Jump to content

Dobrodošli na Balkandownload.org
Tražite domaće knjige, exyu magazine, sinhronizirane crtane filmove, PC i ostale igre, strane i domaće filmove, dokumentarce, stranu i domaću muziku, itd. ? Ne morate tražiti dalje jer sve ćete to naći kod nas, uredno postavljeno i spremno za download. Osim toga registracijom možete sudjelovati u raznim postojećim temama na forumu, otvarati nove teme, sudjelovati u chatu i još mnogo toga. Ako već imaš otvoren račun, logiraj se ovde ,a ako želiš saznati zašto smo najbolji otvori novi račun i uverite se sami :)
Photo

Bojana Milosavljevic - Ogovaranje kao govorni žanr svakodnevne komunikacije (2014)


No replies to this topic

#1
drdm

drdm

    Bronze Member

  • Prijatelj foruma
  • PipPipPipPip
  • 1,006 posts
  • 13617 thanks
Bojana Milosavljević - Ogovaranje kao govorni žanr svakodnevne komunikacije (2014)
 
Knjiga "Ogovaranje kao govorni žanr svakodnevne komunikacije" predstavlja primer ozbiljnog dela koje je istovremeno vrlo pristupačno širokoj čitalačkoj publici kao kvalitetna beletristička literatura. Kako pokazuju mnoga istraživanja, laičko shvatanje ogovaranja u većini kultura vezije se za loše govorenje, ružnu naviku, ponašanje koje treba osuditi i sl, jer narušava privatnost. Međutim, neki od savremenih pisaca i mislilaca smatraju da ogovaranje ima i pozitivne strane i da ne predstavlja narušavanje privatnosti, nego da predstavlja zaštitnu društvenu normu, jer se na taj način sprečavaju javni konflikti sa drugim, najčešće ogovaranim osobama.
Autor knjige je pristupio analizi ogovaranja sa komunkacijskog, pragmatičnog, leksičko-gramatičkog, semiotičkog i socijalnopsihološkog aspekta, čime je oslikao sve osnove fenomena ogovaranja. Istovremeno, kroz analizu mesta i formi pojave ogovaranja, autor je dao sveobuhvatan i naučno objektivan odgovor na večito pitanje svih nas, kada ogovaranje prelazi onu tanku liniju dobrog ukusa i postaje društveno neprihvatljivo ponašanje. Topla preporuka za čitanje, zbog jasnog i argumentovanog izlaganja teme i sjajnog esejističkog stila pisanja.  
 
 
Format: PDF
Jezik: SR, ćirilica
Broj strana: 352
 
Hidden Content
You'll be able to see the hidden content once you thank this post.


Thanked by 184 Members:0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users