Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

David Grossman


3 replies to this topic

#1
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 304 posts
 • 87770 thanks

nas_f.jpg

 

 

David Grossman - Lavlji med


Mit o Samsonu


"Malo je priča u Bibliji koje toliko obiluju dramom i akcijom, narativnim vatrometom i sirovim emocijama kao što je to slučaj sa Samsonom. Ipak, izvan te divlje impulsivnosti, meteža i vreve, nazire se životna priča koja je, u osnovi, paćenički put jedne usamljene, samotne, uzburkane duše koja nikada, nigde na svetu nije uspela da pronađe pravi dom, čije je i samo telo mesto okrutnog egzila. Za mene je ovo otkriće, ovo priznanje, tačka sa koje mit neprimetno prelazi u svakodnevicu svakoga od nas, u naše najintimnije trenutke, i naše najveće tajne."
David Grosman

 

 

pdf, mobi, epub

 

scan i obrada: bojana888

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Edited by bojana888, 12 April 2018 - 17:52.


Thanked by 424 Members:

#2
boden

boden

  Gold Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5,259 posts
 • 155707 thanks

b94c7Ln.jpg

 

David Grossman rođen je u Jeruzalemu 1954. Autor je mnogobrojnih beletrističkih i dokumentarnih djela te knjiga za djecu. Radovi su mu objavljeni u The New Yorkeru i prevedeni na više od trideset jezika u čitavom svijetu. Primio je mnoge nagrade, uključujući francusku Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, njemačku Buxtehuder Bulle, rimsku Premio per la Pace el’Azione Umitaria, Premio Ischia – međunarodnu nagradu za novinarstvo, izraelsku nagradu Emet i nagradu Albatros Fondacije Güntera Grassa. Uz književni rad istaknuti je mirotvorni aktivist.
 
 
3tLBLGf.jpg
 
Lavlji med
mit o Samsonu
 
Izraelski pisac David Grossman je za svjetsku biblioteku «Mitovi» odabrao biblijsku priču o Samsonu i Dalili kojoj ga nije, kao autore filmskih spektakala o toj temi, privukla dramatična radnja i herojska djela dugokosog junaka, nego naprotiv, vrlo ljudska sudbina osamljenog i izgubljenog čovjeka koji se krije iza Samsonove grube vanjštine.
 
Dugokosi biblijski junak u borbi je bio nepobjediv, ali u životu se nije dobro snalazio i nigdje nije nalazio spokoj, pa ni u ljubavi: spavao je s mnogim ženama, a volio samo jednu koja ga je okrutno izdala. Na kraju je oduzeo sebi život, a sa sobom u smrt poveo i tri tisuće Filistejaca pa se možemo upitati nije li Samson prvi bombaš samoubojica?
 
Scan: Harold :beer:
Obrada: boden
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 134 Members:

#3
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 304 posts
 • 87770 thanks

nas_f.jpg

 

 

 

David Grossman – Konj ulazi u bar

 


Međunarodna nagrada Man-Buker 2017.

 

Čuveni izraelski stend-ap komičar pleni pažnju i stiče slavu gde god se pojavi sa svojim zaraznim humorom, duhovitim opaskama, nezaboravnim šalama i oštrim satirama.
Jedne večeri Grosmanov junak na nastup poziva svog prijatelja iz detinjstva, kasnijeg čuvenog sudiju, jer želi da svima ispriča priču svog života i da sa svima podeli jednu traumu.
I tako se to veče pretvara u uzbudljivu povest jednog ličnog života, jedne porodice i, na kraju, čitave jedne zemlje, sa svim sadržajima koje podrazumeva i sa svim izazovima koje u modernom trenutku nosi.

 

Grosman je napisao veliku i neodoljivu knjigu, retko toplu i ljudsku priču. Ova knjiga privlači i ne ostavlja ravnodušnim kako svojom nasmejanom stranom, punom duhovitih obrta i najčistijeg humora, tako i moćnom pričom o nesvakidašnjem čoveku koji je zasmejao celu zemlju, a sam se nikada nije smejao do kraja i od srca.

 

 

pdf, mobi, epub

 

scan i obrada: bojana888

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 458 Members:

#4
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 304 posts
 • 87770 thanks

nas-f.jpg

 

 

 

David Grossman – Izvan vremena

 

 

 

 

Najintimnija knjiga Davida Grosmana.


Junaci u ovom romanu, suočeni sa smrću bližnjih, u intenzivnim monolozima i dijalozima koji imaju nesvakidašnju pesničku snagu, kao u nekom velikom oratorijumu, tragaju za smislom u životu koji im je dosuđen.

 

 

 

pdf, mobi, epub

scan i obrada: bojana888

 

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 246 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users