Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Daniel Kehlmann


9 replies to this topic

#1
apeiros

apeiros

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 208 posts
 • 43921 thanks

DANIEL KEHLMANN
SLAVA

Slava.jpg

PRIČE IZVAN PRIČA I U NJIMA, NIKADA NE ZNATE KADA SE JEDNA ZAVRŠAVA, A DRUGA POČINJE
Da­ni­jel Kel­man se u svom no­vom ro­ma­nu po­i­gra­va sa za­mi­šlje­nim pri­po­ve­da­njem, isto­vre­me­no ve­što pa­ro­di­ra­ju­ći sve ono na če­mu se za­sni­va da­na­šnji ži­vot.
Po­sta­vlja se pi­ta­nje da li sa­mo slav­ni i po­zna­ti ima­ju pra­vo na po­sto­ja­nje, a s dru­ge stra­ne, da li tre­ba pri­hva­ti­ti ta­kve vred­no­sti. Knji­ga pu­na iro­ni­je, dis­kret­nog hu­mo­ra,  i pre­pu­na za­ba­ve, lu­cid­no se pod­sme­va kul­tu­ri i sve­tu u ko­me ži­vi­mo. Kel­ma­no­vih de­vet pri­ča go­vo­ri o lju­di­ma ko­ji su do­zvo­li­li da bu­du za­ne­se­ni i ohra­bre­ni na­či­nom ži­vo­ta u ko­me se ne sna­la­ze.
Ovu in­te­li­gent­no na­pi­sa­nu knji­gu po­treb­no je pro­či­ta­ti vi­še pu­ta, jer, ma­da u njoj sve iz­gle­da ne­re­al­no, či­ni se da je to istin­ska re­al­nost u ko­joj ži­vi­mo.
 

 

epub, pdf, azw3:

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 273 Members:

#2
apeiros

apeiros

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 208 posts
 • 43921 thanks

DANIEL KEHLMANN
JA I KAMINSKI

kaminski.jpg

 
Briljantno delo savremene evropske proze koje odlikuju humor, zajedljivost, satira, a pre svega, izvanredna, uzbudljiva priča. Njen glavni (anti)junak je Sebastijan Celner, tridesetogodišnji novinar, propali urednik likovne rubrike, koji je u poznanstvu sa slavnim slikarem, Manuelom Kaminskim, video svoju životnu priliku. Kaminskog, koji je prijateljevao sa Matisom, "kidnapuje" Celner i zajedno kreću u avanturu – posetu slikarevoj nekadašnjoj ljubavi za koju je Kaminski verovao da je davno umrla.
Ovo delo ušlo je u trku za najbolji roman na nemačkom govornom području za 2005. godinu i prevodi se na niz svetskih jezika. Uspešan spoj humora i pitke, savremene satire učinilo ga je jednim od najzanimljivijih literarnih događaja.
 
epub, mobi, azw3: 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 238 Members:

#3
apeiros

apeiros

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 208 posts
 • 43921 thanks

DANIEL KEHLMANN

MAHLEROVO VRIJEME

 

cover_1.jpg

 

Mlada njemačka književna zvijezda Daniel Kehlmann u svome kratkom drugom romanu Mahlerovo vrijeme portretira darovitog fizičara Davida Mahlera. Nakon što mu se u snu ukaže neobična formula, ambiciozni je znanstvenik uvjeren da je otkrio tajnu vremena. Ispostavi li se da je Mahler u pravu, osnovni fizikalni zakoni prestat će vrijediti, a ljudski rod morat će iz korijena promijeniti svoje poimanje svijeta i vremena. Može li se doista promijeniti tijek vremena? Vidi li Mahler budućnost? U iscrpljujućem nastojanju da dokaže valjanost svoje teorije on neprestano balansira između lucidnosti i ludila, a Kehlmann vješto uvlači čitatelja u sugestivnu te stilski i jezično izuzetno dotjeranu priču o čovjeku koji je razapet između sna i jave. Roman Mahlerovo vrijeme Kehlmann je napisao četiri godine prije svjetskog bestselera Mjerenje svijeta, no u njemu već pokazuje zrelost i maštovitost zahvaljujući kojima će postati jedan od najpopularnijih suvremenih pisaca.

 

 

Izvor obezbedili Harold Fander i Severijan. Veliko hvala.

 

formati: epub, azw3

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 239 Members:

#4
apeiros

apeiros

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 208 posts
 • 43921 thanks

DANIEL KEHLMANN

 

PREMERAVANJE SVETA

premeravanje.jpg

 

Autentičan bestseler, preko 600 000 primeraka prodatih u Nemačkoj.
Prevedeno na 13 jezika!
Diskretnim humorom, Danijel Kelman opisuje živote dvojice genija Aleksandra fon Humbolta i Karla Fridriha Gausa, u prefinjenoj igri sa činjenicama i fikcijom... 

