Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Herman Wouk


4 replies to this topic

#1
dexdex

dexdex

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5,334 posts
 • 189099 thanks
Herman Wouk - Vjetrovi rata
 
 
image.jpg
 
Knjiga »Vjetrovi rata« je roman, i sve ličnosti iz obitelji Henry, kao i njihovi doživljaji, izmišljeni su. Međutim, u romanu je vjerno iznesena povijest rata, statistički podaci su vjerodostojni a riječi i postupci poznatih ličnosti prikazani su ili onako kako ih je povijest zabilježila ili su konstruirani prema njihovim riječima i postupcima u sličnim situacijama. Naravno, nijedno djelo ovakvog karaktera ne može biti bez greške, ali se nadam da će u ovome čitatelj bar otkriti moje svesrdno nastojanje da mu pružim istinu i cjelovitu sliku velikog svjetskog sukoba.
 
»Izgubljeno svjetsko carstvo«, vojno-historijska rasprava Armin von Roona je, naravno, proizvod mašte od početka do kraja. Ipak, knjiga generala von Roona sukladna je s vojno-profesionalnim njemačkim shvaćanjima događaja, gledanjem na njih sa suprotne strane barikade, i vjerno predstavlja tu vrstu vojne literature bar što se tiče njene glavne specifičnosti — nastojanja da se opravda učinjeno.
 
Industrijalizirane oružane snage, to prokletstvo koje danas tako teško i zloslutno tlači čovječanstvo, doživjele su u drugom svjetskom ratu svoj puni procvat. Napor da se oslobodimo tog tereta mora početi od nastojanja da shvatimo kako je on nastao, kako se dogodilo da su ljudi dobre volje posvećivali — i još uvijek posvećuju — toj mori svoje živote. Motto i cilj knjige »Vjetrovi rata« možemo naći u riječima francuskog Zidova, Juliena Benda: »Mir, ako do njega ikad dođe, neće se zasnivati na strahu od rata nego na ljubavi prema miru. To neće biti suzdržavanje od određenih postupaka već usvajanje određenih nazora. U tom pogledu i najbeznačajniji pisac može poslužiti stvari mira više nego najveći skupovi i najmoćnije organizacije.«
 
 
hr/800 str.
 
Sken Zmajevi  :clapping: :drink:  :drink:  :drink:
 
PDF

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 Thanked by 413 Members:

#2
dexdex

dexdex

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5,334 posts
 • 189099 thanks
Herman Wouk - Rat i sjećanja
 
 
image.jpg
 
 
Roman je nastavak "Vjetrova rata".
 
Autor prati životne putove junaka romana zahvaćenih slijedom tragičnih zbivanja, njihove osobne drame, ljubavi, mržnje i radosti sve do kraja drugoga svjetskog rata, do konačnog razrješenja njihovih sudbina.
 
 
 
hr/1200 str.
 
sken Janja   :clapping:  :drink:  :drink:  :drink:
 
PDF
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 Thanked by 379 Members:

#3
dexdex

dexdex

  Gold Member

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5,334 posts
 • 189099 thanks
Herman Wouk - Sleterijev uragan
 
cover.jpg
 
 
Niz zanimljivih zapleta iz života pilota koji tragaju za centrima uragana vršeći jedan težak i odgovoran posao.
 
 
Sken jaske&cyrano
 
PDF, epub, azw3
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 Thanked by 294 Members:

#4
Zandy

Zandy

  Bronze Member

 • Prijatelj foruma
 • PipPipPipPip
 • 1,246 posts
 • 81826 thanks

cover.jpg

 

Herman Wouk - Pobuna na Kejnu
 
 
Ambiciozni Vili Kit je idealima vođen mladi mornarički oficir koji je nakon sticanja diplome na Prinstonu tokom ratne 1943. raspoređen na brod Kejn, razarač i minolovac kojim zapoveda iskusni poručnik Filip Fransis Kvig. Kejn je brod manje vojne važnosti koji pored Kviga vode pošten ali ne naročito bistar prvi oficir Stiv Merik, neodgovorni skiper DeVris te smireni poručnik Tom Kifer, oficir zadužen za komunikacije koji je u civilnom životu književnik.
 
Nakon što je njihov brod dospeo na pučinu, Kifer će prvi da primeti iracionalno ponašanje izuzetno i često bezrazložno strogog Kviga, neurotičnog čoveka preke naravi. A nakon što je Kvig zbog ukradenih jagoda izazvao priličnu gužvu, u njegovu će mentalnu stabilnost da posumnja i Merik. Nakon što je u skorom naletu tajfuna Kvig potpuno podlegao panici, Merik će da preuzme komandu, a kao svog pomoćnika odabraće upravo Vilija. Sve će ovo naposletku da dovede do procesa pred vojnim sudom...
 
 
 
sken Meli
 
 
PDF, epub,azw3
 
 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 


Thanked by 274 Members:

#5
dusty

dusty

  Bronze Member

 • BD tim
 • PipPipPipPip
 • 1,040 posts
 • 120173 thanks

oEfDmfV.jpg

 

 

 

Herman Wouk - Mardžori Morningstar
(Marjorie Morningstar)
 
 
 
 
 
Mardžori Morningstar, tipična "jevrejska princeza", ćerka jevrejskih imigranata koji su se probili u više slojeve društva i koji svojoj deci žele da pruže samo najbolje. Sinu Setu dobru službu i karijeru, i svojoj ćerci udaju za mladića iz neke bogate jevrejske porodice, sa pravim vezama u društvu. Kao što to obično biva, Mardžori ima svoje planove. Na koledžu Mardžori započinje svoju karijeru iz snova nastupajući u amaterskom pozorištu u čijim predstavama njen talenat dolazi do punog izražaja. Tu upoznaje Maršu, devojku slobodnih shvatanja i ponašanja. Zajedno provode leto u kampu amaterskog pozorišta, u kom se Mardžori upoznaje sa svetom odraslih i Noelom Ermanom, čovekom koji postaje njena prva ljubav, njena opsesija i od čije ljubavi, uprkos protivljenju roditelja, Mardžori ne odustaje…
Mardžori Morningstar prožeta humorom i oštrinom je klasična ljubavna priča koja se proteže na dva kontinenta i dve decenije u životu glavne junakinje. To je nezaboravna oda prvoj mladalačkoj ljubavi i gorko-slatkom ukusu slomljenog srca. Jedna od najomiljenijih dela Hermana Vouka, dobitnika Pulicerove nagrade za književnost.
Po ovom romanu je 1958. godine snimljen film sa Natali Vud i Džin Kelijem u glavnim ulogama.
 
 
 
OCR, preslovljavanje, obrada i uređivanje, pdf - dulence  bravo2.gif
pomoć pri pisanju uvodne reče - CCCatch drinks.gif
 
 
 
epub lat. - pdf ćir. - pdf lat
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Nekad dobiješ, a nekad te dobiju.


Thanked by 239 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users