih umetnika Srbije, Udruženja kompozitora Srbije, Srpskog književnog društva i Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije.
 
Na čelu Odbora protesta je Milica Kralj, reditelj.
 
 
 
 
 
Tekst poziva Udruženja dramskih umetnika Srbije
 
 
 
Zbog sveukupnog neodrživog stanja u kulturi i odnosa države prema umetnicima u svim oblastima stvaralaštva, Predsedništvo Udruženja dramskih umetnika Srbije donelo je odluku da pozove sve umetnike Srbije na protest koji će se održati u subotu, 22. juna u 18 sati na Trgu Republike u Beogradu, ispred Spomenika knezu Mihailu.
 
 
 
Umetnici će, na odgovarajući audio-vizuelni način, od države tražiti povećanje budžeta za kulturu, iznalaženje sistema za popunu budžeta za kulturu, poštovanje zakona, donošenje Zakona o pozorištu i promenu odnosa države i medija prema kulturi.
 
 
 
Udruženje dramskih umetnika Srbije je tekst Proglasa umetnika Srbije postavilo na oglasne table u svim pozorištima u Srbiji, tekst Proglasa i poziv za učešće u Protestu uputili smo umetničkim akademijama i fakultetima, muzejima, bibliotekama, ustanovama kulture, a direktorima svih pozorišta u Srbiji poslat je tekst Saopštenja za publiku, s molbom da se se do održavanja Protesta pročita (ili emituje) publici pred početak predstava.
 
Drage kolege, verujemo da delite naše uverenje o neophodnosti protesta umetnika.
 
 Ovim putem vas pozivamo da se u što većem broju odazovete i dođete na naš zajednički protestni skup kako bismo izrazili nezadovoljstvo ukupnim stanjem u društvu i odnosom vlasti prema kulturi i umetnicima.
 
Pozivamo vas da tekst Protesta i Saopštenja za publiku podelite sa kolegama, prijateljima i da proširite vest o održavanju skupa umetnika Srbije.
 
Ukoliko imate predlog za način ispoljavanja Protesta, molimo da se javite Udruženju do 15. juna.
 
Srdačan pozdrav iz Udruženja dramskih umetnika Srbije
 
 
 
Saopštenje za publiku  
 
 
 
Poštovana publiko,
 
pre svega, želimo da se zahvalimo svima vama, jer vi ste jedino što nas još održava u životu u državi u kojoj se kultura sistematski i godinama ubija.Izražavamo veliki strah za budućnost naroda čiji se duh hrani crnim hronikama – a ne knjigama, šund televizijskim programima - a ne obrazovnim emisijama, golim silikonskim devojkama - a ne umetničkim aktovima, sveopštim nasiljem i netolerancijom - a ne pozorištem.
 
Tamo gde se izložbe održavaju u mraku i gde je klasična muzika samo simbol za Dan žalosti, tamo nije čudno što spomenici kulture nisu ponos već ruglo gradova  na čijim se ulicama deca svakodnevno bodu noževima zbog različite boje majice.
 
Država – jednako – kultura!
 
Pоzivamo sve poštovaoce kulture i umetnosti da 22. juna u 18 sati dođu na Trg Republike u Beogradu, na protest umetnika Srbije. 

 


 

 

Kako skinuti nesto sa Balkandownload-a?

www.slideshare.net/bd4yu/kako-skidati-fajlove-sa-balkan-download-a

Kako da pronadjete zeljeni sadrzaj na forumu? 

www.balkandownload.org/topic/40428-kako-pronaci-zeljeni-sadrzaj-na-forumu/

Najmračniji krugovi pakla su rezervisani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani -Dante Alighieri

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users