Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Monasi Jovan (Marler) i Andrej (Vermut) - Deca Apokalipse


No replies to this topic

#1
biliboy20

biliboy20

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • 3154 thanks
  • LocationSrbija

Monasi Jovan (Marler) i Andrej (Vermut)

 

 

Deca Apokalipse 

i njihova hrišćanska pobuna

 

 

 

b000448b.jpg


 

Izdavačka kuća "Svetigora" je učinila pravi korak kada se odlučila da, u okviru svoje biblioteke "Sv. Petar Cetinjski", objavi knjigu „Deca Apokalipse“ i njihova hrišćanska pobuna, iz pera monaha Jovana (Marlera) i Andreja (Vermuta), Pravoslavnih Amerikanaca i duhovnih sledbenika o. Serafima (Rouza) (1983.), velikog savremenog borca za Pravoslavnu Ameriku i Pravoslavlje na Zapadu, osnivača i dugogodišnjeg duhovnika Pravoslavnog manastira Sv. Germana Aljaskog, u divljini Severne Kalifornije, kod gradića Platine. Knjiga koja se nalazi pred srbskim Pravoslavnim čitalaštvom po mnogo čemu je, zaista, retka knjiga, jer su je pisali mladi Pravoslavni Hrišćani sa Zapada za mlade Pravoslavne Hrišćane širom naše civilizacije, koja je - po svim svojim pretpostavkama, načelima i načinu života - na kraju XX veka postala globalna zapadna civilizacija. Pisali su je oni koji su u potrazi za Istinom - posle potucanja kroz vodu i vatru nihilističkog sveta - pronašli Hrista Bogočoveka, jedinog Spasitelja čovekovog, za one koji prolaze kroz istu strašnu vodu i strašnu vatru, posrćući i tragajući za Hristom Bogočovekom, jedinim Spasiteljem čovekovim.
Pisali su je:
1) Da raskrinkaju jednu od, kako sami kažu, "najbolje čuvanih tajni zapadne civilizacije" (koja tvrdi da je umro Bog i da nema Crkve, jer je - po Ničeu - "prvi i poslednji Hrišćanin /tj. Hristos/, umro na Krstu"), otkrivajući istinu da je - i danas, u vreme današnjeg, "post-hrišćanskog" (=anti-hrišćanskog!) Novog svetskog poretka – još uvek živa i pobedna ona ista i istinita hrišćanska vera, kojom je živela i pobeđivala rana Crkva, razapeta na krst tadašnjeg "novog svetskog poretka" - paganskog Rimskog carstva.
2) Da - posvedočivši spasonosnu istinu Hristovu, istinu Crkve Hristove, svetlost Živoga Pravoslavlja - pozovu na pobunu "decu apokalipse", tj. mlade ovih poslednjih vremena, u kojima Zlo "bez zadržavanja", razobručeno i legalno (kroz sve sisteme i institucije civilizacije) vlada svetom i istorijom. Zar (opet) na pobunu, reći će neko, zar u svetu koji je sav saz-dan od adske monotonije bezbrojnih buna i pobuna? Da, na pobunu, ali na jedinu istinsku i delotvornu čovekovu pobunu - na pokajanje kao prvu i poslednju hrišćansku pobunu i ustanak:
a) protiv zapadnog duhovno-političkog Zla, koje se samoproglašava i – što ratom, što mirom - nameće čitavoj planeti i istoriji kao jedino "dobro" ijedini "spas",
b ) protiv zapadne Laži o Bogu ("umro je Bog", nema Spasitelja), o čoveku ("umro je Božiji čovek", nema spasenja za čoveka) i o istoriji ("umrla je istorija kao saradnja Boga i čoveka", nema Crkve kao spasenja sveta), koja se samoproglašava i tiranski nameće kao jedina spasavajuća "istina" i
v) protiv adskog totalitarizma Greha u svetu poslednjih vremena, koji pretenduje ne samo na čovekov ovozemaljski život, već i na njegovu večnu sudbinu.
"Pokajmo se, pokajte se!" - taj čudesni poziv na život koji ne umire, što ga Hrišćanstvo, od Hrista kao svog Početka do kraja vremena i Drugog dolaska Hristovog, upućuje svetu: taj prvi i osnovni poziv na pobunu protiv palosti i smrtnosti, autori ove knjige upućuju savremenoj omladini, "deci apokalipse" koja za životom istšštim traga u psalamskoj "doline senke smrtne", na kraju Zapadnog Puta, na razvalinama civilizacije "čovekovog rata protiv Boga Živoga".

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

Jezik: Srpski (latinica)

 

Formati: PDF


Edited by Mmelita, 24 September 2016 - 21:49.
Obnovljeno


Thanked by 74 Members:
soprtsh , talambirov , zjosic , lakiyu , rajka.bogda , rutracker , Blaze , vukina , Jovanka16 , bobanno , lodyssey , srki88 , anisena , iljocare , neshakosati , branislav34 , reality , dime1321 , ivan gnjavic , pelepele , morava.01 , [email protected] , hermes005 , vlad33 , mir555 , epiapi , s3ptease , djoxxx , ja licno , JecaiVlada , zakizaki , rasko55 , fudo55 , kosingas , mtkiki , kartagina1954+ , andrejmihajlovic , ZoranBogojevich , Avrilog , vitezkoja , Jahaha89 , banesto1963 , MrNikoNekoNiko , bruja , sony1974 , anjamemedova , Ljubisa1234 , miki9876 , oliver2017 , ivan006 , Dixie , sandokan036 , Sekhmet1 , kristy90 , lilit_adamov , Nemos77 , sinke73 , milicaub , sashkitza89 , bobyangel , villyk , Troublemakertasha , Francky1987 , luka357 , ivek2 , radule3 , Arajs86 , zarkojokicevic , bilja66 , Нинорота , Шћепан Мали , Vojislav77 , ladovina1974. , maja14110 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users