Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Stefan Hertmans


3 replies to this topic

#1
PetraEva

PetraEva

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 277 posts
 • 16042 thanks

Stefan Hertmans

Slikar i rat

 

10274.jpg

 

Život Urbaina Martiena – umjetnika, vojnika, čovjeka koji je preživio strahote Prvoga svjetskoga rata – pohranjen je u dvjema bilježnicama što ih je za sobom ostavio nakon smrti. Kada ih više od tri desetljeća poslije otvori njegov unuk, pisac, pred njim će se odškrinuti vrata u cijeli jedan davno nestali svijet. Tko je doista bio Urbain Martien? Dječak koji krajem 19. stoljeća odrasta u obitelji siromašnog slikara fresaka? Momčić koji miješa očeve boje i prkosi smrti radeći  u stričevoj kovačnici? Mladić kojega će jedan od naj­strašnijih ratnih sukoba iz slikara pretvoriti u vojnika, ili muškarac koji će oženiti sestru svoje voljene i svoju sudbinu nositi kao tajnu, sve dok je ne otkrije njegov unuk, desetljećima poslije?

 

Hertmansov Slikar i rat jedan je od onih nesvakidašnjih romana koji se vole i ne zaboravljaju. Pripovijedajući priču jednoga čovjeka, on na trenutak oživljava sliku njegova vremena, pokazujući nam kako su živjeli, ljubili, sanjali i razmišljali ljudi koji su nas donijeli na svijet. Prepun živopisnih detalja, meditacija o sli­kar­stvu i glazbi, ovaj fascinantni dijalog mrtvoga slikara i njegova unuka dragocjen je susret prošlosti koju smo zaboravili i sadašnjosti koju sve manje razumijemo.

 

Budući klasik... Slikar i rat zadivljujući je rezultat Hertmansova bavljenja dnevnicima svojega djeda. Knjiga je to koja leži na raskrižju romana, biografije, autobiografije  i povijesnog djela, obogaćena esejima, meditacijama, slikama. Čini se kao da žudi da je se nazove se­baldovskom, i taj epitet zaslužuje maestralno. 
– The Guardian

 

Predivni fikcionalizirani memoari... Smrt, uništenje, obveza, dužnost... Urbain će se suočiti sa svima, i svima usprkos u životu pronaći zadovoljstvo. 
– The Times

 

PDF

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 414 Members:

#2
DogMedo

DogMedo

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 235 posts
 • 33706 thanks

Stefan Hertmans

Slikar i rat

 

Formati: docx, mobi, azw3, epub

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 312 Members:

#3
Robberto

Robberto

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 412 posts
 • 101610 thanks
qsfE9bg.jpg
 
Obraćenica
 
 
U osvit križarskih ratova sedamnaestogodišnja Vigdis Adelais, kći napola kultiviranog Normana naseljenog u Rouenu, jednog dana prolazi uz ješivu i zagleda se u Davida Todrosa, sina glavnog rabina iz Narbonne. Premda njezin otac kritizira potpirivanje mržnje prema Židovima, kad sazna za zabranjenu ljubav, zatvori Vigdis u samostan. Nakon uspješnog bijega mlada obraćenica uzima ime Hamutal, a premda se čini da će u planinskom mjestašcu Monieuxu naći mir za sebe i svoju djecu, David i Hamutal nisu ni svjesni kakva ih sve iskušenja i tragedije tek čekaju.
 
Roman Obraćenica flamanskog pisca Stefana Hertmansa sjajna je rekonstrukcija događaja koji se, premda stari gotovo tisuću godina, čine nevjerojatno suvremenima. Izvanredno oslikanim likovima i atmosferom, kao i dubinom povijesnog shvaćanja Obraćenica je nedvojbeno remek-djelo autora koji se već proslavio Slikarom i ratom.
 
"Obraćenicom je Hertmans napisao izvanredni roman, epski i lirski istovremeno, u kojem se političko i osobno isprepliću na dramatičan način, u kojem sadašnjost odjekuje u prošlosti. Najviše što od romana možemo očekivati."
De Reactor
 
"Zadivljujuća priča... Hertmans oslikava srednjovjekovni svijet uz isti senzibilitet i osjećaj za detalj koji su bili toliko uspješni uSlikaru i ratu. Napeto i privlačno... Obraćenica je iznimno djelo.
Sunday Times
 
"Obraćenica je portret izuzetno čvrste žene. Hertmans je u njoj stvorio junakinju za sva vremena."
 
pdf, azw3, epub hr
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Edited by Robberto, 04 February 2020 - 13:52.

Mrtve linkove prijavite na dugme Report


Thanked by 257 Members:

#4
Robberto

Robberto

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 412 posts
 • 101610 thanks
LUUNogQ.jpg
 
Antigona u Molenbeeku
 
 
Prvi dio Antigone u Molenbeeku napisan je po narudžbi kulturnog centra De Balie iz Amsterdama i izveden 3. lipnja 2016. u okviru programa Re:creating Europe, u režiji Roelanda Hofmana, s glumicom Monic Hendrickx. Drugi dio napisan je u suradnji s briselskim Kaaitheaterom, s ciljem izvođenja cijelog teksta od lipnja 2018. godine. Autor je prilagodio Sofoklovu tragediju suvremenom, multikulturalnom društvu u kojemu ulogu Antigone preuzima Nouria, studentica prava u Bruxellesu. Ona nikako ne uspijeva doći do informacije gdje se nalaze posmrtni ostaci njenog brata, bombaša samoubojice, ali je ustrajna u svom naumu da njegovo tijelo pronađe vječno počivalište.
 
pdf, azw3, epub hr
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

Edited by Robberto, 19 February 2020 - 14:08.

Mrtve linkove prijavite na dugme Report


Thanked by 145 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users