Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)

Miroslav Antić


4 replies to this topic

#1
Guest_n00b masster_*

Guest_n00b masster_*
 • Guests
 • thanks

Miroslav Antić - Šašava knjiga

pwHnbJMl.jpg

MOBI / srpski, ćirilica / 1,5MB
 
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 243 Members:

#2
markocim

markocim

  Gold Member

 • VIP
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9,326 posts
 • 66689 thanks

Miroslav Antić

 

 

pesnik-miroslav-mika-antic-sp.jpg

 

Miroslav Mika Antić (14. mart 1932, Mokrin - 24. jun 1986, Novi Sad) bio je srpski pesnik. U rodnom Mokrinu pohađao je Osnovnu školu, gimnaziju je završio u Kikindi i Pančevu, a studije je upisao u Beogradu. Živeo je u Novom Sadu. Pre nego što je postao poznat bavio se raznim poslovima - bio je mornar, radio je u lutkarskom pozorištu. Sem pisanja bavio se i slikarstvom, novinarstvom i filmom. Bio je i urednik lista "Ritam" i "Dnevnika" u Beogradu i "Mladog pokolenja" u Novom Sadu.
Posle mature, pre nego što je postao poznat, radio je u tehnici pančevačkog Narodnog pozorišta, a 1951. godine počeo se baviti novinarstvom u listu Pančevac. Prešao 1954. u Novi Sad i zaposlio se kao novinar u Dnevniku, radeći jedno vreme u izdanju sredom - Novosadskom dnevniku, do 1959. godine.
Više od godinu dana bio u Beogradu urednik Pionira (1959 - 1960). Po povratku u Novi Sad 1961. postaje član redakcije u Izdavačkom odeljenju Foruma, a od 1962. do penzionisanja (zbog bolesti) - novinar u novinskoj Izdavačkoj kući Dnevnik - saradnik kulturne rubrike i slobodni reporter u listu Dnevnik, glavni urednik revije za džez i zabavnu muziku Ritam (1962 - 1965), obnovio i radio kao glavni urednik Neven Čika Jove Zmaja (1979) kao scenarista i reditelj radio na dokumentarnim i igranim filmovima, a kao slikar naslikao impresivnu galeriju slika (ulja, kolaža) i samostalno izlagao u Zagrebu, Sarajevu, Novom Sadu, Kikindi, Mokrinu.
Prema njegovim stihovima komponovao je više zabavnih pesama koje su bile zapažene na festivalima.
Sem knjiga za odrasle, objavio je i knjige pesama za decu: "Plavi čuperak", "Garavi sokak", "Nasmejani svet", "Šašava knjiga", "Olovka ne piše srcem", "Ptice iz šume", "Tako zamišljam nebo"...
Pesnik koji je svojom poezijom i slikar koji je svojim umetnički radom ostavio neizbrisiv trag. Bio je svestrani umetnik, pesnik, slikar, sanjar i boem, osobenog životnog i stvaralačkog stila.
Umro je 24. juna 1986. godine u Novom Sadu.


Thanked by 29 Members:
gabi71 , Simijonovic , stameni1 , Yersinia , zabu , Borisha , marili , crnirg , tvucko , bakiyu , milic , midhadz , zuls , jocamx , damirprc , gerasimrohan , kiseli krastavac , danilovac , alexxxxa , cvrkut13 , drdm , Disco Ninja , boden , Carlo , serb007 , Rita , Cyrano , solicitor , hrkljus

#3
Carlo

Carlo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 711 posts
 • 130853 thanks
 • LocationBrdoviti Balkan

Miroslav Antić

 

Šašava knjiga

 

a-ava-knjiga.jpg

 

Korišćen mobi by Guest_n00b masster_*c014.gif

Otaljano za sat vremenac033.gif

Preslovljavanje, krečenje naslovnice... JA

 

    Rođen sam 1932. godine u severnom Banatu, u selu Mokrinu, gde sam išao i u osnovnu školu. U gimnaziju sam išao u Kikindi i Pančevu, a studirao u Beogradu. Živim u Novom Sadu. To je čista moja biografija. U stvari, ja svima kažem da pravu biografiju, onakvu kakvu bih želeo, još nemam, i pored toliko knjiga koje sam napisao, slika koje sam izlagao, filmova koje sam snimio, dramskih tekstova, reportaža u novinama... Svakog jutra poželim da počnem jednu odličnu biografiju, koja bi poslužila, ako nikome drugom, bar đacima u školi, jer oni, nažalost, moraju da uče i život pisca.
    Ja bih bio najgori đak, jer ni svoj život nisam naučio. A radio sam svašta. Bio zidarski pomoćnik, fizički radnik u pivari, kubikaš na pristaništu, mornar, pozorišni reditelj, bavio se vodovodom i kanalizacijom, radio kompresorima, obrađivao drvo, umem da napravim krov, glumio u jednom lutkarskom pozorištu, čak i pravio lutke, vodio televizijske emisije, bio konferansije...
    Imam i neke nagrade i priznanja. Dve „Nevenove“. Jednu za životno delo u poeziji za decu. „Goranovu nagradu“. „Nagradu Sterijinog pozorišta“. „Zlatnu arenu za filmski scenario“. „Nagradu oslobođenja Vojvodine“. „Sedmojulsku nagradu Srbije“. Nosilac sam ordena zasluga za narod. Neko bi od svega toga mogao da napiše bezbroj stranica. Recimo: uređivao list „Ritam“ ili uređivao Zmajev „Neven“...
    Najviše bih voleo da sami izmislite moju biografiju. Onda ću imati mnogo raznih života i biti najživlji među živima. Ostalo, što nije za najavu pisca, nego za šaputanje, rekao sam u pesmi „In Memoriam“. I u svim ostalim svojim pesmama.

 

PDF + ePUB + AZW3

(српски - ћирилица & latinica)

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Није знање, знање знати, већ је знање, знање дати!

Наше је само оно што поклонимо другима!


Thanked by 220 Members:

#4
markocim

markocim

  Gold Member

 • VIP
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9,326 posts
 • 66689 thanks

Miroslav Antić

 

Prva ljubav

 

korica1-290.png

 

Još jedna zbirka pesama Miroslava Antića.

Uživajte.

 

 

Sken: Spidermix38  :yes:

 

Pdf, azw3, pub: markocim (   :flower:emoji_u1f353.png   :flower:emoji_u1f3f5.png   :flower:emoji_u1f33c.pngemoji_u1f33b.pngemoji_u1f340.png    :wub: za vilu)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 172 Members:

#5
Carlo

Carlo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 711 posts
 • 130853 thanks
 • LocationBrdoviti Balkan

Мирослав Антић

 

Прва љубав

 

MAPLJ.jpg

 

Коришћен латинични ePUB by 

Please Login or Register to see this Hidden Content

Пресловљавање, насловница... ЈА

 

PDF + ePUB + AZW3

(српски - ћирилица)

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Није знање, знање знати, већ је знање, знање дати!

Наше је само оно што поклонимо другима!


Thanked by 134 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users