Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Erica Jong (Erika Džong)


6 replies to this topic

#1
Carlo

Carlo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 701 posts
 • 128574 thanks
 • LocationBrdoviti Balkan

Erika Džong

 

Erica_Jong.jpg?1462401307

 

    Američka književnica Erika Jong rođena je 1942. godine u Njujorku. Završila je književnost i magistrirala 1965. Četiri godine predavala je na fakultetu engleski jezik, da bi se zatim posvetila samo pisanju. Objavljuje nekoliko zbirki pesama, a najpoznatija Voće i povrće je objavljena i kod nas.
     Prvi roman Strah od letenja objavljuje 1973, a zatim slede: Kako spasiti sopstveni život 1976, Fani 1980 i Padobrani i poljupci 1984.

 

Strah od letenja

 

delfi_strah_od_letenja_erika_dzong.jpeg

 

     Pojava Straha od letenja izazvala je burno reagovanje u Americi. Većina američkih književnih kritičara okarakterisala je ovaj roman kao čistu pornografiju, dosadnu i prostačku knjigu pisanu sa namerom da podstakne najniže u čitaocu. Puritanci su se zgražali nad smelošću i otvorenošću Erike Jong, shvativši ovaj roman kao autobiografski, pa, prema tome, još sablažnjiviji.
     Nasuprot njima, pisci Henri Miler i Džon Apdajk proglasili su objavljivanje Straha od letenja književnim događajem, a samo delo "prvoklasnom, sočnom, inteligentnom i žestokom prozom". Čitaoci, ne samo u Americi, jer je knjiga prevedena na mnoge :" očigledno su se slagali sa ocenom ove dvojice pisaca. Prvo prozno delo Erike Jong postaje svetski bestseler. S razlogom.
     Mnogi Strah od letenja svrstavaju u erotsku prozu, jer Erika Jong, bez lažnog stida i otvoreno, piše o seksu, duhovitoj vispreno braneći tezu da su muškarci u seksu podređeni ženama. Mi piše i o mnogim stranama života i shvatanja savremenih Amerikanaca: o porodici, instituciji braka, američkoj maniji da sve i svakoga podvrgavaju psihoanalizi, o ljubavi, vernosti, odnosu između žene i muškarca - jednom reci, iz svog, možda neobičnog, ugla slika život sam.
     Slojevitost romana, zanimljiva fabula, briljantan jezik, britki dijalozi, provokativni opisi stanja i postupaka junaka - neke su od odlika koje Strah od letenja svrstavaju u prvorazredna prozna ostvarenja novije američke književnosti.

     Klasik modernog doba, knjiga koja je iz korena promenila naše poimanje seksualnosti. Neumorna sanjarka Izadora Ving ne traži mnogo od života. Ona samo želi da bude slobodna i da pronađe idealnog partnera ,savršen ljubavni spoj lišen osećaja krivice i bilo kakvih stega. Tokom nezaboravnog putovanja između dva kontinenta ona će otkriti koliko je ponekad teško ostvariti svoje snove. Iako se Izadora plaši letenja (u svakom mogućem smislu), trudi se da istraje na zacrtanom kursu, rizikujući svoj brak, pa čak i svoj život, zarad jedne naročite vrste oslobođenja. U ovom duhovitom, poletnom, raskošnom romanu saznajemo kako je Izadora uspela da se domogne slobode i da se oslobodi svojih strahova.

 

Korišćen PDF by slavkob

OBRADA: Kompletna rekonstrukcija...JA

PDF + ePUB + AZW3

(srpski latinica)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Није знање, знање знати, већ је знање, знање дати!

Наше је само оно што поклонимо другима!


Thanked by 471 Members:

#2
Carlo

Carlo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 701 posts
 • 128574 thanks
 • LocationBrdoviti Balkan
 
Erica Jong
 
Sveženski bluz
roman o opsesiji 
 
867369388584968638478392172_scan0329.jpg
 
    Leila Sand, umjetnica, majka, poznata u cijelom svijetu, prava je žena današnjice. Dolazi iz vremena šezdesetih u sedamdesetih kada je pokušala pobjeći i naći utočište u drogi, ljubavnim aferama, dobrom vinu i putovanju svijetom, čak i u braku u majčinstvu. Sad se Leila prepušta mladiću koji joj pruža mahnitost orgazma, ali njeni osjećaji ostaju prazni, iznevjereni i obazvrijeđeni. Leilini napori da se oslobodi završavaju u senzualnoj i spiritualnoj pustolovini koja je odvodi od sastanaka liječenih alkoholičara do snažne performance arta u mračnom noćnom klubu East Villagea, od sjajnih zabava sa slavnim SoHo, slikarima, prodavačima umjetnina, narkomanima i 'njunfericama' do ljubavne veze s bogatim trgovcem starinama. Na tom putu upoznaje pravila ljubavi i tajnu sreće.
 
 

U obradi korišćen  PDF by "krista"

 

Šminkanje, doterivanje... JA

 

PDF + ePUB + AZW3

(hrvatski)

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Није знање, знање знати, већ је знање, знање дати!

Наше је само оно што поклонимо другима!


