Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Recepti i knjige o kuvanju


112 replies to this topic

#21
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

.pdf, 42 stranice, 11 MB rar
prir_zimnaslov_1.jpg

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.
 



Thanked by 178 Members:

#22
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Osvježenje iz čaše

 

.pdf, 53 stranice, duple, 11 MB rar
osvjeznaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 146 Members:

#23
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Brodska kuharica

.pdf, 91 stranica, duple, 23 MB rar
brodkuhnaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 125 Members:

#24
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Specijaliteti s roštilja

 

.pdf, 51 stranica,duple, 11 MB rar
rostiljnaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 249 Members:

#25
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Ručak za 30 minuta

.pdf, 53 stranice, duple, 11 MB rar
rucaknaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 286 Members:

#26
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Brza i jednostavna jela
.pdf, 77 stranica, 36 MB rar
brza_naslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 278 Members:

#27
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Jela od ljekovitog bilja
.pdf, 51 stranica, duple, 21 MB rar
jela_od_ljeknaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 154 Members:

#28
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Šparoge
.pdf, 76 stranica, 18 MB rar
sparoge.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 96 Members:

#29
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

O prehrani
- što, kada i kako jesti
.pdf, 163 stranice, 52 MB rar
prehrananaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 200 Members:

#30
Librorum

Librorum

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • 614 thanks
  • LocationNiue

Kolinje i Mesni specijaliteti

 

0000224_300.jpeg

 

U hrvatskim obiteljskim gospodarstvima i domaćinstvima već tradicionalno, dugi niz godina, proizvode se suhomesnati proizvodi i kobasice, kao i druge namirnice životinjskog porijetla. Želja nam je bila da sve što se treba znati o mesu i mesnim prerađevinama bude na jednom mjestu. Stoga, ovom knjigom želimo Vam predstaviti domaće mesne proizvode svima onima koji bi htjeli proizvoditi domaću slaninu, šunku, kobasice ili druge mesne prerađevine prema domaćoj recepturi, a na više od 200 ilustriranih stranica u boji naći ćete sve o postupku, priboru i pripremi svih vrsta kulinarskih specijaliteta od mesa, mesnih kobasica, kobasica od iznutrica, hladetine, paštete, pršuta i još mnogo raznih recepata od mesa. Na taj način, nadamo se, da otvaramo mogućnost da i autohtoni hrvatski proizvod sa svim normama bude izdvojen i prepoznatljiv na tržištu kao hrvatska kvaliteta.


Autor : Pavičić, Željko
Nakladnik : Zagreb - Gospodarski List, 2006 (treće dopunjeno i izmjenjeno izdanje)
Jezik : Hrvatski
Format : PDF

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Pružite podršku i ja ću vama uzvratiti novim e-knjigama.
Ove e-Knjige nisu namjenjene za ISPIS.


Thanked by 208 Members:

#31
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks
Wok
.pdf, 95 stranica, 29 MB rar
wok.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 224 Members:

#32
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Branka Vlahović - Hrvatski domaći kolači
.pdf, 209 stranica, duple, 59 MB rar
hrkol.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 176 Members:

#33
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Ivanka Novović - Tradicionalni Hrvatski kolači
.pdf, 229 stranica, 94 MB rar
trad.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 150 Members:

#34
Guest_Veš[email protected]_*

Guest_Vešt[email protected]_*
  • Guests
  • thanks

Recepti za slatke trenutke

 

zst.jpg

 

download1.png

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 112 Members:

#35
Agata

Agata

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 982 posts
  • 84264 thanks


Čokoladni kolači


cokoladni-kolaci.png


Kolačići sa mlekom, sa orasima, sa keksom, filovani kolačići, čokoladni kolači... Divan svet kolača ne poznaje granice.


pdf
hrvatski




Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Edited by Agata, 08 May 2015 - 11:11.

