Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Sandra Gulland - The Josephine B. Trilogy (Žozefina B. Trilogija)


2 replies to this topic

#1
Milena79

Milena79

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 7 posts
 • 699 thanks

Sandra Gulland - Mnogi životi i tajne tuge Žozefìne B.

Izdavač: Magnet

Naslov originala: The Many Lives and Secret Sorrows of Josephine B. / Sandra Gulland

( I deo trilogije o životu Žozefine Bonaparta)

 

 

zozefina.jpg

 

 

Prva knjiga trilogije o Žozefini Bonaparta, fiktivni dnevnik slavne Napoleonove supruge, počinje od samog detinjstva Marije-Žozef-Roz i čuvenog susreta sa crnom proročicom koja joj je predskazala sudbinu kraljice. Godine mladosti provedene na Martiniku i prvi susret sa Evropom, udaja za vikonta od Boarnea i život u visokom društvu, revolucionarni Pariz i tamnica, učešće u političkom životu Francuske i razuzdanom piru pobednika – svi ovi događaji nezadrživo nose Roz ka mladom, u ratu već proslavljenom Korzikancu neobičnog imena: Napoleone Buonaparte.

 

Jezik : srpski

Format : Pdf, epub

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 271 Members:

#2
Milena79

Milena79

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 7 posts
 • 699 thanks

Sandra Gulland - Priče o strasti, priče o jadu

Izdavač: Magnet

Naslov originala : Tales of Passion, tales of woe / Sandra Gulland

( II deo trilogije o životu Žozefine Bonaparta)

 

Price-o-strasti-price-o-jadu-228x0-00000

 

Drugi roman Sandre Galand o Žozefini Bonaparta opisuje najkontroverznije godine života ove velike i do dana današnjeg zagonetne žene. Od trenutka kada joj još nepoznati i neproslavljeni Korzikanac Napoleone stavlja venčani prsten na ruku, pa do dana kada čitava Francuska kliče pred njenim nogama, proteći će nekoliko leta obeleženih velikim istorijskim događajima i lomovima: Bonapartinim pohodom na Italiju, Maltu i Egipat i rušenjem državnog ustrojstva Francuske. Glasine koje kruže o Žozefini – o njenoj rasipnosti, „prevarama“, političkim spletkama – delom su posledice nesrećnih okolnosti, delom možda i proizvod nečijeg pakosnog hroničarskog pera, no da li su istinite ili ne, istoričari još ni sad ne mogu da se slože. Sandra Galand daje potpuno novo viđenje čuvene Žozefine i u istorijskom kontekstu i u privatnom životu. Nesrećna ili surova, moćna ili uskraćena, Žozefina Sandre Galand je tek žena od krvi i mesa bačena u vir neobične sudbine. 

Smešten na sam kraj osamnaestog veka, roman Priče o strasti, priče o jadu počinje u trenu kad se Žozefina budi i suočava sa stvarnošću svog tek otpočelog braka s „Korzikancem“, Napoleonom Bonapartom, sada glavnokomandujućim Italijanske armije. Kroz Žozefinine dnevničke zapise i kroz Napoleonova strastvena – ponekad i uznemirujuća – ljubavna pisma, rađa se čudesan portret mudre i bolećive žene, na pozadini koju čini jedno od najburnijih razdoblja evropske istorije. 

Priče o strasti, priče o jadu dugo su očekivani nastavak visoko ocenjenog prvenca Sandre Galand – romana Mnogi životi i tajne tuge Žozefine B. Zahvaljujući tanano iznijansiranim likovima i živom dekoru, Priče o strasti, priče o jadu su vrhunski domet istorijskog romana, i knjiga koju je teško ispustiti iz ruku i nemoguće zaboraviti. 

 

Jezik : Srpski

Format : Pdf, epub

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 213 Members:

#3
Milena79

Milena79

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 7 posts
 • 699 thanks

Sandra Gulland - Poslednji veliki bal na svetu

Izdavač: Magnet

Naslov originala : The last great dance on earth / Sandra Gulland

( III deo trilogije o životu Žozefine Bonaparta)

 

THE_LAST_GREAT_DANCE_ON_EARTH.jpg

 

Trijumfalna završnica čuvene trilogije o životu Žozefine Bonaparta.

Posle četiri godine braka s naprasitim, tvrdoglavim, čudnovatim, ali jedinstvenim i veličanstvenim Napoleonom, Žozefina doživljava počast kakvu je malo žena doživelo: njenu glavu ovenčava carska kruna. No na samom vrhuncu moći, slave, ljubavi, suočiće se s najdubljom ljudskom patnjom: okružena neprijateljima i spletkama, a istovremeno svesna da ljubav znači i žrtvu, moraće da se odrekne ljubavi svog života kako bi Francuska dobila naslednika. Zajedno sa Žozefinom, gasne i Napoleonova srećna zvezda. Najmoćnije evropsko carstvo bliži se krahu, najvećem vojskovođi novog doba predstoji progonstvo, Žozefina proživljava poslednje godine svog života ali priča o neponovljivoj ljubavi između dve jednako strasne i velike duše ostaje da traje na stranicama koje je majstorski ispisala Sandra Galand.

Burna od strasti i burna jer se događa na sve uzavrelijoj evropskoj pozornici, poslednja knjiga o Žozefini prava je kruna koja ovenčava prethodna dva dela Sandre Galand – romane Mnogi životi i tajne tuge Žozefine B. i Priče o strasti, priče o jadu. Temeljito istražena, vešto spisateljski preoblikovana, tanano iznijansirana osećajnom ženskom rukom, istorija na ovim stranicama oživljava i vrtoglavo uvodi čitaoca u svet osamnaestog i devetnaestog veka.

 

Jezik : srpski

Format : Pdf, epub

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

 

Iskreno se nadam da će ljubitelji istorijskih romana uživati čitajući ova tri predivna dela trilogije  o Žozefini, ženi čuvenog Napoleona Bonaparte. Thanked by 211 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users