Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Boris Perić


2 replies to this topic

#1
RokoPrč

RokoPrč

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 105 posts
 • 31589 thanks

WHLaLdx.jpg

 

Vampir

 

Višeslojan, okultni roman, djelo ozbiljnih ambicija po uzoru na klasike žanra Anne Rice i Brama Stokera, koje spaja fantastiku i kriminalistiku, tradiciju gotskog romana s elementima klasične medicine: psihoanaliza, medicina, genetika, bio-etika (klinički vampirizam, hematofilija, hematodipsija). Radnja romana događa se u suvremenom Zagrebu sa svim problemima i realnošću aktualnih zbivanja. Središnje mjesto zauzima priča o najstarijem istarskom (i europskom) vampiru Juri Grandu (bazirana na autentičnoj legendi iz Pazina u 17. stoljeću). Dio romana tematizira Istru koju je po legendi obitavao velik broj fantastičnih, mitskih bića: štriga, štriguna, mora. Pritom autor koristi vlastito istraživanje kao i korištenje povijesne i stručne literature. Također, roman prati povijest pojave motiva vampira u književnosti (od Byrona do Stephena Kinga).

 

Prevoditelj i pisac Boris Perić (1966) u svojem je dosadašnjem proznom radu (tri samostalne zbirke priča, jedna u koprodukciji), kao jedan od rjeđih pripadnika svoga naraštaja, oduvijek iskazivao interes za fantastične i okultne teme, nadopunjavajući ih transparentnim književnim referencama. Fantastika kakva njega zanima znalački je spoj (svjetske) tradicije toga žanra i aktualne stvarnosti u kojoj pronalazi dovoljno impulsa da svoje priče okrene u tom, iracionalnom smjeru. Kao njegova definitivno najambicioznija proza, do sada, pojavio se roman «Vampir», kojem je prethodilo i istraživanje na terenu, u istarskome mjestašcu Kringa.

 

pdf hr

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 255 Members:

#2
RokoPrč

RokoPrč

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 105 posts
 • 31589 thanks

VJORv0w.jpg

 

Povijest paučine

 

Roman Povijest paučine zamišljen je kao svojevrsni nastavak romana Vampir, premda ne u klasičnom smislu, kao nastavak radnje, već kao nova obrada njegova središnjeg motiva, legende o istarskom vampiru Juri Grandu. Radnja romana Povijest paučine započinje nizom mahom socijalno konotiranih egzistencijalnih epizoda iz neposrednog okruženja glavnog lika (pripovjedača), među kojima posebno mjesto zauzima samoubojstvo osiromašena profesora, koji je, kako će se postupno otkrivati, za boljih dana nakanio istražiti i rasvijetliti upravo fenomen Uskočkog rata u Istri, u čemu ga je, međutim, spriječila neimaština, nastupila po odlasku u mirovinu. I osobno sklon sličnim temama, pripovjedač odlučuje nastaviti istraživanje pokojnog susjeda i taj ga naum, kroz proučavanje arhivske građe i odlazak na „teren“ naposljetku vodi u pazinski kraj, gdje ne samo da mu se legenda o Grandu nameće kao mogući vrhunac jedne nesretne epohe, već u njoj pronalazi i objašnjenja vlastitih životnih problema i nedoumica, koja, opet, otvaraju nova egzistencijalna pitanja.

 

pdf hr

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 188 Members:

#3
Cr0W

Cr0W

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 737 posts
 • 41849 thanks
 • Location127.0.0.1

Boris Perić - Vampir

 

Scan: Robert | Obrada: Ruby

 

Boris Perić - Povijest paučine

 

Scan i obrada: robert i laura

 

&

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Hvala!

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Kod raspakivanja arhiva koristite najnoviji WinRAR software/program!

Posted Image

Posted Image


Thanked by 123 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users