FilesFlash je prestao sa radom, linkovi su mrtvi. Pošaljite link teme knjige koja vas interesuje na pp i link će biti zamenjen, ili prijavite uredniku.


Thanked by 132 Members:

#36
Agata

Agata

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 982 posts
  • 84264 thanks


Indijski Kefir


indijski-kefir.png


Kefir (na turskom "köpürmek" = "pjeniti se") je gusti tečni mliječni napitak koji se sastoji od ugljene kiseline i etil alkohola i koji potiče sa Kavkaza. Također postoji kefir sa vodom koji za vrenje koristi šećer.

Mliječni kefir nastaje tako što se u kravlje, ovčije ili kozije mlijeko stave grumenčići kefira, simbioze od bakterija mliječne kiseline, streptokoka, mikrokoka i gljivica i tako ostave jedan do dva dana. Pri tome se mlijeko fermentira. Optimalna temperatura je od 10 °C do 25 °C. Sadržaj alkohola može varirati od 0,2 do maksimalno 2 stepena. Masti i proteini odgovaraju sastavu mlijeka koje se koristi. Takav kremasti napitak ima kiselkast ukus.

Grumenčići kefira, "gljive", mogu narasti kao orah ali nije neobično da budu veliki i kao pesnica, gumene su konsistencije i sastoje se od proteina, masti i polisaharida koje proizvode različite bakterije. Ti grumenčići se razmnožavaju vremenom i udvostruče masu za 14 dana. Suvišni grumenčići kefira se mogu osušeni ili zamrznuti sačuvati i dati nekom drugom. Grumenčići kefira ne smiju dugo stajati u dodiru sa metalima, ali nije problem ako se promiješa sa kašikom od plemenitog čelika.

Za industrijski proizveden kefir se obično ne koriste "gljivice" nego hmelj i specijalno odabrane kulture bakterija koje ne odgovaraju kompleksnoj mikroflori prirodnog kefira, da bi tako dobijeni napitak zadržao isti ukus. Drugi razlog zašto se ne koriste prirodne "gljivice" kefira je što se pri skladištenju oslobađa ugljendioksid što može da izazove eksploziju u pakovanju. Tradicionalni kefir sadrži mikrofloru koja se prilagođava sredini, na primjer mijenja se sa godišnjim dobima.



pdf
srpski



Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 


Edited by Agata, 08 May 2015 - 11:11.

FilesFlash je prestao sa radom, linkovi su mrtvi. Pošaljite link teme knjige koja vas interesuje na pp i link će biti zamenjen, ili prijavite uredniku.


Thanked by 88 Members:

#37
Agata

Agata

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 982 posts
  • 84264 thanks

Recepti za Hleb iz celog sveta


recepti-za-hleb-iz-celog.png


Hleb (ijekavski hljeb; ostali nazivi: kruh, kruv, leb, lebac) je vrsta hrane koja se najčešće pravi pečenjem testa čiji su osnovni sastojci brašno i voda. Najčešće se dodaje i so, kvasac, šećer i jestivo ulje, a ponekad i začini (na primer susam). Hleb je već dugo vremena osnovna namirnica u ishrani u mnogim kulturama.



pdf
srpski



Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


FilesFlash je prestao sa radom, linkovi su mrtvi. Pošaljite link teme knjige koja vas interesuje na pp i link će biti zamenjen, ili prijavite uredniku.


Thanked by 211 Members:

#38
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Slavica Čulić - Kuhajmo s prirodom
.pdf, 61 stranica, 22 MB rar
kuhnaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 119 Members:

#39
magz

magz

    Silver Member

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,639 posts
  • 397784 thanks

Coolerica - Mirisi Uskrsa

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 88 Members:

#40
Cocco Bill

Cocco Bill

    Advanced Member

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 562 posts
  • 68793 thanks

Carla Bardi - Juhe
.pdf, 128 stranica, 36 MB rar
jnaslov.jpg

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.



Thanked by 157 Members:



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users