Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Darko Polšek


3 replies to this topic

#1
Tobacco Road

Tobacco Road

  The Warez GOD

 • Tobacco
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 24,139 posts
 • 1184281 thanks
 • Locationscrls

Darko Polšek - Zapisi iz treće kulture

 

 

trecakultura.jpg

 

 

Zapisi iz treće kulture Darka Polšeka popularne su refleksije o ekonomiji, politici, demokraciji, kulturi, znanosti, sadašnjem i budućem stanju društava, o djelima istaknutijih suvremenih mislilaca - Davida Landesa, Antonia Damasia, Danieta Golemana. Carla Sagana, Davida Stovea, Johna Horgana, Michaela i Thomasa Friedmana. Imre Lakatosa, Francisa Fukuvame, Paula Grossa, Normana Levitta, Karla Poppera, Petera Sallowaya, Olivera Sacksa, Jeremvja Rifkina, Jareda Diamonda i drugih autora, pripadnika tzv. "treće kulture". Treća kultura je kultura koja pomiruje "prvu", popularno-književnu i društvenjačku, i "drugu", suhu, apstraktnu, nejasnu i manje popularnu "prirodnjačku". Na tragu spomenutih autora, Polšek obrađuje brojne teme - bogatstvo naroda, liberalnu politiku, gensku tehnologiju, trgovinu organima, kalendar, siromaštvo, korupciju, demografiju, znanstvene psine, animalni magnetizam, umjetnu inteligenciju... Osim kao ilustraciju mozaika ideja i znanstvenih sudbina, knjigu je moguće čitati i kao intelektualni dnevnik. U Zapisima iz treće kulture kompendij tuđih ideja postao je dijelom autorova intelektualna autobiografija.
 
Darko Polšek (1960), znanstvenik i teoretičar, sociolog i filozof, vrstan je poznavalac rasprava o popularnoj znanosti i društvu. U svome bogatome znanstvenom angažmanu u domaću je sredinu uveo niz rasprava: od otvorenoga društva do prava na kloniranje, od "strogog programa" sociologije spoznaje do sociobiologije i eugenike. Autor je brojnih knjiga i tekstova iz područja filozofije i sociologije znanosti, a značajne su i njegove uredničke knjige poput Sociobiologije, Vidljive i nevidljive akademije ili Društvenog značaja genske tehnologije. Niz godina radi kao profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i viši znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.
 
 
Format: docx
Jezik: hrvatski
 
 
 
Download
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 


 

 

Kako skinuti nesto sa Balkandownload-a?

www.slideshare.net/bd4yu/kako-skidati-fajlove-sa-balkan-download-a

Kako da pronadjete zeljeni sadrzaj na forumu? 

www.balkandownload.org/topic/40428-kako-pronaci-zeljeni-sadrzaj-na-forumu/

Najmračniji krugovi pakla su rezervisani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani -Dante Alighieri


Thanked by 81 Members:

#2
WoodWorker

WoodWorker

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 283 posts
 • 40145 thanks
 • LocationBoston, MA

Darko Polšek
Zapisi iz treće kulture


Izvor: DOCX by Tobacco Road
Jezik: Hrvatsko-Srpski
Pismo: Latinica

Formati: EPUB/AZW3/MOBI

Download:

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 107 Members:

#3
magz

magz

  Silver Member

 • Members
 • PipPipPipPipPip
 • 3,401 posts
 • 350576 thanks

Darko Polšek: Rađanje nacije

 

 

EASIP8R.jpg

 

Rađanje nacije – Kronika jednog skeptika u doba tranzicije 1994. - 1995., serijal tjednih "refleksa i refleksija" Trećeg programa Hrvatskog radija u 52 nastavka, autor je, okupivši ih na jednom mjestu, nazvao ljetopisom godine 1994-1995. 
 
Iako tekstovi obuhvaćaju samo jednu godinu, kronika je to koja čitateljima sažima autorove interese, čitanja, iskustva, znanja, lutanja i nadanja. 
 
Oni tvore stenografski sažetak njegovih eklektičnih ambicija i ostvarenja... 
 
pdf, hrvatski
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 84 Members:

#4
BabolaT

BabolaT

  Bronze Member

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 2,296 posts
 • 113200 thanks
 • LocationCroatia

Darko Polšek - Pokušaji i pogreške (Filozofija Karla Raimunda Poppera)

PDF / 844 KB / 113 str.

 

m_100011108.jpg

 

Studija o Karlu Popperu, jednom od najvećih filozofa 20. stoljeća.

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 88 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users