Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Sabaa Tahir


5 replies to this topic

#1
Maglarka

Maglarka

  Starting Member

 • Members
 • PipPip
 • 91 posts
 • 37330 thanks
Sabaa Tahir - Žar u pepelu
 
49745.jpg
 
Što ako si ti iskra koja će zapaliti revoluciju? Jednoga dana đode trenutak koji može promijeniti sve. Prije petsto godina divlji je ratnik Taius ujedinio rascjepkana bojovnička plemena i navalio sa sjevera, nakon čega je zgazio Učenjačko Carstvo i osvojio veći dio kontinenta. Prozvao se carem i utemeljio Bojovničko carstvo, izgrađeno na okrutnosti i strahovladi.
 
Elias Veturius najbolji je vojnik Carstva. Laia, učenjačka djevojka zlatnih očiju i crne kose, kći je vođa pokreta otpora... Laia zna da svako suprotstavljanje Carstvu i vojnicima s Crne klisure znači - smrt. No kad joj krabulje, elitna jedinica Carstva, ubiju djeda i baku, zapale dom i uhite brata optuživši ga za izdaju, Laia neustrašivo pođe osloboditi ga...
 
Laia i Elias slučajno se sretnu... Upravo je njihova iskra koja gori i razara, ona koja može uništiti i zloglasno Carstvo.
 
izvor anna/hr
 
pdf
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 Thanked by 589 Members:

#2
Robberto

Robberto

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 412 posts
 • 104224 thanks

bipbex.jpg

 

Žar u pepelu

 

 

epub, azw3 HR

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Mrtve linkove prijavite na dugme Report


Thanked by 393 Members:

#3
bane17

bane17

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 532 posts
 • 175702 thanks

116.png

 

Saba Tahir

ISKRA U PEPELU

 

Iskra u pepelu #1

 

Naslov HR izdanja: Žar u pepelu

 

Ti si iskra u pepelu. Žarićeš i palićeš, pustošićeš i uništavaćeš.

 

Ne možeš to da promeniš. 

Ne možeš to ni da zaustaviš.

 

U vreme strahovlade Marcijalskog carstva, sveta izgrađenog po uzoru na antički Rim i satkanog od brutalnosti, živi mlada Laja sa starijim bratom, bakom i dekom. Ona ima samo jedno pravilo: Nikada ne prkosi Carstvu, jer pobuna znači smrt. Ali kada joj brata proglase izdajnikom i uhapse ga, Laja će morati da se infiltrira u samo srce Carstva – ozloglašenu Vojnu akademiju na Crnoj steni – i izbori se sa svojim najvećim strahom ne bi li mu spasla život.

 

Tamo upoznaje Eliju, najboljeg vojnika Akademije, koji se potajno protivi svemu što ta institucija zastupa. Elija žudi da se oslobodi tiranije koju će biti primoran da uspostavlja kada završi obuku i postane maska, smrtonosni vojnik čija je svrha da seje smrt i pustoš u ime Carstva.

 

Laja i Elija sreću se slučajno, a zbližava ih mržnja koju oboje osećaju prema okrutnom režimu. U napetoj borbi za pravo da sami ispišu svoju sudbinu, ubrzo će otkriti da su povezani mnogo dublje nego što su isprva pretpostavljali i da bi njihovi postupci mogli promeniti budućnost čitavog Carstva...

 

Iskra u pepelu savršen je spoj Igara gladi i Igre prestola sa primesama Romea i Julije. 

– Holivud reporter

 

pdf, epub

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Edited by bane17, 22 April 2018 - 13:09.


Thanked by 497 Members:

#4
bane17

bane17

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 532 posts
 • 175702 thanks

112.png

 

Saba Tahir

BAKLJA U NOĆI

 

Iskra u pepelu #2

 

Zurim u svoju budućnost. Vidim je na trenutak. Bol. Patnja. Užas. Sve što volim, sve što mi je važno, natopljeno krvlju.

 

Elija i Laja su bekstvu. Dok krče put kroz srce Carstva, Marcijali su im za petama. Laja je odlučna da upadne u Kauf – najopasniji i najbolje čuvani zatvor u Carstvu – kako bi spasla brata, koji je ključan za opstanak Skolara. A Elija je odlučan da pomogne Laji u tome: čak i ako to znači da će se odreći poslednje prilike za slobodu.

