Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Robert Gaillard - Marija s Antila 1-7

Robert Gaillard

No replies to this topic

#1
Dalmatinka68

Dalmatinka68

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • 4590 thanks
Robert Gaillard
Marija s  Antila 
1 - 7
 
 
yrd428qkynn73isz482z.gif
 
 
Ova velika historijska freska koja oslikava pola stoljeća povijesti Antila sadrži sedam knjiga: PEČAT LJUBAVI (1 i 2), ZAMKE (1 i 2), KAPETAN LE FORT (1 i 2) i NASLJEDNIK.
 
U PEČATU LJUBAVI upoznajemo Mariju Bonnard, kći krčmara, bivšeg brodograditelja. Stjecajem okolnosti ta mlada i vrlo lijepa djevojka skromnog podrijetla udaje se za uvaženog dvorjanika, starog plemića, markiza de Saint-Andre. Imenovan za visokog funkcionera na Antilima, markiz na dugu plovidbu vodi i mladu suprugu. Tu, na Antilima, Marija nalazi čovjeka kojeg odavno voli, Jacquesa du Pargueta, koji je postao guvernerom Martiniquea. Ali, tisuću spletki odvaja mlade ljude koji se vole. Tek zahvaljujući pomoći kapetana Le Forta ostvaruju svoju vezu. I upravo onda kad se činilo da im se sreća konačno nasmiješila, da će okruženi svojom djecom poraditi na procvatu otoka, guverner umire.
 
U ZAMKAMA je Marija du Parquet, nakon Jacquesove smrti, prepuštena sama sebi. Zahvaća je oluja intriga, ambicija, ljubomore i divlje ljubavi. Na dvoru Luja XIV. Marija se afirmira kao inteligentna i obrazovana dvorska dama. Međutim, toliko se kompromitirala svojom vezom sa škotskim plemićem i Cromwellovim pouzdanikom Maubrayjem da pod pritiskom ogorčenog puka završava u zatvoru. Potrebna je izvanredna hrabrost i izuzetna spretnost kapetana Le Forta da Marija nanovo dođe na slobodu i do svojih prava. 
 
KAPETAN LE FORT uvodi nas u svijet gusara. Upravo se oni, zajedno sa čuvenim borcem u dvobojima kapetanom Le Fortom, uspijevaju oduprijeti Englezima koji žele da se na bilo koji način domognu Martiniquea. Lukavošću, spretnošću i junaštvom Le Fort ulazi u trag spletkama i preuzima ulogu suca koji će iz potaje svakome odmjeriti ono što mu pripada, nagradu ili kaznu. Marija, stjecajem okolnosti prisiljena na put u Francusku kako bi vidjela kralja, umire tijekom plovidbe.
 
NASLJEDNIK, to je zapravo mladi i lijepi Jacques du Parquet, nepunoljetni mladić, Marijin sin, koji još nije dorastao spletkama i ambicioznosti škotskog plemića Maubraya. Unatoč teškim porazima, Maubray ne odustaje od pokušaja da se za račun Engleza dočepa Martiniquea. Mladom Jacquesu, dakako, stalno pomažu njegovi stari prijatelji: kapetani Le Fort, Baillardel, La Chapelle i Merry Rools. Premda Maubrayu uspijeva da za račun Zapadnoindijske kompanije bude postavljen za guvernera Martiniquea, njegov trijumf neće biti dugog vijeka: otok nanovo osvajaju hrabri gusari pod vodstvom kapetana Le Forta, tako da Martinique nakon Mira u Bredi ostaje francuski.
 
 
Sken i obrada: Dalmatinka68
Hr,doc
 
 
Knjiga je u četiri dokumenta:
 
1-2. Pečat ljubavi (prvi i drugi dio)
3-4. Zamke (prvi i drugi dio)
5-6. Kapetan Le Fort (prvi i drugi dio)
7. Nasljednik
 
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

obnovljeni linkovi 13.4.2015.


Edited by Dalmatinka68, 11 April 2018 - 21:21.

t4502.gif    doulap74513.gif


Thanked by 103 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users