Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)

Brandon Sanderson - Trilogija Red magle


3 replies to this topic

#1
Guest_Veš[email protected]_*

Guest_Veš[email protected]_*
 • Guests
 • thanks

Poslednje carstvo

1. deo trilogije

red_magle_poslednje_carstvo-brendon_sand

delfi_red_magle_poslednje_carstvo_brendo

 

 

 

 

Poslednje carstvo je prvi roman trilogije koja je gromoglasno razbila savremene fantazijske klišee i odjeknula žanrovskom scenom takvom osvežavajućom silinom da je svog autora učinila najblistavijom mladom zvezdom epske fantastike.

Bogatstvo svetova Brendona Sandersona, karakterizacija njegovih protagonista i lepota stila i jezika kojim piše za kratko vreme učinili su ga najčitanijim piscem fantastike mlađe generacije ali i naslednikom Roberta Džordana – osobom koja će privesti kraju kultni serijal Točak vremena.

Trilogija Red magle odigrava se u svetu zasutom kišama pepela, skrivenom sumaglicama, kojim već čitav milenijum vlada besmrtni Gospod Vladar, okružen svojim plemstvom, svojom crkvom – čiji je on jedini Bog – bezbrojnim potlačenim ska i alomantima: osobama koje imaju sposobnost da u svom organizmu sagorevaju metale, što im daje nadljudsku snagu, brzinu, moći opažanja i isceljenja. Međutim, alomanti mogu da budu samo plemići a ska samo robovi. Već hiljadu godina društvo je tako ustrojeno. Jedni imaju sve, a drugi nemaju ništa. Ali jedan čovek, gnevan zbog svega toga, započeće revoluciju koja će okončati strahovladu Gospoda Vladara i promeniti čitav svet...

Poslednje carstvo može da se čita i kao roman za sebe, premda će malo koji čitalac izdržati da u ostatku trilogije ne potraži odgovore na pitanja koja je autor postavio u prvom delu. Veličanstvena pripovest o pustolovini, magiji i borbi protiv milenijumskog zla, koja se kroz žrtve i odricanja završava pobedom – trilogiju Red magle poželeće da ima svaki istinski ljubitelj fantastike.

 

Srpski/latinica

 

epub obrada: Miss Smila :flower:

 

PDF, ePub, azw3

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 1122 Members:

#2
Guest_Veš[email protected]_*

Guest_Veš[email protected]_*
 • Guests
 • thanks

Zdenac uspenja

2. deo trilogije


red_magle_-_zdenac_uspenja-brendon_sande

delfi_red_magle_-_zdenac_uspenja_brendon

 

 

 

 

Zlo je poraženo. Rat je tek otpočeo.

Postigli su nemoguće i svrgli bogoliko biće, čija je surova vladavina trajala hiljadu godina. Sada Vin, dete ulice koje je odraslo u najmoćnijeg maglara na svetu, i Elend Ventur, idealistički mladi velmoža koji je voli, moraju da na pepelu srušenog carstva izgrade novo, zdravo društvo.

Međutim, jedva da su sa tim počeli, kada su ih napale - tri vojske. Kako opsada odmiče, drevna legenda kao da pruža tračak nade. Ali čak i da Zdenac uspenja zaista postoji, niko ne zna gde je, niti kakve moći daje.

Može biti da je ubistvo Gospoda Vladara bilo tek lakši deo. Preživeti posledice njegovog pada pokazaće se pravim izazovom.

„Oduševljen sam ovom knjigom! Šta više da kažem.“ Patrik Rotfus

„Eksplozivna akcija koju bi svaki ljubitelj avantura mogao poželeti.“ Locus

 

 

Srpski/latinica

 

epub obrada: Miss Smila :flower:

 

PDF, ePub, azw3

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 1016 Members:

#3
Guest_Veš[email protected]_*

Guest_Veš[email protected]_*
 • Guests
 • thanks

Heroj doba

3. deo trilogije

red_magle_heroj_doba-brendon_sanderson_v

 

delfi_red_magle_heroj_doba_brendon_sande

 

 

 

„Dramatičan i iznenađujuć vrhunac priče. Izvanredna saga o odanosti, veri i odgovornosti.“ Publishers Weekly

Ko je heroj doba?

Da bi srušila Poslednje carstvo i povratila slobodu narodu, Vin je ubila Gospoda Vladara. Ali, posledica toga je povratak Jaza - smrtonosnog vida sveprisutne magle, kao i sve češće i jače padavine pepela i sve silniji zemljotresi. Izgleda da je čovečanstvo osuđeno na propast.

Izbegavši sigurnu smrt u završnici Zdenca uspenja samo zahvaljujući tome što je postao maglar, car Elen Ventur se nada da će otkriti tragove koje je ostavio Gospod Vladar i da će mu ti tragovi omogućiti da spase svet. Vin izjeda griža savesti zbog toga što je prevarena da iz Zdenca oslobodi tajanstvenu silu znanu kao Propast, koja želi da uništi svet i koja se čini nezaustavljivom, zahvaljujući svojoj sveprisutnosti i moćima da menja stvarnost. Vin čak ne može ni da razgovara sa Elendom, da Popast ne bi saznao za njihove namere!

Završnica trilogije Red magle je ispunjenje obećanja iz prva dva toma. Veze i nagoveštaji ukorenjeni u prvim poglavljima ove trilogije bivaju protumačeni, a zapanjujuća iznenađenja zadiviće čitaoce. Sve vodi do završnice kojoj po originalnosti i smelosti nema ravne i nakon koje će čitaoci u čudu trljati oči, kao da su se prenuli iz čudesnog sna.

 

Srpski/latinica

 

epub obrada: Miss Smila :flower:

 

PDF, ePub, azw3

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 998 Members:

#4
solicitor

solicitor

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 289 posts
 • 42242 thanks

Brendon Sanderson - Serijal "Red magle"

 

2006 Poslednje carstvo
2007 Zdenac Uspenja
2008 Heroj doba

Srpski, ćirilica - epub, PDF

epub izvor: Miss SmilaHidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


\m/ |||-.-||| \m/


Thanked by 332 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users