Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Stefan Zweig


4 replies to this topic

#1
ixtis

ixtis

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 339 posts
 • 52258 thanks

Stefan Zweig

 

MARIJA STJUART

 

 

1001004010465934.jpg

 

 

 

Dug je put koji prošla škotska kraljica Marija Stjuart, od supruge francuskog prestolonaslednika i snaje čuvene Katarine Mediči do borbe za presto sa svojom rođakom kraljicom Elizabetom I.
 
Strastvena i lepa, Marija Stjuart stoji kao kontrast svojoj hladnoj i proračunatoj rođaki Elizabeti.

 

 

 

Izvor: Sken - jocamx; kompletna obrada - ixtis

 

 

 

Napomena: knjiga je pročitana i ispravljene su sve uočene greške.

 

 

 

EPUB - SR

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 535 Members:

#2
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 283 posts
 • 81854 thanks

amok_f.jpg

 

 

Stefan Zweig - Amok

 

Radnja pripovetke dešava se na brodu koji plovi za Evropu. Narator upoznaje lekara koji se posle dugog službovanja u Indiji vraća kući. Doktor mu priča svoju priču o čudnoj opsednutosti jednom ženom. Tako mu govori o svojoj razapetosti između lekarske dužnosti da pomogne i snažnih osećanja koja je prvi put osetio u životu...

 

 

pdf, mobi, epub

 

scan i obrada: bojana888

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 302 Members:

#3
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 283 posts
 • 81854 thanks

noc_f.jpg

 

 

Stefan Zweig – Fantastična noć

 

Na svojim putovanjima po svetu Cvajg je upoznao brojne književnike, umetnike i naučnike te ostvario s njima bogatu i dinamičnu korespondenciju. Nesumnjivo, prijateljstvo s Frojdom moralo je uticati na pojavu njegovog psihološkointuitivnoga stila pisanja, uočljivoga i u „Fantastičnoj noći”.

 

Protagonisti ove priče dostupna su sva materijalna dobra koja je ikada poželeo, međutim, je li to dovoljno za sreću? Jednoga dana apatija i dokolica barona Fridriha Mihaela fon R.... uvuku u vrtlog situacija koje će mu zauvek promeniti život... Dinamika događaja u „Fantastičnoj noći” prvenstveno je ipak unutrašnja – metafizička, psihološka i socioetička. Upravo to ovu prozu čini tako izazovnom i nagoni na razmišljanje: prihvatamo li ulogu u životu ili tek kalup za život izmaštan u svom društvenom krugu? Živimo li doista?

 

 

pdf, mobi, epub

 

scan i obrada: bojana888

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 298 Members:

#4
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 283 posts
 • 81854 thanks

pismo_f.jpg

 

 

Stefan Zweig - Pismo nepoznate žene i druge novele

 

 

U knjizi su objavljene Cvajgove četiri novele: „Pismo nepoznate žene”, „Slomljeno srce”, „Ulica na mjesečini” i „Mora”. One su u punoj mjeri reprezentativne za Cvajga kao novelistu, za njegovu izvanrednu sposobnost da se saživi s likovima koji su mu bliski i da prodre u tančine njihove psihe. Čitatelj će odmah zapaziti da se nekako prirodno grupiraju oko „Pisma nepoznate žene”, novele u kojoj se najjasnije ogleda Cvajgov stvaralački manir i u kojoj nas taj manir najviše plijeni.

 

Radnja novele „Pismo nepoznate žene” je rafinirano komponirana, uokvirena pismom žene koja se ubila iz ljubavi, zato što je ostala neprepoznata u svojoj ljubavnoj žrtvi. Druga motivacija, smrt djeteta, daje mogućnost dodira s najčustvenijim registrima i još jačeg podcrtavanje osnovne melodije. Nasuprot ženskom liku, beskrajno požrtvovanom u svojoj ljubavi, stoji tip muškarca koji jedino zna za uživanje...

 

 

pdf, mobi, epub

 

scan i obrada: bojana888

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 336 Members:

#5
leo8

leo8

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 25 posts
 • 4456 thanks

Stefan Zweig - Jučerašnji svet

 

ZKoJzS3.jpg

 

Pred čitaocem su memoari Štefana Cvajga, pisca koji je kod ovdašnje čitalačke publike uvek izazivao interesovanje. Ovo delo intrigantno je na poseban način, jer Cvajg, pričajući istoriju svog života, ipak, i pored sveg nastojanja da bude inspirativan, zanimljiv, zabavan, silom prilika govori i o jednoj realnosti koja je prema njemu na kraju ipak bila nemilosrdna. „Jučerašnji svet“ sadrži i portrete za naše vreme interesantnih ličnosti javnog života i književnosti više naroda, viđenih iz jedne intimnije perspektive. Cvajg ovde opisuje i političke događaje, govoreći i o plemenitim, ali i naivnim snovima o jedinstvenom svetu. Iako se čitalac katkad sa Cvajgom neće slagati (piščevi stavovi o Austrougarskoj, na primer), ovo delo predstavlja interesantan dokument jednog vremena, pisan iz perspektive pisca koji je ovim memoarima želeo da „pruži makar jedan odblesak svog vremena, pre no što ono potone u tamu“.

 

 

Sken i obrada: LEO

 

 

EPUB, AZW3, PDF

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 Thanked by 243 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users