Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

David Vann - Legenda o samoubistvu


No replies to this topic

#1
dusty

dusty

    Bronze Member

  • BD tim
  • PipPipPipPip
  • 1,013 posts
  • 117654 thanks
Dejvid Vann
 
5RnCWIa.jpg
 
 
 
Dejvid Van rođen je na Aleutskim ostrvima, a detinjstvo je proveo u Kečikanu, na Aljasci. Dvanaest godina nijedan agent nije želeo da ponudi izdavačima njegovu prvu knjigu „Legendu o samoubistvu“, zato je odlučio da se otisne na more. Postao je kapetan i brodograditelj.
 
Kada je objavljena, „Legenda o samoubistvu“ osvojila je jedanaest nagrada, među kojima su: Prix Medicis Etranger u Francuskoj za najbolji strani roman, Premi Llibreter u Španiji, opet za najbolji strani roman, Grace Paley Prize, California Book Award i L’Express nagradu čitalaca u Francuskoj. Prevedena na više od dvadeset jezika, „Legenda o samoubistvu“ postala je međunarodni bestseler i u jedanaest zemalja nalazila se na listi najprodavanijih naslova. Bila je izabrana za Njujorkerov i Tajmsov književni klub, na nemačkom radiju (North German radio) pročitana je u potpunosti, a francuska producenta kuća Haut et Court planira filmsku adaptaciju. Dejvid je bio nominovan za Sunday Times Short Story Award, Story Prize i druge nagrade.
 
Podučavao je na Stanfordu, Kornelu, FSU-u, USF-u, ima diplome sa Standofrda i Kornela, i trenutno radi kao profesor na Univerzitetu u Vorviku (Engleska) i počasni je profesor na Univerzitetu u Franš-Konteu (Francuska).
 

Please Login or Register to see this Hidden Content

DgxAGH4.jpg

 

 

David Vann - Legenda o samoubistvu

(Legend of a Suicide)
 
 
 
Dobitnik 11 međunarodnih nagrada.
 
Legenda o samoubistvu je delom autobiografska proza u čijem je središtu mladić koji se suočava sa bolom i krivicom zbog očevog samoubistva. Neukrotiva priroda zavičajne Aljaske savršena je pozadina za kolaž od šest pripovednih celina koje predstavljaju krhotine ogledala za mladićev portret i njegovu unutarnju, psihološku divljinu. Roman autora proglašenog „bitnim novim glasom američke književnosti“ zapanjujuće je ispitivanje tragičnog ambisa koji stoji između mladića i njegovog oca.
 
 
 
„Legenda je istovremeno memoarska proza i čista književnost...  Ništa slično nikada pre nije napisano.“
Observer
 
„Remek-delo.“
France Inter
 
„Briljantno... Vanova proza ima snagu Kormaka Makartija i Hemingveja, ali i sopstvene rukavce.“
Times
 
„Romanom Legenda o samoubistvu Van ponire direktno u tamnu i samotnu srž američke duše. Ovo razarajuće putovanje nije lako štivo, ali nećete moći da ga prekinete, kao što je nemoguće da ga zaboravite.“
San Francisco Chronicle

 

za sken - mini232.gif

 

epub, azw3, pdf

Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.

 

 

xmas-baum-104.gif

 


Nekad dobiješ, a nekad te dobiju.


Thanked by 352 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users