Charles Nordhoff & James Normann Hall - Pobuna na brodu Baunti
21. decembra 1787, naoružani brod Njegovog Veličanstva "Baunti", isplovio iz Portsmuta na jedno od najčudnijih, najburnijih, i najtragičnijih putovanje koje je ikada zadesilo jedan engleski brod. Zadatak je bio da se stigne do ostrva Tahiti (ili Otaheite, kako se ovo ostrvo tada zvalo) u Velikom južnom moru, i da se tamo prikupi tovar mladica hlebnog drveta koji bi se zatim transportovao do Zapadnoindijskih kolonija, gde bi se počelo sa njihovim uzgojem i tako rešio problem ishrane crnih robova koji su radili na plantažama engleskih farmera.
O događajima sa tog putovanja čitaćete u ovoj knjizi.
U "Pobuni na brodu Baunti", pratićete put ovog broda od Engleske do Tahitija, saznaćete mnogo toga o dugom boravku na Tahitiju radi prikupljanja mladica hlebnog drveta, o kulturi i običajima Tahićana, o odlasku broda na putovanje kući, pobuni i sudbinu onih koji su se kasnije vratili na Tahiti, gde je veći deo njih je na kraju pohvatan od strane posade broda HMS Pandora i, radi suđenja za pobunu, u lancima vraćen natrag u Englesku. Upoznaćete se sa kapetanom Vilijamom Blajem, rigidnim i okrutnim zapovednikom Bauntija, časnim i vernim Flečerom Kristijanom, prvim oficirom i predvodnikom pobune protiv Blajeve tiranije, prelepom Tahićankom Maimiti i mnogim drugim interesantnim i upečatljivim likovima čiji životi i sudbine su majstorski dočarani u ovom savremenom klasiku.
Opis by Disco Ninja
Scan: Cyrano & Jaske
OObrada: Disco Ninja
Srpski jezik, latinica.
Formati: azw3, ePub & pdf.
Ovo je moj upload. U slučaju mrtvih linkova, pošaljite mi PP, a ja ću obnoviti linkove.
Uživajte!
Kultura narodu!