Thanked by 387 Members:

#3
Vuk

Vuk

  Starting Member

 • Members
 • PipPip
 • 91 posts
 • 31239 thanks
 • Locationkotor

dylojTk.jpg

 

Sapfin skok

 

 

Na tridesetu obljetnicu svog sablažnjujuće iskrenog romana Strah od letenja, koji je obilježio seksualnu revoluciju i uzdignuo se u nebeske bestselerske visine 1973. godine, i nakon tri desetljeća u kojima je svojim neustrašivim izletima u krajolike seksualne požude intrigirala čitatelje, Erica Jong se u svom osmom romanu Sapfin skok (2003.) ponovo prihvaća svojih omiljenih tema – žena, ljubavi, avanture i nezavisnosti u priči o najstarijoj poznatoj pjesnikinji, Sapfi s Lezba. Tu erotsku pjesnikinju, koja je živjela na otoku Lezbu prije 2,600 godina, i koju je Platon nazvao Desetom muzom, a autorica je u epilogu romana opisuje kao kombinaciju Madonne i Sylvije Plath, Erica Jong pretvara u svoj novi glas, glas mudre sredovječne žene koja se prisjeća prošlosti sa slatko-gorkim žaljenjem i užitkom. 
 
Ova je povijesna fantazija o grčkoj pjesnikinji svojevrsna kompilacija heroina iz njezinih najvećih hitova (Strah od letenja, Fanny, Padobrani i poljupci...). Preko nje Erica Jong, čiji je opus posvećen ženskom iskustvu i potrebama, željama i pravima žena, progovara o tome što znači biti žena, kako se malo toga promijenilo tijekom milenija u položaju žena ili općenito u ljudskom ponašanju, o borbi između spolova, itd. Njena je Sapfo stoga heroina s manama, ali kao što ističe autorica, muški junaci puni mana oduvijek su obožavani, dok se od žena traži savršenstvo koje nadilazi ljudske mogućnosti. 
 
Sken i obrada: bjondina (glorija) $ laura
 
pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 259 Members:

#4
Vuk

Vuk

  Starting Member

 • Members
 • PipPip
 • 91 posts
 • 31239 thanks
 • Locationkotor

gqkAemB.jpg

 

Serenissima

 

Glumica Jessica došla je u Veneciju kao članica festivalskog žirija. Ovdje se definitivno treba odlučiti i o sudbini filmskog projekta "Serenissima", svojevrsnoj preradbi "Mletačkog trgovca" a time donekle  i sudbina  glavne junakinje  čija je karijera u opadanju. No, izgleda da se film neće snimati. Razočarana Jessica ostaje u Veneciji, i dok jednog kišovitog dana luta gradom u mislima se nađe u Veneciji krajem 16.tog  stoljeća. Ali sada je ona Židovska Jessica, Shylockova kći. Susreće mladog Willa Shakespearea i doživljava s njim burnu, strastvenu neobuzdanu ljubavnu avanturu u stilu razdoblja.
 
Erici Jong još je jednom pošlo za rukom da napiše zabavan, pikantan, duhovit i zanimljiv roman isprepletevši san i javu, maštu i stvarnost. Na način koji samo to njoj uspjeva. Ovo je roman u kome je glavna tema ljubav. Ljubav koja pobjeđuje sve... 
 
Sken i obrada: Bjondina & Mila
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 287 Members:

#5
DarkOneLastTime

DarkOneLastTime

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 225 posts
 • 61404 thanks

Erica Jong - Strah od pedesete

454.jpgPre dvadeset godina Erika Džong je hrabro izložila istinu o ženskoj seksualnosti u noveli Strah od Letenja. Danas, kao mnogo mudrija, istražuje paradokse u životima žena u ovom nestabilnom vremenu, posebno žena koje se bave pisanjem. Strah od pedesetih predstavlja sitan vez njenog života i društvenog komentara. Roman se delimicno bavi starenjem kao što i sam naziv nagoveštava, ali zapravo govori o odrastanju i sazrevanju.
Džong se ne bavi borama na licu koje dolaze s godinama, već se više interesuje za cinjenicu kako ucimo i kako se prilagođavamo tokom godina. Sećanja i brojne anegdote vode je u razmišljanja o detinjstvu i obrazovanju, seksu i seksizmu, ženstvenosti i feminizmu, umetnosti i ambicioznosti, ljubavi i odgovornosti.
Autorka opisuje sve ono što je preživela i otkrila kroz pisanje i slavu. Opisuje svoje brakove i neke ljubavne afere znacajne po svojim seksualnim uzbuđenjima i poukama koje je iz njih izvukla. Njena iskrenost o seksu je ogromna, dok su njeni pogledi na odnose izuzetno precizni, smešni, zabavni i korisni.


obrada
Bjondina&Laura


pdf
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 223 Members:

#6
WoodWorker

WoodWorker

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 283 posts
 • 41061 thanks
 • LocationBoston, MA

Erica Jong / Erika Džong
Strah od pedesete

Naslov originala: Fear of Fifty

e-cover.jpg

Izvor: PDF by Bjondina & Laura
Jezik: Hrvatsko-Srpski
Pismo: Latinica

Formati: EPUB/AZW3/MOBI

Download:

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 205 Members:

#7
Carlo

Carlo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 701 posts
 • 128574 thanks
 • LocationBrdoviti Balkan

Erica Jong

 

Kako spasiti vlastiti život

 

EJKSVZ.jpg

 

    Kontroverzni roman Erice Jong koji nas uvodi u njen svijet međuljudskih odnosa prožet strašću i seksualnošću.

 

Korišćen... c024.gife136.gif PDF "neznanog junaka"!

 

PDF + ePUB + AZW3

(hrvatski)
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Није знање, знање знати, већ је знање, знање дати!

Наше је само оно што поклонимо другима!


Thanked by 190 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users