Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Daniel Dennett


2 replies to this topic

#1
LoTo

LoTo

  Advanced Member

 • Banovan
 • PipPipPip
 • 112 posts
 • 13625 thanks

Daniel Dennett

Kraj čarolije

religija kao prirodna pojava

 

IfZtSt9.jpg

 

Čarolija za koju kažem da joj mora doći kraj jest tabu protiv otvorenog, znanstvenog istraživanja religije bez ograničenja kao jednoj od mnogih prirodnih pojava. No svakako je jedan od najjačih i najvjerojatnijih razloga za opiranje tom zahtjevu strah da postoji ozbiljan rizik da će se, prekine li se ta čarolija - stavi li se religija pod svjetlo i mikroskop - prekinuti i jedna drugači ja i mnogo važnija čarolija: čar same religije, kojom ona obogaćuje život.

 

Možda želim reći kako je religija prirodna za razliku od natprirodnoga, kako je ona ljudska pojava sastavljen od događaja, organizama, predmeta, struktura, uzoraka i slično, koji se redom ravnaju po zakonima fizike ili bio logije i stoga ne uključuju čuda.

 

Kraj čarolije Daniela Dennetta, jednog od najcjenjenijih živućih filozofa, nudi trenutačno najinteligentniji i najpragmatičniji način komunikacije između svijeta religije i svijeta znanosti. Intelektualci s obiju strana, agnostici i pripadnici velikih religija, komunicirali su s više ili manje uspjeha i tijekom povijesti, ali nerijetko agresivno i s manjkom uviđavnosti i strpljivosti za mišljenje sugovornika. Hrvatski religijski i agnostički mislioci ovim kapitalnim djelom dobili su novu platformu za razmjenu argumenata, a svi prijatelji dobrog štiva nedvojbeno će uživati u elegantnoj i duhovitoj Dennettovoj misli u sjajnom prijevodu Marine Miladinov.

 

Jezik: hr

Formati: docx, pdf, epub

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Edited by LoTo, 20 June 2016 - 16:49.

:ph34r: ovgyl1qqs8Sw :ph34r:

Thanked by 346 Members:

#2
DogMedo

DogMedo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 320 posts
 • 59375 thanks

Daniel Dennett

Darwinova opasna ideja

 

9789539546746.jpg

 

U knjizi koja je istovremeno revolucionarna i razumljiva, Daniel C. Dennett, koga Chet Raymo iz Boston Globea naziva jednim od najprovokativnijih mislilaca na planetu, fokusira svoj nepogrešivo logičan um na teoriju prirodne selekcije, pokazujući kako Darwinova velika ideja preobražava i rasvjetljuje naš tradicionalni pogled na čovjekovo mjesto u svemiru. Dennett živo opisuje samu teoriju, a zatim Darwinovu viziju proširuje besprijekornim argumentima za svoje često iznenađujuće zaključke, stavljajući na kušnju stavove nekih od najpoznatijih znanstvenika današnjice.

 

Daniel C. Dennett (r. 1942) je redoviti profesor filozofije na Sveučilištu Tufts kraj Bostona u SAD i ravnatelj tamošnjeg Centra za kognitivne studije. Jedan je od najpoznatijih živućih mislilaca, cijenjen jednako među filozofima kao i među znanstvenicima. Njegovi radovi na razmeđi filozofije uma, kognitivne znanosti, umjetne inteligencije i biologije, kao i radovi na temu slobode volje i religije, pristupačno su i poticajno štivo za šire čitateljstvo.

 

Jezik: hr

Formati: docx, epub, pdf

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 Thanked by 393 Members:

#3
DogMedo

DogMedo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 320 posts
 • 59375 thanks

Daniel Dennett

Vrste umova

 

Nas.jpg

 

Dennetta mnogi s pravom smatraju jednim od najvećih živućih mislilaca. Ovaj američki filozof, pisac i istraživač iz područja kognitivnih znanosti našem je čitateljstvu možda najbolje poznat po dosad prevedenim knjigama Evolucija slobode i Kraj čarolije: religija kao prirodna pojava. Od dvadesetak njegovih knjiga sad se u hrvatskom prijevodu pojavljuju i Vrste umova, djelo koje je izvorno objavljeno još 1996. godine, a dosad je prevedeno na 16 jezika. Dennettova knjiga Vrste umova provokativna je od prve do posljednje stranice. Ona nas poziva da o problemu uma i svijesti razmišljamo na potpuno drugačiji način od onoga tradicionalnoga prema kojemu su um i svijest nešto posebno, nešto potpuno različito od materije i procesa u njoj, te stoga nešto što je izvan dosega znanstvene spoznaje.

 

Jezik: hr

Formati: docx, epub, pdf

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 322 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users