Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Maxence Fermine


2 replies to this topic

#1
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 320 posts
 • 92225 thanks

nas_f.jpg

 

 

Maxence Fermine – Crna violina

 

 

Maksans Fermin rođen je 1968. godine u Albervilu. Detinjstvo je proveo u Grenoblu, a nakon boravka u Parizu i Africi danas sa porodicom živi u Savoji. Do sada je napisao pet romana: „Sneg” (1999), „Crna violina” (1999), „Pčelar” (2000), „Opijum” (2002) i „Bilijar bluz” (2003), kao i zbirku priča „Nežnost i zloba Konfucijea, kralj bez kraljevstva” (2001).

 

 

Maksans Fermin je pišući roman „Crna violina” napisao odu lepoti. istovremeno otkrivajući tajne gradova i duša.

 

„... Johanes Karelski je bio violinista. Majstorski je tumačio muzičke komade, koje su svi slušali očarani, ali koje niko nije zaista čuo.

U trideset prvoj godini, 1795, dostigao je svu punoću svoje umetnosti. Ostala mu je još trideset i jedna godina života. Živeo je u Francuskoj, u gradu koji nazivaju Pariz i koji nije tek samo grad, već simfonija zvukova i svetlosti.

 

Znalo se da je muzičar. Uistinu, bio je više od toga. Johanes Karelski je bio genije skoro božanskog reda. Potajno je želeo da napiše uzvišenu operu koja bi se obraćala nebu i govorila Bogu...”

 

 

pdf, mobi, epub

latinica

 

scan: Cyrano :party:

 

obrada: bojana888

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 256 Members:

#2
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 320 posts
 • 92225 thanks

nas_f.jpg

 

 

Maxence Fermine - Sneg

 

 

Literarni debi Fermina, „Sneg”, odmah po objavljivanju izazvao je veliko interesovanje. Dobio je izvanredne kritike, a naročito ga je uzdizao Bernar Pivo, bard francuske književne kritike. U kratkim crtama, sličnim nežnim crtežima tušem, Maksans Fermin otkriva svojim čitaocima bajkoviti svet pun poetske čarolije.

 

„Sneg” je dirljiva i nežna knjiga o lepoti i ljubavi.

 

 

„Ima dve vrste ljudi.
Ima onih koji žive, igraju se i umiru.
A ima i onih koji ništa drugo ne rade sem što održavaju ravnotežu na hrptu života.
Ima glumaca.
Ima i hodača po žici.”

 

 

pdf, mobi, epub

latinica

 

scan: Cyrano :clapping:

 

obrada: bojana888

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 257 Members:

#3
bojana888

bojana888

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 320 posts
 • 92225 thanks

nas-f.jpg

 

 

 

Maxence Fermine – Pčelar

 

 

Sa izvesnošću da će, kao jedini pčelar u Langladu, proizvoditi najbolji med od lavande, dvadesetogodišnji Orelijen Rošfer počeo je da uzgaja pčele. Njegova sreća činila se potpunom kad je prva žetva donela uspeh o kome je maštao. Rošfer je otkrio zlato meda...

Kada je, treće godine, grom uništio sve košnice, utučen nesrećom pčelar je odlučio da napusti rodni grad. Krenuo je u potragu za nečim što ima boju sunca i zlata i nadao se da će ga pronaći u dalekoj Africi...


...Tada shvati da se tokom svog sporog razvoja čovek malo-pomalo udaljio od raja. I počeo je da sanja kako bi bilo kad bi postao pčela...

 

 

pdf, mobi, epub

latinica

 

scan i obrada: bojana888

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 181 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users