Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Marina Ajduković - Nenasilno rješavanje sukoba


No replies to this topic

#1
crvenooki

crvenooki

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • 320 thanks
Sukob je pojam koji označava situaciju u kojoj postoje sup­rotna zbivanja i tendencije, ponašanja, čuvstva. Riječ je o vrlo čestoj i univerzalnoj pojavi koja se očituje kako na intraindividualnom planu, odnosno unutar samog čovjeka, tako i na interindividualnom planu, odnosno izme­đu dvoje ili više ljudi. 
 
Do intrapersonalnih konflikata dolazi u situacijama kada se ne možemo odlučiti što da učinimo, kada se javi sukob između naših osobnih motiva, ciljeva i mogućih načina njihova ostvarenja. Zbog nesuglasnosti ci­ljeva, želja ili načina njihova ostvarenja nastaju i sukobi među pojedincima i grupama. Svatko je od nas iskusio sukob između vlastitih želja i potreba, bio svjedokom sukoba u svojem okruženju, sudjelovao u borbi za svoja prava ili inte­rese.
 
Danas je općenito prihvaćeno da različiti načini sučeljavanja s konfliktima predstavljaju poseban aspekt socijalnih vješti­na, odnosno naučenih oblika ponašanja. Učenje ovih vješti­na i razvijanje apriornog stava prema konfliktu kao nečemu dobrom ili lošem započinje već u najranijem djetinjstvu. Sto­ga je cilj ovog priručnika upoznavanje sa socijalnim vještina­ma koje su u osnovi konstruktivnog ponašanja u konflikt­nim situacijama već u dječjoj dobi.
 
Originalnim pristupom, uz nužno teorijsko izlaganje ishodišta i razvitka sukoba, autorice opisuju tehnike i metode konstruktivnog sučeljavanja s konfliktom čija je svrha usvajanje nenasilnih pristupa rješavanja sukoba. U knjizi se nalaze 34 interakcijske igre, skala za samoprocjenu znanja i sl. 
 
Prvo izdanje ovog priručnika objavljeno je 1993. godine, a kasnije je nadopunjavano novim igrama i aktivnostima, te pojedinim poglavljima. Tijekom vremena, priručnik je postao korisnim štivom školskih i vrtićkih pedagoga i psihologa, učitelja, odgajatelja, socijalnih pedagoga, socijalnih radnika i naravno, roditelja.
 
2945.jpg
 
pdf, epub, azw3
hrvatski
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.Thanked by 176 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users