Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Marcel Gobineau - Stephanie


4 replies to this topic

#1
malena74

malena74

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 515 posts
 • 108473 thanks

Marcel Gobineau - Stephanie 

 

step.jpg

 

L'AMOUR A QUATRE SAISONS 

PUISQUE JE T'AIME

LE PRIX DE LA LIBERTÉ 

LES FEUX DU DÉSIR

 

 

Na pozadini jednog od najburnijih i nesumnjivo najznačajnijih razdoblja francuske povijesti: druga polovica devetnaestog stoljeća, kada se financijska i industrijska buržoazija još uvijek razmahuje Luj-Filipovim geslom »Bogatite se« dok u izrabljivanog radništva sve više raste buntovni duh i vjera u vlastite snage; na pozornici mračnih političkih zbivanja i uzaludnih krvoprolića za vladavine Napoleona III, do pada carstva i »kraja jednog svijeta« — pisac je satkao priču o dvostrukom, bolje, o mnogostrukom životu neobične žene, dame i pustolovke.

Stephanie, Phanie, Gospođa Dytteville, Gospođa de Bourdeilles .. . Mlada i ljupka gospodarica iz dvorca u Vendéeji, kantinerka i tajni emisar, poduzetna ličnost u svijetu krupnog biznisa i pripadnica otmjenog društva, ali, u duši uvijek vjerna liku KANTINERKE PHANIE, one što prkosi pogibelji da spase živote, što sagnuta nad ranjenike i umiruće pati njihove patnje i ublažuje im muke, što bespomoćno gleda kako ljudi ginu a da ne znaju zašto, koja će na kraju biti spremna okrenuti leđa staležu kojemu pripada i uz koji je sve vezuje.

Srčana i svojeglava, nepokorena — zarobljenica ljubavi, Stephanie svojom ljepotom zaluđuje muškarce i zadivljuje ih svojom hrabrošću.

Nošena čežnjom za uzbuđenjima bez kojih joj se život čini ispraznim, prolazi kroz raj i pakao razbuktalih strasti da bi se uvijek iznova vraćala beznadnom snu svoje mladosti, kao što se uvijek iznova zatiče tamo gdje se ratuje i gine i gdje opasnost niče na svakom koraku.

U ovom romanu pratimo Stephanie, pustolovine djevojke što je odrasla za posljednjih godina. Luj Filipa, događaje koji su je prisilili da usred svojih ljubavnih jada pođe na Krim kao kantinerka zuava, doveli do toga da je Rusi zarobljavaju i kako se čudom spašava zahvaljujući vatrenoj strasti jednog carskog oficira. Kada se Stephanie vratila u Pariz s pobjedonosnom armijom, ponovno je preuzela svoje mjesto u svom svijetu. Ali ona živi bez ljubavi. Njezin je voljeni oženjen, a daleko je Boris, njezin spasilac iz krimskog rata, Rus kojeg je voljela i koji ju je obožavao u toj predivnoj i kratkoj idili. Kao da je Stephanie suđeno da se nađe gdje god se muškarci bore i umiru, da im pred smrt pruži posljednju sliku ljupkosti i dobrote, ona će poći u Italiju i bit će prestravljenim svjedokom krvave bitke kod Solferina. Kao naknade radi, tamo će međutim upoznati muškarca koji će ju oženiti — Andrea de Bourdeillesa. Ali, prije no što će okusiti tu kratkotrajnu sreću, kroz kakve će avanture, strasti i zbivanja još proći Stephanie!

Rat 1870, opsada Pariza, Komuna, divlja pogubljenja u gradu prepuštenom bezumlju i strahu, strahovite represalije ... Na takvu je platnu Marcel Gobineau stvorio svoju nezaboravnu ličnost. Strasna i odana, privučena spletkama, ali uvijek spremna da pruži ljubav a i sve žrtvuje, odvažna ali logična, ranjiva i jaka, robinja i kraljica, Stephanie je sveprisutna i istinska. Tako je istinska, zahvaljujući čarobnoj piščevoj moći, da se čitalac pita nije li izašla iz kakvih svojevremenih memoara i nije li autor oživio jednu ženu — a kakvu ženu, predivnu, vječno ženstvenu! — koja mu je kao na pladnju pružila povijest svoga blistavog i izmučenog života.


 

 

 

 

Thanked by 87 Members:

#2
malena74

malena74

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 515 posts
 • 108473 thanks

Marcel Gobineau - Stephanie u slatkom paklu 1#

 

stsp-bd.jpg

 

 

Scan: Cyrano

 

Obrada: Malena

 

Epub uskoro - darkerka

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 172 Members:

#3
malena74

malena74

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 515 posts
 • 108473 thanks

Marcel Gobineau - Stephanie u slatkom paklu 2#

 

stsp-bd.jpg

 

Scan: Cyrano

 

Obrada: Malena

 

Epub uskoro - darkerka

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 158 Members:

#4
malena74

malena74

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 515 posts
 • 108473 thanks

Marcel Gobineau - Stephanie u slatkom paklu 3#

 

stsp-bd.jpg

 

Scan: Cyrano

 

Obrada: Malena

 

Epub uskoro - darkerka

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 153 Members:

#5
darkerka

darkerka

  Advanced Member

 • VIP
 • PipPipPip
 • 285 posts
 • 46775 thanks

malena74 :flower:

Marcel Gobineau - Stephanie u slatkom paklu 1, 2 i 3

 

 

 

epub, azw3

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 134 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users