Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Miroslav Krleža


3 replies to this topic

#1
Tobacco Road

Tobacco Road

  The Warez GOD

 • Tobacco
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 23,963 posts
 • 1128611 thanks
 • Locationscrls

Miroslav Krleža

KDgJK.jpg
 

Miroslav Krleža (1893-1981) je jedan od najvećih pisaca sa ovih prostora svih vremena. Često je proglašavan najboljim hrvatskim piscem.

Upakovane sledeće knjige:

* Amsterdamske varijacije
* Balada Petrice Kerempuha
* Drame
* Hrvatski Bog Mars
* Na rubu pameti
* Poezija
* Povratak Filipa Latinovića
* SimfonijeDownload

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


 

 

Kako skinuti nesto sa Balkandownload-a?

www.slideshare.net/bd4yu/kako-skidati-fajlove-sa-balkan-download-a

Kako da pronadjete zeljeni sadrzaj na forumu? 

www.balkandownload.org/topic/40428-kako-pronaci-zeljeni-sadrzaj-na-forumu/

Najmračniji krugovi pakla su rezervisani za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdržani -Dante Alighieri


Thanked by 438 Members:

#2
boden

boden

  Gold Member

 • BD tim
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5,106 posts
 • 148373 thanks
miroslav_krle__a_54f05d09b4bee.jpg
 
Hrvatski bog Mars
 
Hrvatski bog Mars je zbirka pripovijedaka pretežito antiratne i socijalne tematike Miroslava Krleže, najvećeg hrvatskog književnika 20. stoljeća. Prvi put je izdana 1922. godine, pa 1933., a svoj konačan oblik dobila je 1947. godine.
Tema je besmisleno stradanje hrvatskih domobrana poslanih na klaonicu istočnoga bojišta (Galicija), a stil je karakterističan za Krležu – spoj impresionizma i ekspresionizma, povišene retorike i melankoličnih meditacija. Dominiraju naturalistički opisi vojničkoga života i smrti, a sve je uronjeno u ozračje implicitnoga komentara koji bismo mogli označiti gnjevnim i nepomirljivim. Već je tu vidljiva Krležina lijeva orijentacija i nada da će komunistička revolucija jednom zasvagda riješiti probleme tlačenja i imperijalnih osvajanja što je jedna od glavnih razlučnica spram ratne i poratne proze npr. francuskih ili američkih autora, koju karakteriziraju beznađe i besmisao, kao kod Hemingwaya.
 
Janjo hvala :drink:
Obrada: boden
 
epub, azw3, pdf HR
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 33 Members:
Blaze , andrijanasanja , chiquitto , fredfrith , caki1980 , filipino , marcoz87 , Jovanka16 , vukina , IvanaAnavi , stojcicb , vetmot , vatroslavbudgie , mladen1606 , epiapi , termo4 , bobanno , balko , pearl777 , IgorTomic , miro69 , ArmandHammer , Stameni65 , sasamar , Hakala , iljocare , anisena , dragonk13 , sasa23101979 , westax , goga134 , crnovcic , Skoč Popućir

#3
orwell

orwell

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 247 posts
 • 18581 thanks

Miroslav Krleža - Gospoda Glembajevi

 

Gospoda_glembajevi.jpg

 

Gospoda Glembajevi je naziv drame Miroslava Krleže iz 1929. godine. Drama je podijeljena u 3 čina, a bavi se događanjima i raskolom unutar obitelji Glembay. Gospoda Glembajevi je prva od tri drame iz glembajevskog ciklusa u koji spadaju i drame U agoniji i Leda.

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

jezik: hrvatski

pismo: latinica

format: epub, pdf

 

izvor: eLektireThanked by 259 Members:

#4
orwell

orwell

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 247 posts
 • 18581 thanks

Miroslav Krleža - Povrat Filipa Latinovicza

 

povratak_filipa_latinovica.jpg

 

Povratak Filipa Latinovicza je roman Miroslava Krleže objavljen 1932. godine; smatra se prvim cjelovitim modernim romanom u hrvatskoj književnosti. Po strukturi je vrlo složen, iako bez klasične kompozicije i razgranate fabule.

 

Iako se vrijeme radnje odnosi na vrijeme između 1920. i 1930., zapravo se sama radnja odvija u nekoliko mjeseci, jako je zastupljena tehnika retrospekcije (sjećanja na prošlost). Roman govori o problemima mladog hrvatskog intelektualca, slikara Filipa Latinovicza koji ne osjeća pripadnost ni domovini ni svom zavičaju ni svojoj obitelji, već je potpuno otuđen od svijeta. Jednim dijelom, radi se i o romanu-eseju jer su čitavi fragmenti teksta zapravo eseji o umjetnosti i slikarstvu.

 

 

 

 

 

 

jezik: hrvatski

pismo: latinica

format: epub, pdf

 

 

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

izvor: eLektireThanked by 203 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users