Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Robert Sawyer (Robert Sojer)

Robert Sojer Robert Sawyer Dve zemlje Svet Neandertalaca

2 replies to this topic

#1
ikamisic

ikamisic

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 134 posts
 • 23590 thanks

8FdUQJn.jpg

 

Roman Dve Zemlje predstavlja prvi deo trilogije Svet Neandertalaca u kojoj nam Robert Sojer na slikovit način predstavlja dve vrste ljudskih bića koje žive u dva paralelna univerzuma. U jednom živimo mi, a u drugom Neandertalci koji su stvorili svoju civilizaciju, kulturu i nauku. Te dve vrste, po mnogo čemu različite, ali istovremeno i neverovatno slične, susreću se u trenutku kada Ponter Bodit, fizičar iz paralelnog sveta, nepredviđenim spletom okolnosti, do kojih dolazi tokom jednog od njegovih eksperimenata sa kvantnim kompjuterom, dospeva na našu Zemlju. (Za ovaj roman Sojer je dobio nagradu HUGO.) 

 

Jezik: srpski

 

scan: anahronic

OCR: abacus123

mobi, azw3, epub: ikamisic

 

 

MOBI, AZW3, EPUB

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 125 Members:

#2
ikamisic

ikamisic

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 134 posts
 • 23590 thanks

5JJWgUC.jpg

 

U romanu Dve vrste, drugom delu trilogije Svet Neandertalaca, Ponter Bodit, fizičar iz paralelnog univerzuma, uspeva da ubedi Visoki svet sedokosih u potrebu uspostavljanja kontakta sa drugom Zemljom i drugom vrstom ljudskih bića koje je, spletom okolnosti, otkrio. Rukovođen kako željom da bolje upozna naš svet tako i željom da probudi svoje poznanstvo sa genetičarkom Meri Von, Ponter ponovo prolazi kroz kapiju koja spaja dva sveta. Sa uspostavljanjem formalnih diplomatskih odnosa između Neandertalaca i Homo sapiensa ispostavlja se da na obe Zemlje postoje oni koji smatraju da su filozofska, politička i moralna stanovišta pripadnika dve vrste i njihov način i shvatanje života previše različiti da bi mogla da se ostvari istinska saradnja između dva sveta. Istovremeno, naučnici primećuju da se nešto neobično dešava sa Zemljinim magnetnim poljem i pokušavaju da otkriju šta je uzrok tome.

 

Jezik: srpski

 

scan: anahronic

OCR: abacus123

mobi, azw3, epub: ikamisic

 

 

MOBI, AZW3, EPUB

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 111 Members:

#3
ikamisic

ikamisic

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 134 posts
 • 23590 thanks

ivc8H2P.jpg

 

U romanu Dete, završnom delu trilogije Svet Neandertalaca, odnosi između dva sveta se razvijaju i produbljuju, a dve vrste ljudskih bića se sve bolje upoznaju, uspevajući da prevaziđu brojne međusobne razlike.
Ponter Bodit i Meri Von pokušavaju da dobiju dete i traže način da reše problem postojanja različitog broja hromozoma kod pripadnika dve vrste.
U međuvremenu, dok Zemljino magnetno polje doživljava sve veće promene i približava se trenutku njegovog potpunog kolapsa, tajanstveni Džok Kriger, vođa organizacije Grupa sinergija zadužene za proučavanje Neandertalaca, odlazi u posetu njihovom svetu i biva zadivljen njime, ali istovremeno i užasnut spoznajom o šteti koju su Homo sapiensi naneli planeti.

 

Jezik: srpski

scan: anahronic
OCR: abacus123

mobi, azw3, epub: ikamisic

 

 

PDF, DOCX, MOBI, AZW3, EPUB

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 112 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users