Negde krajem 18. veka, dva mlada Nemca su započela sa premeravanjem sveta. Prvi, Aleksandar fon Humbolt, istraživao je prašume i stepe, plovio po Orinoku, na sebi ispitao dejstvo otrova, brojao vaške na glavama domorodaca, zavlačio se u rupe u zemlji, peo se na vulkane, sreo se sa morskom nemani i ljudožderima. Drugi, matematičar i astronom, Karl Fridrih Gaus, nije mogao da zamisli život bez prisustva žena. Ipak, to ga nije sprečilo da čak i prve bračne noći skoči iz kreveta i zapiše jednu formulu. U svom zavičajnom Getingenu, dokazao je da se prostor krivi. Kada su postali stari, poznati ali i pomalo osobenjaci, sreli su 1828. u Berlinu. Gaus još takoreći nije ni izašao iz kočije a već su se obojica duboko upetljali u politički smutnju u Nemačkoj, posle pada Napoleona.

Uz diskretan humor, Danijel Kelman opisuje živote dvojice genija. Njihove čežnje i slabosti, njihovo kretanje po ivici između podsmevanja i veličanja, propadanja i uspeha. „Premeravanje sveta" je prefinjena igra sa činjenicama i fikcijom, jedan filozofsko avanturistički roman, retke mašte, snage i sjaja.

 

formati:  epub, azw3

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 241 Members:

#5
Guest_Veš[email protected]_*

Guest_Veš[email protected]_*
 • Guests
 • thanks

 

DANIEL KEHLMANN

 

PREMERAVANJE SVETA

 

 

PDF

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 114 Members:

#6
apeiros

apeiros

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 208 posts
 • 43921 thanks

DANIEL KEHLMANN
MAGIČAN ŽIVOT ARTHURA BEERHOLMA

 

DKMzAB.jpg

 

Naizgled bez emocija, kristalno jasno kao da je riječ o stvarnoj, objektivnoj biografiji, Kehlmann u prvome licu pripovijeda život Arthura Beerholma, čovjeka s neobičnim darom za matematiku, koji je studirao teologiju, a postao mađioničar, i to ne bilo kakav, već najbolji na svijetu. Kehlmann se s lakoćom svojstvenom velikim piscima poigrava formom i temama ispisujući roman prepun fine ironije i humora.

Želja da dozna što se sve događa dječaku čiju je pomajku ubio grom, koji je u stanju pokretati predmete i koji je ovladao tajanstvenim moćima, čitatelja će opčiniti ne dopuštajući mu da Magičan život Arthura Beerholma ispusti iz ruku.

 

Izvor - Harold Fander i Severijan

 

epub, azw3

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 235 Members:

#7
boden

boden

  Gold Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5,229 posts
 • 154261 thanks

KpHz1vG.jpg

 

Izmišljeni dvorci
 
Koji je odnos fikcije i stvarnosti u književnosti? Ima li roman budućnost? Koja bismo vlastita djela ponijeli na pusti otok? Kako su povezani Voltaire i Simpsoni i je li Gospodar prstenova velika književnost?
U doba kada ozbiljna književna kritika sve više nestaje s horizonta, mladi i proslavljeni njemački pisac uhvatio se ukoštac ne samo sa suvremenim autorima već i s djelima koja pripadaju kanonu.
Kehlmann ponovno ispisuje originalne osvrte na Stendhala, Hamsuna, Salingera, Kunderu, Carvera i mnoge druge majstore pisane riječi, te propituje sam smisao književnosti danas, ne zadovoljavajući se jednoznačnim i jednostavnim odgovorima.
 
Scan: postar
Obrada: boden
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 20 Members:
miki981 , stojcicb , epiapi , nanulina , leona 5 , Blaze , IvanaAnavi , indijanac.cs , ivanmilke , vukina , kanaki , Rakovac , Natasa7777777 , Hrzo , Fortiough , termo4 , iljocare , igorbojo , yongold , Atom Ant

#8
severijan

severijan

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,321 posts
 • 63107 thanks

Daniel Kehlmann - F

 

 

books_1552_f_300dpi.jpg

 

 

         “Onda poslušaj. Ovo je naredba koju ćeš slijediti jer je želiš slijediti, a želiš to jer ti ja naređujem, a ja ti naređujem jer želiš da ti naredim. Od danas ćeš se truditi. Pod svaku cijenu!”

 

     Kada je toga poslijepodneva odveo svoja tri sina na predstavu Velikog Lindemanna i pristao na pozornici asistirati majstoru hipnoze, skeptični i neambiciozni pisac Arthur Friedland nije ni slutio da će već iste večeri isprazniti obiteljski bankovni račun, uzeti putovnicu i nestati – na 24 godine.  