 

Ali mračne sile su se udružile protiv Laje i Elije. Svaki korak će biti borba da nadmudre neprijatelje: krvoločnog imperatora, nemilosrdnog komandanta, sadističkog upravnika Kaufa i, što je najžalosnije od svega, Helenu – Elijinu bivšu prijateljicu i najnovijeg crnog gavrana Carstva. 

 

Prema nalogu imperatora Marka, Helena je na sopstvenoj mučnoj misiji, koja preti da je uništi: da pronađe izdajnika Eliju Veturija i robinju koja mu je pomogla da pobegne... i da ih ubije. 

 

Još uzbudljivija od Iskre u pepelu... oduzima dah. – PUBLISHERS WEEKLY

 

pdf, epub

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Edited by bane17, 22 April 2018 - 13:09.


Thanked by 550 Members:

#5
Chita(m) Team

Chita(m) Team

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 17 posts
 • 6666 thanks

2czu24g.jpg


321 stranica, 2017., hrvatski

epub + hipenizirani azw3
 

U nastavku uspješnog fantastičnog romana za mlade "Žar u pepelu" autorica prati svoje junake nakon bijega iz Carstva. Radnja se nastavlja točno tamo gdje je stala: nakon što ga je uspjela spasiti od smrti, Elias i Laia su u bijegu. Dok krče put kroz srce Carstva, pokušavaju doći do zloglasnog zatvora Kauf kako bi oslobodili njezina brata Darina u čijim bi rukama mogla biti sudbina Učenjaka.
Elias je odlučan da joj pomogne, iako se istodobno bori za svoj život te se odriče posljednje prilike za slobodu. Progone ih Bojovnici, car, mračne sile, zapovjednica, ali i Helena Aquilla koja postaje krvosljednica Carstva i treba ih ubiti prema nalogu cara Marcusa.
Ipak, ta misija prijeti da uništi nju, ali i cijelu njezinu obitelj


scan: Bri :heart:

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 Thanked by 278 Members:

#6
Chita(m) Team

Chita(m) Team

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 17 posts
 • 6666 thanks

2ymvdde.jpg


339 stranica, 2018., hrvatski

epub + hipenizirani azw3
 

 

3. nastavak serijala Žar u pepelu (Žar u pepelu, Baklja u noći)

Na granicama Carstva, a i u njegovu središtu, rat samo što nije izbio. Krvosljednicu Helenu Aquillu napadaju sa svih strana. Cara Marcusa progoni prošlost te postaje sve nestabilniji, a zapovjednica Vojne akademije Crne klisure iskorištava njegovu neuračunljivost ne bi li nametnula svoju vlast. Helena traži način kako zaustaviti nadiranje mraka, no neizvjesnost raste. Što će biti s njezinom sestrom i ljudima u Carstvu?
Daleko na istoku Laia iz Serre zna da sudbina svijeta ne ovisi o spletkama na bojovničkome dvoru, već o tome hoće li uspjeti zaustaviti Mračitelja. Laia se domišlja kako ga poraziti, no otkriva da ljudi od kojih je očekivala pomoć mogu biti i nepouzdani. Mora se boriti i protiv onoga čemu se nije nadala.
Elias Veturius odrekao se slobode ne bi li služio kao dušolovac u svijetu na razmeđu živih i mrtvih. No time je prisegnuo drevnoj moći koja će učiniti sve što treba ne bi li osigurala Eliasovu odanost – makar mu time oduzela ljudskost.

Ja sam Laia iz Serre, ja sam Lavičina kći. Uništila sam Crnu klisuru. Spasila život Eliasu Veturiusu. Preživjela sam zapovjednicu Vojne akademije Crne klisure. Podnijela izdaju pokreta otpora i Mračitelja. Ja sam prošla cijelo Carstvo, probila se u zatvor Kauf, oslobodila brata i stotine drugih Učenjaka. Ako se ne pripremimo za rat, a napadne nas Mračitelj sa strašnim džinima, nema nam pomoći.

Prošlost će gorjeti i to nitko neće moći spriječiti.


scan: Bri

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 Thanked by 396 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users