     Sada, kad im se putovi iznova spajaju, Arthur je književna zvijezda tamna sjaja, a njegovi odrasli sinovi muškarci su koji prolaze svaki kroz vlastitu krizu: Martin je svećenik bez vjere, Iwan slikar bez talenta, a njegov blizanac Eric beskrupulozni poslovni čovjek čiji se svemir te 2008. urušava, prijeteći da ga usisa za sobom. 

 

     Dok za Daniela Kehlmanna propituju sveto trojstvo religije suvremenog čovjeka – novac, umjetnost i Boga – svaki od junaka romana F neka je vrsta prevaranta, no svaki nas ujedno vodi korak bliže onome što bi lako moglo biti istina. 

     Obitelj, ljubav i (ne)sreća, život i magija koja njime vlada, sve to sadržano je u romanu divlje duhovitosti i filozofske dubine,  u remek-djelu koje – da parafraziramo Velikog Lindemanna – morate pročitati jer to želite, potruditi se, pod svaku cijenu. Jer, vratit će vam se.

 

 

 

     Veliko hvala žabolikom prijatelju a200.gifza (neočekivani) sken, te Haroldu Fanderu  a063.gif za ocr 

 

     Pdf. + Doc.   (Hr; A-4)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

a170.gifThanked by 185 Members:

#9
orwell

orwell

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 247 posts
 • 19522 thanks

Daniel Kehlmann - Mjerenje svijeta

 

image.jpg

 

Krajem 18. stoljeća dva se mlada Nijemca laćaju mjerenja svijeta. Jedan od njih, Alexander von Humboldt, probija se kroz prašumu i stepu, plovi Orinocom, na vlastitome tijelu ispituje otrove, broji uši na glavama urođenika, uvlači se u jame, penje na vulkane i susreće morske nemani i ljudoždere. Drugi, matematičar i astronom Carl Friedrich Gauss, koji život ne može zamisliti bez žena, pa ipak čak i usred prve bračne noći iskače iz kreveta kako bi zabilježio neku formulu, uspijeva dokazati da je prostor zakrivljen ne napuštajući zavičajni Göttingen. Dvojica se susreću samo jednom, u Berlinu 1828., ostarjeli, slavni i pomalo osebujni. Daniel Kehlmann sa suptilnim humorom opisuje život dvaju genija, njihove čežnje i slabosti, njihov ples po žici između poruge i slave, propasti i uspjeha. Mjerenje svijeta profinjena je igra činjenicama i fikcijom, rijetko maštovit, snažan i bridak filozofski pustolovni roman.

 

Scan i obrada: LoTo

epub, pdf, docx

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 291 Members:

#10
boden

boden

  Gold Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5,229 posts
 • 154261 thanks

Dxl9OmA.jpg

 

Trebao si otići
 
Ugledni scenarist sa suprugom (glumicom) i malom kćerkom unajmljuje osamljenu kuću za odmor u Alpama, gdje namjerava dovršiti scenarij za nastavak hit-filma. Iako bi sve trebalo biti savršeno za odmor i za rad, u udobnoj planinskoj kući ideje piscu ne dolaze, supruga je neprekidno zauzeta porukama na mobitelu, a dijete bi da joj se čitaju priče. Također se treba svako toliko spuštati opasnom planinskom cestom u selo u nabavu namirnica, a kuća kao da živi neki svoj život i na neki način zahtijeva pažnju. Uskoro piscu postaje jasno da one smiješne legende koje kruže u selu oko te čudne kuće i njezine povijesti možda i nisu bez osnove, a atmosfera tjeskobe postaje sve gušća.
 
Scan: postar
Obrada: boden
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 63 Members:
vstarcevic , miki981 , almostanangel , stojcicb , nathalie.knjige , Sestra Anchy , rutracker , epiapi , KristaGlista , leona 5 , Blaze , IvanaAnavi , indijanac.cs , vukina , kanaki , Rakovac , Natasa7777777 , ArmandHammer , termo4 , iljocare , Djuro Palanacki , miometa , radost , igorbojo , metapank , Miki.mikis , krinlidija , mjanic024 , Kalacoska , ivana1971 , yongold , andrijanasanja , djordjevicsladjana , mmernisa , AB Normal17 , Fortiough , dexdex , bukwrm , apoidea , emile , Saniyela , Atom Ant , janja , knjigica , jupy101 , Mmelita , Jeliskoska , Prebond , Carlo , Atlanta , tymoty , Temida , *SweetLady* , dusty , vanja12345 , volter , jaxaadrijana , zagajovanovic , kasija , severijan , CCCatch , Nyks , Cyrano0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users